Hoe gespleten haarpunten herstellen

Meisje met gespleten haarpunten
 
Gespleten punten: de waarheid over het herstel van haar
 
Velen onder ons hebben in het verleden al eens te maken gehad met de gevreesde aandoening gekend onder de naam gespleten haarpunten. Verschillende factoren kunnen aan de oorsprong hiervan liggen, van te krachtig borstelen tot de stress van wind en water tijdens ontspannende activiteiten.
 
Wanneer het haar ruw behandeld wordt, dan worden de punten vaak misbruikt, wat hen doet splijten. De lokken breken en de gebroken stukjes gaan omhoog langs de lengte van het haar. Dit is overduidelijk waar de term “gespleten punten” vandaan komt.
 
Aangezien dit een vaak voorkomend probleem is bij veel mensen, is het logisch dat de haarindustrie een hele resem producten heeft die beweren een oplossing te zijn voor dit probleem. Sommige van deze producten doen beweringen die variëren in nauwgezetheid in verband met wat ze kunnen doen om gespleten punten te behandelen.
 
Er zijn “therapieën voor het haar” die zeggen dat ze gespleten punten genezen, terwijl andere producten zichzelf bestempelen als “haarherstel” voor gespleten punten. Ondanks het verschil in benaming, zijn de functies aan de basis dezelfde, maar het komt door de gebruikte namen dat de meeste problemen zich voordoen.
 
Het kan als muggenziften overkomen om geobsedeerd te zijn door het feit of een haarproduct beweert haarbeschadiging te genezen of te herstellen, maar deze twee zinnen impliceren erg verschillende resultaten. En slechts één van beide zaken is realistisch.
 
U kunt het haar NIET “genezen”
 
Haarproducten kunnen heel wat zaken doen: verzachten, glans toevoegen, gladmaken, reinigen en zorgen voor body en handelbaarheid. We weten allen dat deze voordelen haalbaar zijn, want we hebben er het bewijs van gezien. Maar wanneer het gaat om beschadigd haar – of het nu chemische beschadiging is of gespleten punten zijn – beweren sommige producten dat ze de schade kunnen “genezen” en het haar opnieuw gezond kunnen maken.
 
Dit is niet waar. Het beste waarin een product kan slagen is het haar er opnieuw gezond DOEN UITZIEN. Het enige weefsel in het lichaam dat kan “genezen” is levend weefsel. Wel, uw haar en nagels zijn geen levend weefsel. Ze bestaan uit verharde proteïnen die keratine heten. Omdat het weefsel niet levend is, is de idee om te zeggen dat u schade eraan kunt “genezen” net hetzelfde als zeggen dat u een scheur in een zijden bloes of schade aan meubilair kunt helen.
 
Ik heb een probleem met het gebruik van de term “haarbeschadiging genezen” omdat dit de mensen doet denken dat dit beter is dan producten die enkel beweren dat ze de schade herstellen. Begrijp me niet verkeerd: er bestaan producten die prachtige dingen kunnen doen voor uw haar, maar niets zal beschadigd haar genezen en het opnieuw gezond maken.
 
Wat u KUNT doen om het haar te herstellen
 
Wat u kunt doen wanneer het gaat om het herstellen van uw haar – namelijk van gespleten punten – is het haar er opnieuw vol en gezond DOEN UITZIEN. De producten die gebruikt worden om het haar opnieuw gezond te doen lijken, gebruiken gladmakende ingrediënten en lichtgewicht polymeren om de gespleten haardeeltjes opnieuw aan elkaar te doen kleven.
 
Deze producten kunnen het haar er gezonder en minder beschadigd doen uitzien, maar de resultaten zijn slechts tijdelijk. Wanneer u het haar opnieuw wast, dan zullen minstens sommige – indien niet alle – voordelen weggewassen worden en zal het product opnieuw moeten aangebracht worden.
 
Volgende pagina
 
(Foto: Unsplash)