10 redenen om je haar te laten groeien

Vrouw met mooi lang haar
Foto: Dreamstime
Je wilt de club van mensen met lang haar vervoegen, maar je zit verscheurd tussen de praktische aard van je korte kapsel en de weelderige golven en het vele onderhoud van lang haar, en misschien maak je je zorgen om een lange en moeilijke overgangsfase. Ikzelf heb verschillende keren lang en kort haar gehad en ik kan je verzekeren dat het niet zo moeilijk is als je misschien denkt om je haar te laten groeien.
 
Er zijn veel mooie kapsels voor elke haarlengte en meestal zul je er eigenlijk niet aan denken dat je je haar laat groeien.
 
1. Voel je weelderig. Met een prachtige haardos maakt het niet zoveel uit wat je draagt. Laat je haar los en toon de glanzende, gezonde overvloed en je zult er op en top uitzien, zelfs zonder de diamanten. Voor speciale gelegenheden kun je kiezen voor een ingewikkeld opsteekkapsel met veel hoogte en enkele gekrulde lokken die je gezicht omkaderen en op die manier een rode loper-look hebben, waar je ook gaat.
 
2. Breng je proporties in evenwicht. Sommige lichaamsvormen Ė vooral die met een zwaardere onderkant, ook wel peervormige lichaamsvormen genoemd - vallen vaak meer op wanneer er weinig haar is bovenaan en daardoor ook minder volume. Een langer kapsel kan het silhouet verlengen en de lichaamsverhoudingen in evenwicht brengen. Het beste is om wat krullen en golven te hebben of volume te creŽren door piekerige laagjes. Bespreek met je kapper welke lengte het best bij je gezicht en lichaamsvorm past.
 
3. Draag een paardenstaart. Draag een paardenstaart. Paardenstaarten kunnen op zoveel manieren gedragen worden en ze zijn zo leuk. Als bijkomend voordeel laten ze je er jonger uitzien en ze kunnen zowel sportief als erg elegant zijn. Ze zijn ook een van de makkelijkste kapsels om te creŽren en denk eens aan alle chique accessoires die je erbij kunt dragen.
 
4. Bespaar geld. Je hoeft niet elke 6 weken of vaker naar de kapper te gaan om je korte kapsel bij te laten knippen. En dit jarenlang. Je moet echter wel af en toe de puntjes laten bijwerken om ervoor te zorgen dat je haar gezond blijft en gespleten punten worden geŽlimineerd voordat ze ontstaan.
 
5. Voel je machtig. Voel je machtig. In veel culturen heeft haar bijna een mystieke eigenschap en is het meer dan alleen decoratie of een kapsel. In PolynesiŽ is het een uitdrukking van je "mana", je levenskracht. Je lange haar is al vele jaren bij je geweest. Het is een weerspiegeling van je eigen gezondheid en draagt ook de herinneringen aan deze tijden met zich mee. Dit is ook de reden waarom veel mensen hun haar opnieuw laten knippen wanneer er een dramatische gebeurtenis of verandering in hun leven plaatsvindt.
 
6. Voel je sexy. Sinds de oudheid was lang haar het sieraad van mooie vrouwen. Haar werd beschouwd als een teken van vruchtbaarheid en het werd daardoor een symbool van sensualiteit en vrouwelijkheid. Deze perceptie lijkt zelfs vandaag de dag diep geworteld te zijn, want veel mannen vallen nog steeds voor lang haar en vinden dames met deze eigenschap zeer aantrekkelijk. Daarom besloten veel feministen de schaar te hanteren en hun haar te laten knippen om een statement te maken, maar tegenwoordig zouden we moeten kunnen genieten van lang haar zonder in welke categorie dan ook te worden geplaatst.
 
Vrouw met lang haar die plezeier heeft
Foto: ArtRepublic/Canva
7. Wees natuurlijk. Wees natuurlijk. Wees in harmonie met de natuur en met jezelf. Wees trots op je natuurlijke groei en knip niet af wat het universum je heeft gegeven. Waar anders zou je verse bloemen of veren in kunnen vlechten, behalve in je haar? Gebruik henna om je haar kleur te geven en kruidenspoelingen om het glanzend, gezond en sterk te houden.
 
8. Druk jezelf uit. Niets drukt vrijheid beter uit dan een lange wilde haardos. Je hoeft daarom geen hippiekleren te dragen, maar laat je haar gewoon zo lang mogelijk groeien en laat het ondertussen loshangen. Maak je eigen regels en laat conventies aan anderen over. Lang haar is altijd de metgezel geweest van dichters, componisten en andere artiesten.
 
9. Steek je haar eens op! Steek je haar eens op! Hoe langer je haar is, hoe makkelijker het zal zijn om leuke vlechten en verschillende opsteekkapsels te creŽren. Probeer eens een knot, een Franse twist of een Franse vlecht. En ze hoeven niet ouderwets of alledaags te zijn. Gebruik leuke accessoires zoals gekleurde haarspelden of glinsterende spelden om wat meer glamour aan je kapsel te geven. Enkele losse plukjes haar rond de knot geven het geheel ook een trendy uitstraling, dus niet zoals de look van oma. Geniet van de vele verschillende looks die je kunt creŽren, heb plezier met je haar en speel er naar hartelust mee.
 
10. Pronk met je natuurlijke krullen. Waarom niet adembenemend zijn als je daar de lokken voor hebt? Natuurlijke krullen kunnen snel gaan kroezen wanneer het haar kort is, maar met meer lengte strekken ze zich uit om de meest aantrekkelijke golven te vormen, geven ze het haar body en een mooie beweging.
 
Het maakt niet uit waarom je precies je haar laat groeien. Misschien hou je gewoon van het zijdezachte gevoel dat je schouders streelt wanneer je een schouderloos jurkje draagt, of denk je gewoon dat lang haar je goed staat. Bedenk wel dat lang haar er alleen goed uitziet wanneer het goed verzorgd wordt. Regelmatig borstelen, klitvrij houden en goed conditioneren zijn een must.
 
Als je lange haar niet glanst, gespleten punten heeft en er uitziet als een slonzige, liefdeloze look, dan is het misschien beter om voor een korter kapsel te kiezen. Maar als je bereid bent er wat werk in te steken, laat dan zeker je haar groeien en geniet van de overvloed!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mťťr tips voor lang haar