Hoe een korte opgeknipte bob knippen

Victoria Beckham met haar haren in een korte gehoekte bob geknipt
Foto: Everett Collection/Shutterstock
De bob haarsnit is één van de meest gedragen en breedst aangepaste haarsnitten in de geschiedenis. De snit was baanbrekend wanneer hij origineel geïntroduceerd werd en die impact lijkt niet veel veranderd te zijn in alle decennia die ondertussen verlopen zijn.
 
Bob haarsnitten gaan van het traditionele kapsel op kinlengte tot lange stompe vormen en zelfs kortere, meer moderne, stoere looks. Het zijn deze kortere en meer stoere looks waar we het hier over hebben, want zij vereisen soms een speciale behandeling om de juiste effecten te bekomen.
 
Geschiktheid
 
Wanneer we deze specifieke incarnatie van de bob gaan behandelen, dan moeten we enkele belangrijke factoren bespreken die overwogen moeten worden om er zeker van te zijn dat de snit zal passen bij de persoon in kwestie. Deze factoren omvatten de haartextuur, het golfpatroon van het haar, de vorm van het gezicht en het algemene evenwicht van het silhouet. Laten we elke factor apart bekijken.
 
Textuur
 
De textuur van het haar is belangrijk in die zin dat die zal bepalen hoeveel lengte nodig zal zijn om het haar te doen vallen op de manier waarop het bedoeld is voor het kapsel. Aangezien de bob bedoeld is om glad te vallen, zullen haren met een dikkere diameter méér lengte (en méér gewicht) vergen om het haar passend te doen vallen.
 
Aan de andere kant moet haar dat erg fijn is erg dicht zijn (vele haren per vierkante centimeter) om het soort look te hebben dat de korte, opgeknipte bob zal doen werken.
 
Golfpatroon
 
De korte, opgeknipte bob is het best geschikt voor haar dat steil of enkel mild golvend is. Golvende en krullende haartypes voegen heel wat volume toe aan het kapsel, wat het bekomen van het gewenste silhouet kan bemoeilijken. Aangezien de gewenste look een glad, steiler kapsel is (of hoogstens een kapsel met een lichte buiging), is het zo dat hoe méér golving er in het haar is, hoe méér straightening en styling nodig zullen zijn om de gewenste look te creëren.
 
Hoe een opgeknipte bob knippen
 
Gezichtsvorm
 
Er is een bobkapsel voor elke gezichtsvorm, maar de korte, opgeknipte bob is niet geschikt voor elk gezicht. Aangezien deze bob valt tot een punt rond of net onder de wangen, met een sterke gewichtslijn rond het midden van het hoofd, is hij niet geschikt voor dames met een rond of breed gezicht.
 
Dit kapsel is ook niet noodzakelijk flatterend voor dames met een vierkante gezichtsvorm. Deze gezichtstypes zullen gewoonweg breder lijken door de snit. Idealiter wordt de korte, opgeknipte bob gedragen door dames met een ovalen of zelfs smaller gezicht om evenwicht te verlenen.
 
Het knippen van het haar
 
Het uitvoeren van de snit in kwestie is gewoonlijk eenvoudig. Begin met het verdelen van het haar in de standaard 7-vaks afdeling.
 
De voorkant/pony:
 
Eenmaal het haar verdeeld is en de omtrek vrijgelaten is, kan je beginnen met het vormen van het bedoelde silhouet en van daaruit vertrekken. De eerste stap is beslissen of het kapsel al dan niet een pony (froufrou) zal hebben. In optimale omstandigheden heb je deze beslissing reeds genomen vooraleer je begint te knippen, maar het definiëren van de ponyzone, als er één is, is het eerste item op de agenda.
 
Lees verder ...