U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haarkleur en gezichtsvorm

Vraag: Ik las heel wat over de beste kapsels voor een bepaalde gezichtsvorm en over de beste haarkleur voor een bepaalde teint. Maar bestaat er zoiets als de beste haarkleur voor een bepaalde gezichtsvorm? Zijn er haarkleuren die uw gezicht ronder zullen doen lijken?
 
Antwoord: Kleur speelt gewoonlijk geen zoín grote rol wanneer we het hebben over gezichtsvormen en/of opvallende gelaatstrekken. Alhoewel, wanneer u highlights gebruikt, kunt u soms de look van het gezicht beÔnvloeden via deze highlights. Meer specifiek bij kortere kapsels is het zo dat highlights bovenaan het hoofd en langs het voorhoofd helpen om een verticale focus te creŽren, die het gezicht langer kan doen lijken.
 
Haarkleur passend bij een bepaald gezicht

In diezelfde optiek kunnen highlights langs de slapen en zijkanten zorgen voor een breder gezicht. Hetzelfde kan gezegd worden over doelgericht kleurgebruik. Alles wat de aandacht richt op een specifieke plaats, kan een impact hebben op de algemene look.
 
Een haarkleur die overwegend uniform is (met natuurlijke schakeringen) zal gewoonlijk geen effect hebben op de look van de gezichtsvorm. Wanneer kleuren echter vermengd worden, moet u weten dat zones met lichtere kleuren groter en dichter lijken, terwijl zones met donkerdere kleuren verderaf lijken. Daarom moet u steeds uw haarkleurpatronen zorgvuldig plannen om resultaten te creŽren die het individu flatteren.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact