De nadelen van een stompe pony

Zooey Deschanel kapsel met pony
Zooey Deschanel - Foto: Everett Collection/Shutterstock
Je zag misschien beroemdheden zoals Kelly Osbourne, Zooey Deschanel, Taylor Swift, Reese Witherspoon en Sandra Bullock hun look veranderen met een stomp geknipte pony en je vroeg je onmiddellijk af of dit ook iets voor jou zou kunnen zijn. “Baby daddy” ster Melissa Peterman was wat onzeker. Ze wou haar look veranderen zonder grootse wijzigingen en koos voor een pony en dit staat haar goed.
 
Het lijkt een minimale verbintenis in tegenstelling tot het verven van je haar van licht naar donker (en omgekeerd) en het volledig kort knippen. Een pony kan makkelijk naar achter gespeld worden wanneer je die moe bent en je kan die makkelijk laten terug groeien … of dat denk je toch. Een super stompe en dikke pony kan er prachtig uitzien wanneer je het kapsalon buiten stapt, maar wat gebeurt er daarna, wanneer je op jezelf aangewezen bent?
 
Anna Wintour staat bekend om haar scherp geknipte stompe pony en bob, al geeft die haar een erg strenge look. Je ziet dat zij de baas is. Maar iemand zoals Zooey Deschanel kan de vrijgevochten look dragen die samengaat met dit type pony, evenals Kelly Osbourne.
 
Taylor Swift kapsel met pony
Taylor Swift - Foto: Tinseltown/Shutterstock
Sandra Bullock is iemand die vaak experimenteert met een stomp geknipte pony wanneer ze blijkbaar verveeld zit om het gebrek aan “verband” en volgens mij ziet ze er op die manier ouder uit dan ze in werkelijkheid is. Ze oogt zoveel jeugdiger en frisser met een zijscheiding of zijdelingse pony.
 
Khloe Kardashian experimenteerde zelfs met een pony tijdens de eerste seizoenen van “Keeping up with the Kardashians” en dit paste gewoon niet bij haar gezicht. Ze zag er totaal niet uit zoals de blonde vamp die ze nu is. Een pony is prachtig, maar niet voor iedereen en hetzelfde geldt voor haarkleur.
 
Je hebt een goede kapper nodig die kan inschatten of je geschikt bent voor een warmere of een koelere haarkleur. Hetzelfde geldt voor een pony en of je gezichtsvorm al dan niet de stomp geknipte look aankan. Enkel je kapper kan je helpen bij deze keuze. Eén van de manieren om te beslissen of je jezelf graag ziet met een pony is een clip in pony. Dit is een prachtig alternatief, maar je zal nooit echt weten wat het onderhoud van een pony is wanneer je die echt zou hebben. Je hebt er misschien helemaal geen idee van.
 
Reese Witherspoon kapsel met pony
Reese Witherspoon - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Sandra Bullock kapsel met pony
Sandra Bullock - Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock
Een stompe pony moet om de twee weken bijgeknipt worden zodat hij rakelings langs de wenkbrauwen gaat, maar het zicht niet belemmert. Een pony moet ook onderhouden worden om de juiste vorm te behouden en je haarkleur moet zich vermengen met je wenkbrauwen, want alles moet er naadloos uitzien.
 
Maar jammer genoeg, als je beslist hebt dat deze pony niets voor jou is, is het niet zo makkelijk om die gewoon vaarwel te zeggen. Hij is niet piekerig en niet dun en zeker niet lang, dus proberen om je pony naar achter te spelden werkt, maar het is toch een uitdaging. Waarom? Omdat dwalende losse lokken naar voor kunnen vallen en hetzelfde geldt voor een eenvoudige haarband. Je zou gek kunnen worden van voortdurend te proberen om deze pony uit je gezicht te houden.
 
Lees verder ...