Zorgt kort haar ervoor dat je er ouder uitziet?

Oudere vrouw met mooi geknipt kort haar
Afbeelding: AI-illustratie
En van de hardnekkige mythes over haar is dat kort haar een vrouw er ouder doet uitzien. Dit maakt onderdeel uit van de vervelende groep grote misverstanden die veel vrouwen ervan weerhouden te genieten van een kapsel dat hen prachtig zou staan en zich goed zou doen voelen.
 
Terwijl het waar is dat sommige kapsels de kracht hebben om ons ouder of jonger te maken, heeft dit helemaal niets te maken met de lengte van het haar. Kleur, styling, ontwerp van de snit, gezondheid van het haar, textuur en ook de persoonlijke houding werken allen samen om een visuele impressie te creren. Of het haar kort of lang is, heeft niet zoveel impact op de leeftijd van het uiterlijk zoals t vaak aangenomen wordt. Kort of lang, hetgeen veroudert, dat is een kapsel dat verkeerd is voor jouw type.
 
Bekende korte kapsels
 
Kijken naar beroemdheden die hun haar kort dragen, is de beste manier om de mythe van nog maar eens korte kapsels te ontkrachten. Sharon Stone, Ellen DeGeneres, Judy Dench of Helen Mirren zien er allen stralend en mooi uit met hun pixies en andere korte snitten. Wat zou bij Jamie Lee Curtis een pittiger look kunnen zijn dat de korte snit die ze nu reeds decennia draagt?
 
Het kiezen van de beste look
 
Wanneer je beslist over het beste kapsel voor jezelf, hou dan in gedachten dat het niet draait om ouder of jonger lijken of iets anders dat niet past bij je persoonlijkheid of levensstijl. De ouderdomsdiscussie heeft een lange weg afgelegd en de aanbidding van de eeuwige jeugd maakt eindelijk plaats voor een meer evenwichtig zicht op elke leeftijd die op zijn eigen manier mooi is. Kapsels moeten je schoonheid in elk decennium accentueren. Ze worden verondersteld om je te vieren en je er op je best te laten uitzien.
 
Bob op kraaglengte voor oudere vrouwen
Afbeelding: AI-illustratie
Jouw keuzes worden geleid door de textuur, de dichtheid, het golfpatroon en de algemene gezondheid van je haar. Samen met de overweging van de vorm van je gezicht, je levensstijl, gewoontes en graad van activiteit. Allen dragen ze bij tot het verfijnen van de enorme lijst van mogelijke looks tot een beheersbaar getal.
 
Hoe draag je je haar kort
 
Wanneer we verouderen, verschijnen er lijntjes en rimpels in onze gezichten als getuigen van alle avonturen, glimlachen, uitdagingen en vreugdevolle momenten die we beleefden. Ze moeten niet bedekt en verborgen worden, maar ze moeten ook niet in de verf gezet worden en er bestaan zeker kapsels die de aandacht afleiden. Nog maar eens: het draait niet om de lengte, wel om de textuur.
 
Vermijd snitten met rechte, scherpe lijnen. Geometrische avant-garde ziet er bij niemand fantastisch uit en zelfs een scherp geknipte bob heeft zijn limieten. Ga in de plaats voor een zachte textuur rond de hoeken en voor laagjes, piekerige en speelse ontwerpen. Gevederde punten die het gezicht omkaderen, een zachte pony met textuur en blije beweging in het haar dragen allen bij tot een kapsel dat een instant facelift is.
 
Korte haarsnit voor oudere vrouwen
Afbeelding: AI-illustratie
Veel van de nieuwe kapsels hebben asymmetrische ontwerpen en een verscheidenheid aan lengtes binnen n snit. Voel je vrij om te experimenteren! Hanenkammen en drastische ondersnitten zijn niet voor iedereen, maar er zijn zoveel moderne varianten van kort haar in de wereld, dat het makkelijk zal zijn om de specifieke look te vinden die het best bij jou past. Bespreek de opties met je kapper. Kijk naar andere dames met kort haar en let op wat je leuk vindt en denkt dat er goed uitziet bij anderen.
 
Wat met de haarkleur?
 
Grijs haar is het nieuwe sexy. Het is zo populair dat sommige vrouwen daadwerkelijk hun haar in een zilveren tint verven. Heeft je haar zijn pigment verloren, denk dan aan het accentueren ervan door te kiezen voor platina, wat een makkelijke stap is en er bijzonder pittig uitziet bij een korte snit. Modderig grijze tinten kunnen wat grauw zijn en je vermoeid laten ogen. Voeg wat levendigheid toe met highlights of ga tot het uiterste met een prachtige metallic krachtlook.
 
Natuurlijk blijft de optie van verven bestaan, maar niets veroudert mr dan geverfd haar dat t intens is. Hou de kleur zacht en natuurlijk, vermijd erg donker of erg rood.
 
Lees verder ...