Wanneer is het moment om een ander kapsel te kiezen?

Vrouw die klaar is om haar lang haar af te knippen
 
Wanneer heb je voor het laatst voor een ander kapsel gekozen? Sommige mensen kiezen met grote regelmaat voor een anders geknipt kapsel, een andere kleur of een ander model. Maar er zijn ook mensen die jarenlang een model met slechts minimale wijzigingen houden. Echter, ook al zal het huidige kapsel je flatteren, het is toch belangrijk om minstens kleine aanpassingen te laten maken om er voor te zorgen dat je ook up-to-date bent.
 
Diegenen die niet vaak voor een ander kapsel kiezen, zien er met grote regelmaat ouderwets uit of hebben geen voeling met de mode. Er zijn maar weinig mensen die nog steeds graag precies het kapsel dragen dat zij ook op de middelbare school hadden. Ook al zullen de meeste mensen niet tot in het extreme vasthouden aan een bepaalde stijl, toch zijn er een paar factoren waar je rekening mee dient te houden om te bepalen of het tijd is om een ander kapsel te nemen.
 
1. Hoe lang draag je het huidige kapsel al?
 
Als het al meer dan twee jaar geleden is dat je enige veranderingen aan je kapsel hebt aangebracht, dan dien je nu serieus te overwegen om voor een andere stijl te kiezen. Als jij je de laatste keer niet kunt herinneren wanneer een verandering aan je kapsel werd aangebracht, maak dan direct een afspraak met je stylist.
 
Begin met het verzamelen van foto´s van kapsels die jij aantrekkelijk vindt en neem ze mee bij je afspraak. Bespreek met je stylist de mogelijkheden, om te bepalen welk van deze kapsels jou zal flatteren.
 
2. Haalt het kapsel jou persoonlijkheid naar voren?
 
Het beste kapsel voor jou is er een die jou een goed gevoel over jezelf geeft. Als je van mening bent dat jij een succesvol en geslaagd persoon bent, dan moet jouw kapsel die professionaliteit en kennis uitstralen. Als jouw haar een beeld schept dat botst met jouw beleving van wie je bent en wat je hebt bereikt, dan zou jij je kapsel moeten aanpassen aan een model dat jou en je levensstijl meer weerspiegelt.
 
3. Wat vinden anderen van je huidige kapsel?
 
Natuurlijk, jouw kapsel moet afgestemd zijn op jouw persoonlijke voorkeur en niet op de mening van anderen, maar soms kan de eerlijkheid van goede vrienden nuttig zijn. Vraag een paar mensen waarin je vertrouwt om hun mening over jouw huidige kapsel. Wat vinden ze leuk aan je haar? En wat precies vinden ze niet leuk?
 
De manier waarop andere mensen ons, gebaseerd op ons uiterlijk, beoordelen kan wel eens verrassend zijn, dus de boodschap die ons kapsel naar anderen uitstuurt kan zowel in ons voordeel als in ons nadeel zijn. Vrienden kunnen eerlijke meningen geven over het beeld dat we scheppen.
 
4. Geeft jouw kapsel een beeld van een bepaald tijdperk?
 
Er zijn veel kapsels die door de tijd heen onlosmakelijk verbonden zijn aan een bepaald tijdperk. Farrah Fawvett bepaalde het beeld van de lange, aan de haareinden naar buitengekrulde, lokken in de 70er jaren en de “Mullet”, beter bekend als “het matje”, werd heel populair in de 80er jaren.
 
De populariteit van de TV-serie “Friends” leidde tot de enorme populariteit van Jennifer Anniston´s steile gelaagde kapsel, dat bij veel stylisten bekend staat als de “Rachel”. Al deze kapsels waren op een bepaald moment prachtige kapsels, maar als jouw haar er nu nog steeds uitziet als een exacte kopie van Jennifer Anniston uit het midden van de 90er jaren, dan zou ik nu toch een ander kapsel overwegen.
 
Terwijl maar weinig mensen met dit extreme probleem te maken hebben, kan het niet veranderen van je kapsel je er gedateerd of ouderwets uit laten zien en de indruk wekken dat je geen voeling houdt met het modebeeld. Als jij je kapsel in lange tijd niet veranderd hebt en nu het gevoel hebt dat het jouw persoonlijkheid niet meer weergeeft, maak dan een afspraak met je stylist en zoek samen naar een nieuw model dat bij jouw uitstraling, persoonlijkheid en levensstijl past.
 
©Kapsels.net
Foto: LightField Studios/Shutterstock
 
Zie ook: Checklist voor een nieuw kapsel