10 redenen om uw haar te laten groeien

Vrouw met lang haar
 
Lady Godiva had lang haar en ook bij Raponsje was dit het geval. En nu wilt u de club van mensen met lang haar wel vervoegen, maar u zit verscheurd tussen de praktische natuur van uw korte kapsel en de weelderige golving en het vele onderhoud van lang haar en misschien maakt u zich zorgen om een lange en vreselijke overgangsfase. Ikzelf heb verschillende keren lang en kort haar gehad en ik kan u verzekeren dat het niet zo moeilijk is als u misschien wel denkt om uw haar te laten groeien.
 
Er zijn veel mooie kapsels voor elke haarlengte en meestal zult u er eigenlijk niet aan denken dat u uw haar laat groeien.
 
1. Voel u weelderig. Met een prachtige haardos maakt het niet zoveel uit wat u draagt. Laat uw haar los en toon de glanzende, gezonde overvloed en u zult er op en top uitzien, zelfs zonder de diamanten. Voor speciale gelegenheden kunt u kiezen voor een ingewikkeld opsteekkapsel met veel hoogte en enkele gekrulde lokken die uw gezicht omkaderen en op die manier een rode loper look hebben, waar u ook gaat.
 
2. Breng uw proporties in evenwicht. Sommige lichaamsvormen – vooral dan diegene met zware onderkant, ook peervormige lichaamsvormen genoemd – vallen vaak méér op wanneer er slechts weinig haar is bovenaan en daardoor ook minder volume. Een langer kapsel kan het silhouet uitrekken en de lichaamsverhoudingen in evenwicht brengen. Het beste is om wat krullen en golven te hebben of volume via piekerige laagjes. Bespreek met uw kapper welke lengte het best zou passen bij uw gezicht en lichaamsvorm.
 
3. Draag een paardenstaart. Paardenstaarten kunnen op zoveel manieren gedragen worden en ze zijn zo leuk. Als bijkomend voordeel doen ze u er jonger uitzien en ze kunnen zowel sportief als erg elegant voor de dag komen. Ze zijn ook één van de makkelijkste kapsels om te creëren en denk eens aan alle chique accessoires die u erbij kunt dragen.
 
4. Bespaar geld. U hoeft niet om de 6 weken of vaker naar de kapper om uw korte snit te laten bijknippen. En dit jaren na elkaar. U moet echter wel de puntjes nu en dan eens laten bijknippen om ervoor te zorgen dat uw haar gezond blijft en dat gespleten punten geëlimineerd worden nog voor ze er zijn.
 
5. Voel u machtig. In vele culturen heeft haar haast een mystieke eigenschap en is het méér dan gewoon decoratie of kapsel. In Polynesië is het de uitdrukking van uw “mana”, uw levenskracht. Uw lange haar is vele jaren bij u geweest. Het is een reflectie van uw eigen gezondheid en draagt ook de herinnering aan deze tijden met zich mee. Dit, op zijn beurt, is ook de reden waarom veel mensen hun haar opnieuw laten knippen wanneer er een dramatische gebeurtenis of verandering in hun leven plaatsvindt.
 
6. Voel u sexy. Sinds de oudheid was lang haar het sieraad van mooie vrouwen. Haar werd beschouwd als een teken van vruchtbaarheid en het veranderde daardoor in een symbool van sensualiteit en vrouwelijkheid. Deze perceptie lijkt zelfs vandaag diep te wortelen, want veel mannen vallen nog steeds in zwijm voor lange haren en vinden dames met dit attribuut uiterst begeerlijk. Daardoor komt het dat veel feministes de schaar bovenhaalden en hun haar lieten knippen om een statement te maken, maar tegenwoordig zouden we moeten kunnen in staat zijn om te genieten van lang haar zonder onder gelijk welk soort label te vallen.
 
7. Wees natuurlijk. Wees in harmonie met de natuur en met uzelf. Wees trots op uw natuurlijke groei en knip niet af wat het universum u gegeven heeft. Waar anders zou u de verse bloemen of pluimen in weven, tenzij in uw haar? Gebruik henna om uw haar kleur te geven en kruidenspoelingen om het glanzend, gezond en sterk te maken.
 
8. Druk uzelf uit. Niets omschrijft Vrijheid beter dan een lange wilde haardos. U hoeft daarom geen hippiekleren te dragen, maar laat uw haar maar zo lang mogelijk groeien en laat het ondertussen loshangen. Maak uw eigen regels en laat conventies over aan anderen. Lang haar is steeds de metgezel van dichters, componisten en andere artiesten geweest.
 
9. Steek uw haar eens op! Hoe langer uw haar is, hoe makkelijker het zal zijn om leuke vlechten en vele opsteekkapsels te creëren. Probeer eens een knot, een Franse wrong of Franse vlecht. En die hoeven trouwens niet ouderwets of alledaags te zijn. Gebruik enkele leuke accessoires zoals gekleurde haarstokjes of glinsterende spelden om wat meer glamour aan uw kapsel te geven. Enkele losse haartjes rond de knot maken het geheel ook trendy en dus niet zoals grootmoeders look. Geniet van de vele verschillende looks die u kunt creëren, beleef plezier aan uw haar en speel er naar hartenlust mee.
 
10. Pronk met uw natuurlijke krul. Waarom niet adembenemend zijn als u daar de lokken voor hebt. Natuurlijke krullen kunnen al snel gaan kroezen wanneer het haar kort is, maar met meer lengte rekken ze uit om de meest aantrekkelijke golven te vormen, geven ze het haar body en een mooie beweging.
 
Het doet er niet toe waarom u precies uw haar laat groeien. Misschien houdt u gewoon van het zijdezachte gevoel dat uw schouders streelt wanneer u een schouderloos jurkje draagt of denkt u gewoon dat lang haar u leuk staat. Denk er wel aan dat lang haar er enkel goed uitziet wanneer het goed verzorgd wordt. Regelmatig borstelen en klittenvrij houden, net als goed conditionen zijn een must.
 
Als uw lange haar niet glanst, gespleten punten vertoont en naar beneden hangt in een slonzige, liefdeloze look, dan kiest u misschien beter voor een korter kapsel. Maar als u bereid bent om er wat werk in te steken, laat uw haar dan zeker groeien en geniet van de overvloed!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér tips voor lang haar