Zorgt kort haar ervoor dat je er ouder uitziet? (2)

Pixiesnit voor oudere vrouwen
Afbeelding: AI-illustratie
Vorige pagina
 
Stylingtips
 
Eén van de geweldige kenmerken van korte haarsnitten is het onderhoudsgemak. Het wast snel, droogt snel en met de juiste snit is styling een kwestie van minuutjes, misschien zelfs seconden. We bevelen steeds aan om goede stylingproducten te gebruiken om textuur, lift of gladheid van je haar te bevorderen. Elk haar heeft wat hulp nodig om tot zijn volle potentieel te komen.
 
Korte kapsels, vooral pixies, zien er prachtig uit met wat lift en zachte piekjes. Doe wat wax op je vingertoppen om individuele secties en/of lokken te accentueren. Werk wat textuurpoeder tussen de wortels om het kapsel een goed innerlijk volume en lift te geven. Mousse is ideaal voor halflang haar om volume te bevorderen en te helpen bij warmtestyling. En natuurlijk is er altijd gel om je haar glad naar achter te doen of het een frisse wetlook te geven. Kies voor een gel die flexibel blijft om harde naalden in plaats van flatterende piekjes te vermijden.
 
Hou het speels
 
Elk kapsel dat te veel gestyled is, te vaak bespoten is met haarlak en te perfect en te lineair is, zal je verouderen. Dit geldt voor lange en korte looks. Hou het haar in beweging, bevorder zachte lijnen, onregelmatige randen en hou de scheiding speels gebogen in plaats van die te trekken met een liniaal. Maar er is een smalle grens tussen een trendy en flatterende look die lichtjes warrig is en haar dat er gewoonweg slordig uitziet. Dit laatste is de grote valkuil en kan je vele jaren ouder laten lijken.
 
Kapsel met een pony voor een oudere vrouw
Afbeelding: AI-illustratie
Hou het gezond en verzorgd
 
Gezond ogend haar is één van de sleutels tot succes om er op elke leeftijd goed uit te zien. Bestrijd kroeshaar, voed droog haar, hou de punten bijgeknipt en zorg ervoor dat je kleur natuurlijk is en in harmonie is met je teint. Hoe korter het haar is, hoe vaker het moet bijgeknipt worden om het in vorm te houden. Was het regelmatig en gebruik goede conditioners en nu en dan een haarmasker. Er bestaan veel natuurlijke alternatieven om je haar goede voeding en glans te geven zoals eidooiers, avocado, kokosolie, een spoeling met azijn of behandelingen met kruiden.
 
Lang haar versus kort haar
 
Er zijn net zoveel vrouwen van rijpere leeftijd die hun haar lang dragen als er korte haarsnitten zijn. Of een look veroudert of niet hangt af van de manier waarop hij onderhouden wordt. Lang haar bij een 20-jarige dame kan tien of zelfs twintig jaar toevoegen aan haar leeftijd wanneer het kapsel overdreven is met krullen die té gedefinieerd zijn, volume dat bovenaan té hoog is met té veel touperen eronder, om maar een paar voorbeelden op te sommen.
 
Denk aan de klassieke look met veel volume en veel krullen en je snapt het wel. Slordig, onverzorgd, draderig en vet haar laat de drager ervan steeds vermoeid en uitgeput lijken. Stijve opsteekkapsels, retrokapsels die niet verfijnd zijn en te veel geometrie kunnen hetzelfde effect hebben.
 
Mooi kort kopje voor een oudere vrouw
Foto: Shutterstock
Kort haar kan zo leuk zijn om te hebben wanneer je al zijn potentieel erkent en het juist behandelt. Kies eerst een kapsel uit dat werkt met je gelaatstrekken. Geniet dan van het verfrissende gevoel van lichtheid en bevrijding op je hoofd. De nieuwe zekerheid en het onderhoudsgemak zullen niet enkel je zelfvertrouwen een flinke boost geven, maar zullen ook een glimlach op je gezicht toveren en dit is altijd al het beste wapen geweest tegen veroudering.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Nog méér over kapsels voor oudere dames!