Kapsel voor een lang gezicht

Kapsel voor een lang gezicht
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb een lang gezicht. Welk kapsel doet mijn gezicht er korter uitzien?
 
Antwoord: Kies een kapsel dat goed gestructureerd en gedefinieerd is. Zoals een (gelaagde) bob. De perfecte oplossing zou de volgende zijn.
 
Knip uw haar in een omgekeerde bob, met de haarpunten die lichtjes naar binnen buigen om uw gezicht en jukbeenderen te omkaderen. De bob zou tamelijk hoog moeten opgeknipt worden achteraan om uw gezichtsprofiel ook van langs de zijkant korter te maken. Laat uw pony knippen zodat die dik is en de basislijn recht over uw voorhoofd valt en de punten uw wenkbrauwen raken.
 
De kapper zou best een scheermes of uitdunschaar gebruiken om de pony textuur te geven om te vermijden dat die te zwaar is of te veel volume heeft. Het kapsel moet gefŲhnd worden met een lichte buiging rond uw gezicht, zodat het een rondere illusie creŽert, wat een lang gezicht neutraliseert.
 
U kunt uw haar ook verven in een rijke, uniforme kleur zoals een diep bruin of donker chocoladebruin of zelfs een platina of grijsachtig blond. Rijke, donkere/erg lichte en uniforme kleuren hebben de neiging om een snit maximaal te definiŽren en te structureren, dit is waarom u vaak ziet dat kappers deze kleuren gebruiken op de rode loper om hun kapsels te etaleren.
 
Beslist u om te kiezen voor een donkerbruine of rijke rode tint, laat dan de kapper enkele erg dunne highlights aanbrengen in uw pony om die te verhelderen en om te vermijden dat het kapsel te hard wordt. De mŤches moeten ťcht dun zijn en het moet lijken alsof het de zon is die op uw haar schittert.
 
In een schuine bob geknipt haar
Foto: Shutterstock
De pony maakt het gezicht korter langs boven, want hij creŽert een aaneengesloten lijn langs de wenkbrauwen. De pony draagt ook bij tot het gestructureerde kapsel, wat het oog doet focussen op het gedefinieerde silhouet en geconstrueerde proporties van het kapsel, in plaats van op de lengte van het gezicht.
 
De lichte buiging langs de zijkanten van het gezicht en de kaaklijn omkaderen het gezicht om het kapsel te verzachten, terwijl de punten van de omgekeerde bob die naar binnen buigen het gezicht van langs onder verkorten, want zo wordt een precieze grenslijn gecreŽerd. Een omgekeerde bob die achteraan hoog opgeknipt is, zal uw gezichtsprofiel van opzij verkorten, want die creŽert een visuele impressie van een erg gedefinieerd kapsel, waarbij de klemtoon valt op gebogen hoeken en proporties, die de aandacht opnieuw afleiden van de lengte van het gezicht en concentreren op de constructie van het kapsel.
 
Probeer weg te blijven van lang haar, want dit doet uw gezicht nog langer lijken. De lange lijnen van lang haar rond het gezicht creŽren de illusie van een nog langer gezicht. U zou een kapsel moeten kiezen dat scherpe hoeken, buigingen en kleur omvat zodat de eigenlijke constructie van het kapsel het gezicht korter doet lijken. Precieze omtrekken langs het gezicht zoals een pony, een korte haarlijn of haar met intense textuur rond het gezicht zijn ook ideaal.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Je haarstijl aanpassen aan je lichaamstype
 
Omgaan met specifieke gezichtseigenschappen