Hoe een pony knippen

Een pony knippen
Foto: Shutterstock
Pony’s en je haarlijn
 
Terwijl vrijwel iedereen een pony (froufrou) kan hebben in zijn of haar kapsel, is het belangrijkste wat je moet onthouden hoe het concept van een pony gedefinieerd wordt.
 
Iemands haartextuur en golfpatroon zullen belangrijke bepalende factoren zijn voor de vorm die gelijk welke pony aanneemt in een kapsel. Daarom is het belangrijk dat mensen die overwegen om voor een pony te kiezen zich bewust zijn van hoe hun haar hier waarschijnlijk op zal reageren.
 
Maar al te vaak hebben mensen geprobeerd om een pony toe te voegen aan hun bestaande look met desastreuze gevolgen. En zelfs wanneer de resultaten geen totale mislukking te noemen zijn, kunnen ze vaak toch onaangenaam zijn voor de persoon in kwestie, die een ander resultaat verwachtte. Daarom is er één belangrijke regel die je MOET in acht nemen wanneer je overweegt om voor een pony te kiezen:
 
“Ken je haar.”
 
Het klinkt eenvoudig, maar het is niet omdat je je hele leven lang reeds je haren gestyled hebt dat je alles begrijpt wat je haar kan of zal doen in een gegeven situatie. En eerlijk gezegd, de mensen die volledig de beperkingen en noden van hun haar kennen om het zich te doen gedragen op de manier waarop zij willen, zullen zich de vraag uit bovenstaande titel niet stellen. Ze zouden ofwel reeds weten hoe ze een pony moeten doen werken of ze zouden weten dat een pony gewoonweg niet bij hen past.
 
Laten we dus het concept van de pony, de problemen die eigen kunnen zijn aan de verschillende haartypes en de oplossingen die in veel gevallen kunnen toegepast worden eens nader bekijken, in een poging om diegenen te helpen die niet zo goed bedreven zijn wat hun eigen haar betreft. We zullen beginnen met het definiëren van de term “pony”.
 
Wat is een pony?
 
Op zijn eenvoudigst gezegd is een pony (froufrou) een zone haar op het voorhoofd die korter geknipt is dan het hoofdbestanddeel van het kapsel. Dit wordt vaak gedaan om een omkadering te geven aan het gezicht en gelaatstrekken te minimaliseren die anders misschien te opvallend of onaantrekkelijk zijn. Soms is het gewoon een kwestie van esthetische voorkeur. Een pony kan zorgen voor een jeugdige look of een anders eenvoudig kapsel omtoveren tot iets wat zachter en zwoeler oogt.
 
Zelf een pony knippen
Foto: Yamasan/Getty Images/Canva
De specifieke vorm en lengte van de pony verschillen zo ruim als mensen verschillen. De pony bij iemands kapsel kan zacht gebogen en piekerig zijn om de bovenste delen van het gezicht te strelen. Het kan ook een scherp gedefinieerde lijn haar zijn die de aandacht van de kijker vestigt op het horizontale om een smal gezicht breder te doen lijken.
 
Het kan eveneens een lang, gehoekt geknipt ding zijn dat naar de éne of andere kant beweegt om een deel van het gezicht deels te verbergen voor wat flair of een gedurfd effect. Al deze vormen kunnen “pony” genoemd worden, gebaseerd op het feit dat ze allemaal een duidelijke afbakening vormen ten opzichte van de rest van het haar.
 
Ponylengtes
 
De lengte van de pony is gewoonlijk een kwestie van esthetische voorkeur, maar moet vaak aangepast worden om te passen bij de verschillende types haar en groeipatronen. Geen gehoor geven aan deze types en patronen kan leiden tot ontelbare problemen die in ieder geval heel wat bijkomende stylinginspanning zouden vergen om ze opgelost te krijgen terwijl de problemen zich eigenlijk vanzelf kunnen oplossen.
 
Haartypes en problemen met pony’s
 
Krullend haar
 
Zoals hierboven vermeld heeft het type haar een enorme invloed op de details van gelijk welke pony die kan of zou moeten geprobeerd worden. En één van de meest problematische haartypes voor het integreren van een pony is het erg krullende haartype.
 
Er is een reden waarom de meeste vrouwen met erg krullend haar hun haar erg eenvoudig dragen wanneer ze opteren voor een langer kapsel. Die vrouwen zijn vaak reeds het slachtoffer geweest van een poging tot het “toevoegen van een pony” die resulteerde in de creatie van een pluisbal op hun voorhoofd. Dit gebeurt als resultaat van bovenvermelde onwetendheid over hoe het haar waarschijnlijk zal reageren.
 
Lees verder ...    Laatste pagina