Meisjes zullen altijd meisjes blijven

Kapsel voor kleine meisjes met halflang haar
Foto: Istockphoto
Toen ik ontdekte dat we in verwachting waren van onze tweede babydochter, was ik buiten zinnen en een beetje bezorgd. Ik heb nooit een zus gehad, dus ik was erg blij dat mijn tweejarige er wel eentje zou hebben om mee op te groeien.
 
Mijn bezorgdheid kwam voort uit het feit dat ik al te weinig tijd had om elke morgen mijn haar en dat van mijn kleuter in orde krijgen, laat staan het haar van nog een meisje. Ik bedacht dat me dit alleen zou lukken als ik een persoonlijke haarstylist inhuurde om ieders haar te doen. Welnu, toen ik stopte met dromen, realiseerde ik mij dat mijn kijk op de dingen moest veranderen en ik een paar trucjes moest leren.
 
Toen ik nog een klein meisje was met heel lang haar, ging ik zelden naar school zonder dat het ingevlochten was, Franse vlechten, of verschillende soorten paardenstaarten. Ik herinner me dat mijn moeder mij op een dag liet gaan met pijpenkrullen en ik dacht dat ik de loterij gewonnen had omdat mijn haar los was, hoewel ik toch de afgelopen nacht had moeten slapen met krulspelden die de hele nacht in mijn hoofd prikten. Ik wist dat deze benadering voor mij niet zou werken met mijn twee meisjes. Mijn moeder had er slechts één om zich zorgen over te maken. Ik wist direct dat ik mijn "normen" naar beneden moest bijstellen.
 
Ik begon met een strik en/of paardenstaartjes in het haar van mijn tweejarige vanaf het moment dat het lang genoeg was om opgestoken of in elastische bandjes gezet te worden. Na de komst van de baby echter, was het al een opgave om ieders haar gekamd te krijgen. Toen we na de eerste drukte rond de nieuwe baby het dagritme hervonden, begon ik me opnieuw met kapsels bezig te houden en ontdekte ik enkele zeer goede haarstijlen voor actieve meisjes. We zijn kort- en langharig, opgestoken en los en zelfs paars gestreept geweest. Ik heb het gevoel dat ik intussen alles wel heb gezien en nu met een derde meisje erbij, moet ik uitblinken in mijn spel.
 
Om te beginnen is kort haar natuurlijk het gemakkelijkst, maar het is niet voor iedereen geschikt. Meisjes met gemiddeld tot dik haar dat stijl tot golvend is, zijn het beste af met kort haar (boven het oor). Krullend haar kan soms een beetje onverzorgd overkomen, wanneer het te kort geknipt is en fijn haar heeft de eigenschap om door gebrek aan volume te dicht tegen het hoofd aan te liggen.
 
Een goed kapsel dat mijn beide oudere dochters hebben gehad is een soort van aangepaste bob. Het meeste haar is van een en dezelfde lengte en opgedeeld aan de zijkant. Het resterende haar is vanaf het oor of net er boven geknipt. De achterkant is gelaagd om zo wat meer volume te geven. Wanneer de punten de neiging hebben te gaan springen, droog ze dan een beetje met behulp van een kleine ronde borstel of werk ze onder het haar wanneer het nog nat is en besproei het met een spray-gel.
 
Kapsels voor meisjes - Meisjeskapsels
Foto's via Canva
Voor die meisjes die hun lokken niet willen knippen zijn er vele leuke kapsels voor lang haar. Maar laten we beginnen met de coupe. Alles en nog wat is mogelijk: steil, gelaagd, pony, geen pony, heel lang, van gemiddelde lengte, etc. Wanneer het haar erg dun is, kan het in laagjes knippen helpen om de impressie van dikker haar te wekken. Meisjes met dik haar zien er geweldig uit na een "stompe" knipbeurt. Het toont de dikte van het haar en ziet er werkelijk gezond uit. Dik krullend haar moet in laagjes geknipt worden, waardoor de coupe en het meisje meer nadruk krijgen.
 
De permanentjes die nu voorhanden zijn, zijn ook geschikte keuzes. Een beetje golvende permanent kan veel toevoegen aan fijn en stijl haar. Maar wees voorzichtig, een permanent bij jonge kinderen kan minder goed pakken dan bij oudere meisjes. De verandering in het haar en de permanent vindt gewoonlijk plaats rond de aanvang van de menstruatie, dus dat is zeker iets om in gedachten te houden voor je een fiks bedrag betaald voor een permanent die mogelijk niet pakt. Evenals het zetten van krullen, zou men ook kunnen kiezen voor het toevoegen van een accentkleur.
 
Voor weinig geld zijn er vele milde tijdelijke haarkleuren op de markt. Probeer eens iets leuks toe te voegen zoals paarse of rode strepen. Mijn dochters hebben zojuist het laatste paars uit hun haar gewassen. Eén had een paarse lok aan de voorkant van haar donkere haar die slechts een paarse schakering gaf, de ander had paarse strepen door haar lichte haar, wat een indrukwekkende verschijning was. De kleur hield ongeveer twee weken voor het geheel uitgewassen was.
 
Naast coupes, permanenten en kleuren zijn er ontelbare manieren om lang haar te stileren. Kijk naar TV shows en tijdschriften en probeer het uiterlijk na te bootsen. Kijk ook op het internet voor aanwijzingen voor enkele van de moeilijker uitziende stijlen.
 
Ik zal nog veel meer vertellen over enkele simpele maar effectieve stijlen in mijn artikel over paardenstaarten. Tot dan, neem de tijd om met je haar te spelen en te ontdekken wat het best voor jou werkt. Je goed voelen over jezelf en zelfvertrouwen hebben in je eigen lichaam is het allerbelangrijkste dat een meisje kan bereiken. Dus wees jezelf, heb zelfvertrouwen, wees gelukkig!
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Méér over kapsels voor kinderen