Neklange bob voor rijpere dames

Neklange bob voor oudere dames
Foto: Stockfour/Shutterstock
Vraag: Ik overweeg een neklange bobsnit. Dit betekent met de haarlengte ongeveer ergens tussen kin en schouders. Is dit een goed idee voor een rijpere dame? Zullen kapsel en lengte niet méér de nadruk leggen op mijn lijntjes en rimpeltjes?
 
Antwoord: Een neklange snit is perfect voor rijpere dames die houden van langere kapsels, maar klaar zijn om afscheid te nemen van hun lange haar. Wanneer u een glossy magazine bekijkt, dan zult u merken dat heel wat rijpere dames en zelfs een groot percentage jongere vrouwen opteren voor dit soort veelzijdige kapsels met weinig onderhoud.
 
Overweeg een langere bob met pony en piekerige laagjes rond het gezicht. De pony moet vol, piekerig en tamelijk lang zijn en eindigen net boven uw wenkbrauwen. Zo kunt u uw pony op een heel aantal manieren dragen. U kunt hem in het gezicht föhnen zodat uw voorhoofd volledig bedekt is. U kunt hem opzij stylen om een schuine pony te imiteren of u kunt hem aan beide kanten stylen om het gezicht te omkaderen en het haar te vermengen met de piekerige zijkanten.
 
Een mooi geknipte pony zal erg succesvol zijn om rimpels op het voorhoofd te verbergen. Dit type kapsel is eigenlijk één van de beste kapsels om de aandacht af te leiden van lijntjes en rimpeltjes, want de pony en piekerige zijkanten bedekken de meeste probleemzones wat rimpeltjes betreft. Deze specifieke lengte zal uw nek niet bedekken, maar eigenlijk is er geen enkele lengte die in staat is om de rimpels in de nek volledig te verbergen.
 
In plaats van te proberen om uw rimpels met een kapsel te verdoezelen, kunt u ook kiezen voor methodes die ervoor zorgen dat mensen uw sterke in plaats van uw zwakke punten opmerken. Laat enkele highlights plaatsen, vooral in de pony en rond het gezicht. De lichte punten trekken het oog open en openen het gezicht, wat een erg verjongend effect heeft.
 
Hebt u een mooie mond, ga dan voor natuurlijk wat oogmaquillage betreft, maar kleur uw lippen in een krachtige rode of dieproze kleur. Zo zullen mensen letten op uw mooie mond en piekerige haar met highlights lang vooraleer ze een rimpeltje zullen opmerken. Hebt u erg mooie ogen, vestig dan de aandacht op uw ogen wat aanbrengen van make-up betreft en zet uw lippen niet te veel in de verf.
 
U kunt natuurlijk ook een make-upcursus volgen en zo uw vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Bovendien leert u hoe u uw mooiste eigenschappen in de verf kunt zetten en de aandacht kunt afleiden van minder mooie gelaatstrekken.
 
Denk eraan: een goed kapsel kan zeker wonderen doen voor uw voorkomen en kan de kracht hebben om u jaren jonger te maken. Maar het is gewoonlijk het totaalpakket dat u er het best doet uitzien. Voer de look van uw kapsel, haarkleur, make-up, kledij, schoenen, juwelen en lichaamstaal op zo’n manier uit dat u door anderen waargenomen wordt op de precieze manier waarop u wilt gezien worden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Kapsels voor oudere dames
 
De basisbeginselen van de bob