Sexy lang haar (2)

Aantrekkelijk lang haar vanaf de rug gezien
Foto: Shutterstock
Vorige pagina
 
Lang haar is vatbaarder voor afbreken en gespleten punten, borstel het dus niet als het nog nat is. Als u dit toch doet, gebruik dan een grofgetande kam om haarbreuk te minimaliseren.
 
Was uw lange haren vaak, bij voorkeur om de twee dagen, omdat lang haar sneller vet wordt en vet haar zeker niet sexy is.
 
Gebruik een kwaliteitsvolle conditioner speciaal voor lang haar om het in goede conditie te houden en droge of pluizige punten te vermijden, wat vaker voorkomt bij lang haar. Leave-in conditioners zijn een goede optie voor langer haar, omdat ze helpen het haar glad te houden en het kammen gemakkelijker maken.
 
Laat uw haar regelmatig, om de 6 tot 8 weken, bijknippen om het glad en sexy te houden. Regelmatig knippen vermindert de kans op gespleten punten halverwege het haar, zodat u het niet kort hoeft te knippen om gespleten punten te verwijderen. Neem speciale voorzorgsmaatregelen als u lang haar heeft en in de zon bent of vaak gaat zwemmen.
 
Gebruik een hoed of een haarproduct met zonnebescherming om het haar te beschermen tegen UVA-stralen, die het kunnen uitdrogen en beschadigen. Draag een plastic badmuts om uw lange haar te beschermen tegen het chloor in het zwembad of het zout in de zee.
 
Er zijn letterlijk miljoenen mannen die vrouwen met een korte en sexy haarsnit bewonderen, in de overtuiging dat hun haar vertrouwen en zelfverzekerdheid uitstraalt, zowel in als buiten de slaapkamer. Mannen zijn echter gewoontedieren en lang haar is eeuwenlang beschouwd als de belichaming van vrouwelijke schoonheid en seksualiteit. Het is bijna onmogelijk om dit eeuwenoude idee, dat diep geworteld is in onze cultuur gedurende vele generaties, te ondermijnen. Dit wordt echter minder onmogelijk wanneer de lange lokken van een dame pluizen en vol gespleten punten zitten.
 
Lang haar, in een mooie opwippende paardenstaart
Foto: Progressman/Canva
Welk haar en kapsel als sexy bestempeld worden, is zowel een culturele rage als een persoonlijke voorkeur, die ruim be´nvloed kan zijn door natuur en mode. Daarom is het niet eerlijk om te bepalen welk haartype als meer sexy wordt beschouwd. Bijvoorbeeld, in Amerika worden vrouwen met lang haar bewonderd, terwijl in landen als Frankrijk kort haar juist als sexy en vrouwelijk wordt beschouwd.
 
Toch bestaat er het fenomeen van de "Raponsje-cultuur", waarbij lang haar wordt vereerd vanwege de geassocieerde gezondheid, vitaliteit, vruchtbaarheid en sensualiteit, zowel door mannen als vrouwen. Maar in onze huidige samenleving - met al zijn vervuiling, hectische levensstijl en overvloed aan stylingtoepassingen en -producten - staat lang haar zelden synoniem voor gezondheid en vitaliteit. In de strijd om vitaliteit heeft lang haar plaatsgemaakt voor kort haar. Ja, lang haar kan erg sexy zijn, maar het vereist veel zorg, tederheid en liefdevolle verzorging om dat te bereiken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: 10 redenen om je haar te laten groeien