Kort haar en vrouwelijk zijn

Vrouwelijk kort haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Zijn meisjes met kort haar minder vrouwelijk?
 
Antwoord: Vrouwelijk zijn is een karaktertrek en zeker niet gedicteerd door de lengte van uw haar. Halle Berry is één van de mooiste, vrouwelijkste en onbetwistbaar prachtigste vrouwen die er zijn en toch is haar haar kort en eenvoudig.
 
Emma Watson ontwikkelde zich van haar perfecte rol als saaie Hermelien in de Harry Potter films tot één van de meest begeerde jonge Hollywood actrices gewoon door op te vallen tussen haar soortgenoten door haar haar te laten knippen in een unieke en gewaagde pixiesnit.
 
Vrouwelijkheid zit vanbinnen. Natuurlijk draagt het stereotiepe label van de maatschappij heel wat gewicht. Bekijkt u dus deze vraag doorheen de gekleurde lens van waar de maatschappij typisch van houdt, dan – ja – hebben meisjes de neiging om er minder vrouwelijk uit te zien met kort haar.
 
Modemagazines en schoonheidswedstrijden lijken zich te concentreren op mooie meisjes met lang haar, gestyled in gouden krullen of zijdezachte steile lokken. Dus gaan mensen iemand beoordelen op het uiterlijk, gebaseerd op bepaalde stereotype labels die de maatschappij ons aanreikt.
 
Betekent dit dat u niet in staat zult zijn om met kort haar als vrouwelijk gezien te worden door de maatschappij in ’t algemeen? Nee. Het betekent enkel dat uw intrinsieke vrouwelijkheid en klasse van zo’n kaliber zullen moeten zijn dat u er alleen maar onomstotelijk vrouwelijk zult uitzien in zoverre dat uw vrouwelijkheid alle stereotypes zal overklassen.
 
Vrouwelijk kort kapseltke - Leuk kort kopje
Afbeelding: AI-illustratie
Er zijn vrouwen die in het gezicht lachen van zij die types casten of mensen in hokjes plaatsen, met haarlengtes van minder dan 7 cm en genoeg zelfvertrouwen om haast alles te veroveren.
 
©kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe kort haar vrouwelijk maken
 
Redenen om uw haar kort te knippen