Wanneer is het moment om een ander kapsel te kiezen?

Vrouw die klaar is om haar lang haar af te knippen
Foto: LightField Studios/Shutterstock
Wanneer heb je voor het laatst voor een ander kapsel gekozen? Sommige mensen kiezen met grote regelmaat voor een anders geknipt kapsel, een andere kleur of een ander haarmodel. Maar er zijn ook mensen die jarenlang vasthouden aan hetzelfde kapsel, met slechts minimale veranderingen. Hoewel je huidige kapsel je misschien flatteert, is het toch belangrijk om ten minste kleine aanpassingen te laten doen om ervoor te zorgen dat je ook up-to-date blijft.
 
Mensen die niet vaak voor een ander kapsel kiezen, zien er vaak ouderwets uit of hebben geen gevoel voor mode. Er zijn maar weinig mensen die nog steeds graag precies hetzelfde kapsel dragen als op de middelbare school. Hoewel de meeste mensen niet extreem vasthouden aan een bepaalde stijl, zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden om te bepalen of het tijd is voor een andere haarsnit.
 
1. Hoe lang draag je het huidige kapsel al?
 
Als het al meer dan twee jaar geleden is dat je veranderingen hebt aangebracht aan je kapsel, dan moet je serieus overwegen om voor een andere stijl te kiezen. Als je je niet kunt herinneren wanneer je voor het laatst iets aan je kapsel hebt veranderd, maak dan direct een afspraak met je kapper.
 
Begin met het verzamelen van fotoīs van kapsels die je aantrekkelijk vindt en neem ze mee naar je afspraak. Bespreek met je kapper de mogelijkheden om te bepalen welk van deze kapsels je zullen flatteren.
 
2. Benadrukt het kapsel jouw persoonlijkheid?
 
Het beste kapsel voor jou is een look die je een goed gevoel over jezelf geeft. Als je van mening bent dat je een succesvol en zelfverzekerd persoon bent, moet je kapsel die professionaliteit en kennis uitstralen. Als je kapsel echter een beeld creŽert dat niet past bij jouw zelfbeeld en prestaties, dan zou je je kapsel moeten aanpassen aan een model dat beter past bij jou en je levensstijl.
 
kappersadvies voor een nieuw passend kapsel
Foto: Ckstockphoto/Canva
3. Wat vinden anderen van je huidige kapsel?
 
Natuurlijk moet je kapsel passen bij jouw persoonlijke voorkeur en niet afhangen van de mening van anderen, maar soms kan de eerlijkheid van goede vrienden nuttig zijn. Vraag een paar mensen waarin je vertrouwt om hun mening over je huidige kapsel. Wat vinden ze leuk aan je haar? En wat vinden ze niet leuk?
 
De manier waarop andere mensen ons beoordelen op basis van ons uiterlijk kan soms verrassend zijn, dus het beeld dat ons kapsel naar anderen uitstraalt, kan zowel positief als negatief zijn. Vrienden kunnen eerlijke meningen geven over het imago dat we creŽren.
 
4. Geeft jouw kapsel een beeld van een bepaald tijdperk?
 
Er zijn veel kapsels die onlosmakelijk verbonden zijn met een bepaalde tijd. In de jaren '70 bepaalde Farrah Fawcett het beeld van de lange lokken met naar buiten gekrulde haarpunten, terwijl in de jaren '80 de "mullet" of "matje" populair was.
 
Het steile gelaagde kapsel van Jennifer Aniston, bekend als "The Rachel", werd enorm populair door de tv-serie "Friends". Al deze kapsels waren op een bepaald moment prachtig, maar als jouw haar er nu nog steeds uitziet als een exacte kopie van Jennifer Aniston in het midden van de jaren '90, dan is het misschien tijd om te overwegen een ander kapsel te nemen.
 
Hoewel maar weinig mensen met dit extreme probleem te maken hebben, kan het vasthouden aan hetzelfde kapsel ervoor zorgen dat je er gedateerd of ouderwets uitziet en de indruk wekken dat je niet in de pas loopt met de mode. Als je je kapsel al lange tijd niet hebt veranderd en het niet langer jouw persoonlijkheid weerspiegelt, maak dan een afspraak met je kapper en zoek samen naar een nieuw model dat past bij jouw uitstraling, persoonlijkheid en levensstijl.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Checklist voor een nieuw kapsel