Haarstylingtrucs

Kapster die klaar staat om haar te stylen
Foto: Shutterstock
Er bestaan trucjes voor ieder vak en haarstyling vormt hier geen uitzondering op. Veel dames zijn radeloos wanneer het gaat om hun kapsel omdat ze denken dat veel van de looks die tegenwoordig populair zijn té moeilijk zelf te hanteren zijn. Niets is minder waar. Hieronder vind je enkele van de vandaag meest voorkomende looks in haarmode en trucs om je haar perfect te krijgen.
 
Glad naar achter
 
Om een gladde finish te bekomen bij de “glad naar achter” look, bestaat het geheim uit het enkele minuten spoelen van het haar met warm water (zo warm als je kan verdragen) vooraleer je het stylingproduct aanbrengt. De toepassing van warmte en vocht zal de fysieke verbindingen in het haar breken en toelaten dat het glad en plat gekamd kan worden. Alles behalve het meest krullende haar kan zacht en steil langs de buiging van de hoofdhuid gelegd worden.
 
Breng daarna het stylingproduct aan – gebruik een sterke stylinggel voor maximum controle – en masseer het met de vingers door het haar. Kam het haar eerst met een grofgetande kam om er zeker van te zijn dat er geen klitten zijn en daarna met een fijnere kam om de styling verder glad te maken en definitie te geven.
 
Veel volume
 
Of je haar nu een Medusa’s nest vol kronkelende krullen is of glad en steil is, steeds kan je het volume in je haar een boost geven door het probleem ondersteboven aan te pakken. Juist, doe na het wassen en conditionen wat stylinggel op de haarpunten en masseer die doorheen het haar om het product te verdelen. Kam doorheen het haar met een grofgetande kam om het product gelijkmatig te verdelen en draai dan je hoofd ondersteboven.
 
Droog het haar met je föhn op een lage warmtestand of met een diffuser hulpstuk. Start bij de hoofdhuid en zorg ervoor dat je het haar weg van het hoofd houdt om maximum lift bij de wortelpunten van het haar te bekomen. Ga verder met het drogen van de overblijvende haarlengte tot het haar half droog is langs de haarschacht. Op dit punt kan je je hoofd opnieuw recht houden en het drogen naar wens voltooien.
 
Heb je krullend haar, dan moet je het haar misschien lichtjes bespuiten met een stylingspray of gelspary of haarlak en het scrunchen om de krullen opnieuw te definiëren. Steil haar kan je bespuiten met wat glansspray en het product erdoorheen kammen om die glossy look aan de punten te geven.
 
Kort kapsel met een mooie, strakke scheiding
Afbeelding: AI-illustratie
Mooie scheiding
 
Wil je een formelere toets geven aan je kapsel, probeer dan eens om een zuiver gedefinieerde zijscheiding aan je haardos te geven. Maak de look mooi vastomlijnd door wat stylinggel of antikroesserum te gebruiken bij opwippende haren of weerbarstige lokken. Een mooie scheiding kan zelfs aan een los beweeglijk kapsel een nieuwe kijk op het leven geven. Of geef het een basis voor een totaal andere look.
 
Voor een leuke variant kan je een mooie scheiding toevoegen aan kapsels met Franse twist, paardenstaart of gewone knot.
 
Stompe pony
 
Wanneer je een stompe pony wil knippen, maar je zorgen maakt over het recht houden van je lijn, gebruik dan een haarband (of een lint) rond je hoofd gewikkeld om je een leidraad te geven. Zorg ervoor dat je je gids aanpast aan de gewenste lengte (en vergeet niet om toe te laten dat het haar “terugveert” door de krul of lift bij de wortel) en maak je knipbewegingen onder de gids, niet erboven. Dit zal je helpen om je lijnen zuiver te houden.
 
Megasteil
 
Voor de megasteile styling zijn de juiste tools een must: je hebt een grote platte borstel en een steiltang van goede kwaliteit nodig. Was het haar en doe er conditioner in; breng beschermende, leave-in producten aan en föhn het haar met behulp van de platte borstel om het zo glad en steil mogelijk te krijgen tijdens het drogen. Werk af met wat spray en steil het haar glad in dunne segmenten.
 
Gemodelleerde krul
 
Soms wil je een kapsel dat eens iets nieuws heeft. Je wil een mooie, gladde look, maar je wil niet diezelfde oude “glad naar achter” look. Wel, probeer dan eens vingergolven of een gemodelleerde krul om de look opwindender te maken.
 
Behandel het haar net alsof je van plan bent om de glad naar achter look te creëren. Wanneer je de stylinggel hebt aangebracht, gebruik je je vingers en een kam om rondingen en ribbels in het haar te vormen. Laat het haar vorm aannemen (wat betekent drogen) en gebruik een kam om de gel te breken en de look van het haar te verzachten. Het resultaat is een look die keurig en netjes is en visueel interessant.
 
Bolstaand kapsel
 
Ben je het beu om opsteekkapsels te creëren die te plat lijken? Je kan je opsteekkapsels boller maken door ze wat te touperen. Nee, maak jezelf niet belachelijk. Toupeer je haar met een kam of borstel. Door het haar te verdelen wil je het in twee helften stylen en in de binnenkant van de helften elk 10-12 stroken touperen. Je kan de helften opnieuw samenbrengen, het buitenste haar glad maken en het kapsel naar wens creëren met een voller resultaat.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het stylen van je haar