Het juiste kapsel voor uw levensstijl

Vrouw in het kapsalon
Foto: Zephyr Media/Shutterstock
Kapselselecties om te passen bij uw manier van leven
 
Ik weet wel dat wanneer we praten over het kiezen van het juiste kapsel voor iemand, we dan gewoonlijk spreken over gezichtsvormen, opvallende gelaatstrekken en de eigenschappen van het haar. Maar er zijn nog factoren die een rol spelen bij het kiezen van het “juiste” kapsel voor iemands levensstijl. Laten we dit eens bekijken.
 
Het is helemaal niet praktisch voor de gemiddelde werkende moeder om een kapsel te hebben dat elke dag heel wat onderhoud vraagt. Daarom is het belangrijk om tijd te nemen om met uw kapper te praten over uw levensstijl en routine bij het beslissen over een nieuwe look. Hieronder vindt u wat algemene richtlijnen die u in de juiste richting zullen helpen duwen.
 
Kortere kapsels zijn snellere kapsels
 
Dit is waar. Over het algemeen vraagt een korter kapsel minder stylingtijd ’s morgens. De reden is simpel: minder haar betekent minder tijd nodig om te drogen en minder tijd nodig om te werken met het haar. In sommige gevallen, afhankelijk van het kapsel, kunt u zelfs “wash en go” gaan en het haar op natuurlijke manier laten drogen. De “wash en go” stijl werkt gewoonlijk goed bij krullende haartypes of bij kortere, gepermanente kapsels.
 
Weg met het volume
 
Een andere manier om de stylingtijd te verminderen, is volume verwijderen uit dik haar. Dit kunt u doen door laagjes toe te voegen aan steile tot golvende kapsels of door gewoon een uitdunschaar toe te passen bij krullende haartypes. Deze methode werkt op dezelfde manier als bij kortere kapsels: minder haar droogt sneller. Vrouwen met gelaagd of uitgedund haar om extra volume te verwijderen, constateren gewoonlijk dat ze 50 % minder tijd nodig hebben om hun haar droog te krijgen.
 
Volg uw haarbeweging
 
Eén van de makkelijkste trucjes om uw stylingroutine te versnellen, is het kiezen van een kapsel dat past bij de natuurlijke neigingen van uw haar. Dit betekent dat, wanneer uw haar van nature steil is, u best een kapsel kiest dat werkt met steil haar. En als het haar van nature krult, kies dan een kapsel dat voordeel haalt bij die krul. Door te werken met de natuurlijke aanleg van het haar, kunt u uzelf heel wat tijd en last besparen.
 
Jonge vrouw voor een mogelijke haar makeover
Foto: Misha Beliy/Canva
Wees verstandig met chemische toepassingen
 
De vooruitgang in de cosmetische chemie heeft ervoor gezorgd dat we makkelijker om het even welk golfpatroon in het haar kunnen creëren. Een vrouw met haar dat van nature krult kan nu haar haar laten straightenen en zo de stylingtijd herleiden tot een fractie van de vorige. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar; steil haar kunt u gaan krullen. U moet wel goed weten wat u wil, want u zal u moeten schikken naar de verzorgings- en voedingsnoden van uw nieuw kapsel.
 
Het is duidelijk dat de belangrijkste factor bij het kiezen van een kapsel is het kiezen van iets dat flatterend is voor het gezicht en de lichaamsbouw van de persoon in kwestie, maar terwijl een kapsel er geweldig kan uitzien in het salon, is het de persoon die ermee zal moeten leven. Leven ermee betekent hier de dagelijkse styling doen en de dagelijkse en wekelijkse verzorgingsroutine toepassen om het haar gezond te houden en het kapsel er te doen uitzien zoals het hoort. Daarom is communicatie zo belangrijk.
 
Korte asymmetrische bob met een kortere zijkant
Afbeelding: AI-illustratie
Als klant is het uw taak om de kapper al de belangrijke vragen te stellen over het verzorgen van het gekozen kapsel. Dit houdt in: “Welk product zou ik moeten gebruiken?” en “Welke stylingmiddelen zijn het best voor dit kapsel?” Het betekent ook dat u goed naar de kapper moeten kijken wanneer hij uw haar gaat stylen, dit om de trucjes te leren die zo vaak de sleutel zijn om het kapsel er telkens weer hetzelfde te doen uitzien.
 
En wanneer u een splinternieuwe look hebt, verwacht dan dat u thuis twee keer zoveel tijd zal nodig hebben als de kapper in zijn salon voor het stylen. Dit komt niet doordat u iets tekort komt, nee, dit komt gewoon doordat u gebrek aan ervaring hebt. Denk eraan, terwijl u opstaat en uw haar gaat stylen elke morgen, doet de gemiddelde kapper net hetzelfde; alleen doet hij daarna nog eens heel de dag hetzelfde voor dozijnen andere mensen. Uw routine zal wel versnellen, maar geef uzelf de tijd om het te leren.
 
Als u de tijd neemt om eens alles op een rijtje te zetten vooraleer u kiest voor een nieuwe look, dan kan u betere beslissingen nemen over wat werkt voor u en over waarmee u kan werken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Waarom kappers nooit doen wat jij wil