Haartips voor werkende mama’s

Mama die zich laat kortwieken en kiest voor een praktisch kort kapsel
Foto: Depositphotos
Multitasking en jongleren tussen alle taken van gezin en werk zorgen ervoor dat je in ademnood geraakt en vaak tijdsgebrek hebt om zorg te dragen voor jezelf. Met enkele kleine aanpassingen en trucjes zal je er nog steeds op je best uitzien onder deze veeleisende omstandigheden.
 
Nieuwe mama’s knippen vaak hun haar om het buiten bereik van de graaiende en trekkende babyhandjes te houden en ook omdat het gewoon minder tijd vergt om het in orde te brengen. Het is een kwestie van persoonlijk comfort en praktisch omgaan met alle dagelijkse uitdagingen.
 
Met kinderen en een job kunnen de eisen om er professioneel uit te zien terwijl je een gezin moet runnen overweldigend zijn. Er bestaan manieren om de stress te minimaliseren en er goed te blijven uitzien. Leun dus achterover en pas misschien één of ander idee en onderstaande inspiratie toe.
 
Organiseer jezelf
 
In je leven als mama met een dagelijkse baan is het essentieel dat je georganiseerd bent. Weten wat wanneer is, is de beste tijdsbesparing. Dit geldt voor je job, het huishouden, de ontbijtgranen, de kortingsbonnen in de supermarkt en vooral voor de badkamer.
 
Beperk je stylingtools en haarproducten tot de meest essentiële die je dagelijks gebruikt. Hou ze dicht bijeen en binnen bereik van je spiegel. Gebruik een lade of mandje, zodat je gelijk wat je nodig hebt eruit kan nemen zonder dat je hoeft te zoeken. Bespreek met je kapper de meest aanbevolen producten voor je haar. Er bestaat een breed gamma aan droogshampoos over sprays voor instant volume en steun tot leave-in conditioners.
 
Creëer je perfecte koffertje met enkele goede kammen en borstels, stylingproducten, leave-in conditioner, haarlak, een krultang en een föhn indien nodig. Doe ook enkele miniproducten in je handtas. Een klein formaat haarlak is ideaal om je haar overdag op te frissen en alle andere lotionnetjes en flacons bestaan eveneens in staaltjes of vliegtuigformaat. En ja, er bestaat zoiets als een “handtas voor mama’s”.
 
Korte opgeknipte bob
Afbeelding: AI-illustratie
Mamasnit?
 
Bestaat er een typische mamasnit, zoals er jeansbroeken en minibusjes voor mama’s zijn? De schuine bob of de A-lijn bob blijkt een perfecte keuze voor mama’s te zijn. Er is een reden om aan te nemen dat Kate Gosselin iets te maken had met deze trend. We kunnen dit haar niet al te kwalijk nemen, want het kapsel met korte achterkant en lange voorkant is inderdaad een elegante en praktische oplossing die zelfs wat pit heeft.
 
Wanneer deze bob perfect geknipt is, valt hij op zijn plaats zonder extra inspanning. Hij ziet er ook goed uit bij de meeste gezichtsvormen. Maar deze nieuwe klassieker hoeft geen one size fits all te zijn. Laat dat maar over aan de yogabroek.
 
Kort dameskapsel met een korte pony
Afbeelding: AI-illustratie
Makkelijk te dragen kapsels
 
Bovenaan de lijst bevinden zich de klassiekers. Een pixie zal je weken zorgeloos houden tot je het kapsel opnieuw in vorm moet laten brengen. Het ziet er prachtig uit, heeft een puur en keurig voorkomen met wat sexappeal en is het ultieme wash & go kapsel. Je hebt geen stylingtools nodig, gewoon wat gel als je het haar in piekjes wil zetten of glad naar achter wil brengen. Het ziet er prachtig uit in combinatie met zakelijke krachtpakken of met je comfortabele homewear en is steeds trendy. Voeg er een leuke haarkleur aan toe en niemand zal denken dat dit een “mama” snit is.
 
We vermeldden reeds de schuine, A-lijn bob, maar er zijn veel meer versies van de iconische bobsnit. Steil en op kinlengte, met laagjes of asymmetrisch. Het is een look die steeds een zekere verfijning in zich draagt. Hij ziet er zelfs beter uit wanneer hij lichtjes warrig is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor knuffels en speelmomentjes die je prachtige lokken zouden kunnen verknoeien.
 
Lees verder ...
 
Door Bea | | ©Kapsels.net