De psychologie van een pony

Kapsels met een pony - Kinlange bob
Afbeelding: AI-illustratie
Hebt u zich ooit al afgevraagd of uw pony iets over u zegt? Volgens rapporten en studies bestaat er zoiets als de psychologie van een pony. Een nieuwe trend om boodschappen uit te stralen met de pony is erg in in Japan en vrouwen daar hechten veel belang aan hun pony’s, net als mannen die proberen uit te vinden welk type vriendin ze is. Er hing steeds veel mystiek rond dit deeltje haar dat op het voorhoofd valt en doorheen de decennia hebben zich verschillende stijlen ontwikkeld, elk erg apart en verschillend.
 
Een pony accentueert de ogen, die we beschouwen als de poorten van iemands ziel. Dit geeft een pony zijn magie en hoog sexappeal. Een pony bedekt ook rimpeltjes op het voorhoofd, maakt een lang gezicht korter, camoufleert een oneffen huid en is een snelle manier om uw kapsel een ander karakter te geven. Er zijn veel praktische redenen om te kiezen voor een bepaald type pony ten opzichte van een ander, maar de specifieke keuze die u maakt zegt méér over uzelf dan u misschien beseft.
 
Een pony is mysterieus, sexy en elegant, maar kan ook speels en energiek of doordrongen van elegantie en glamour zijn. U kunt hem dragen bij korte of lange kapsels en zijn lengte en beweging in uw voordeel gebruiken bij een flirt.
 
Er bestaan pony’s voor elk gezichtstype en voor elke persoonlijkheid. Stomp, verknipt, gekruld, woelig of naar één kant. Elk type pony heeft zijn voordelen en beïnvloedt uw voorkomen als geen ander.
 
Korte bob met een stompe pony
Afbeelding: AI-illustratie
Stompe pony
 
De recht geknipte pony vormt de basis. Geknipt op een lengte die nauwelijks de wenkbrauwen raakt, is het een posterpony voor looks vol elegante eenvoud. U ziet die vaak met een basisbob of steil langer haar. Alles draait om nauwkeurigheid van de snit en de perfecte lengte. Zo’n pony wordt gestyled met slechts een kleine buiging zodat hij de vorm van het voorhoofd volgt.
 
Vrouwen die deze look verkiezen, hebben een sterk gevoel voor klassieke mode, hebben een hoge professionele status en verkiezen Chanel boven H&M. Het voorhoofd wordt volledig bedekt zonder gaten in het haar. Discipline en conservatisme zijn hier de sleutelwoorden. Niemand zal knoeien met deze pony of met de dame die hem draagt.
 
Mini pony
 
Jeetje, de mini pony is terug! Dit is de kleinste van alle pony’s en die kan gaan van dicht tegen de haarlijn tot ongeveer het midden van het voorhoofd. Een mini pony of baby pony heeft de zwoele onschuld van retro pin-ups, ademt de status van hipster uit en past wonderwel bij vintage kledij uit een tweedehandswinkel. Deze pony is kunstzinnig en grillig en wordt vaak gedragen bij kortere bobs of korte tot medium laagjes. Hij vormt ook een leuk aanhangsel bij krullend haar, zolang de pony zelf maar steil en glad blijft.
 
Kort kopje - Kort haar met een mini pony
Afbeelding: AI-illustratie
Een mini pony past perfect bij een bril en creëert een look die het midden houdt tussen een sexy lerares en een burleske koningin. Een kattenogen bril of moderne montuurvormen zien er allen beter uit met een pony die de rand niet raakt.
 
De ideale gezichtsvorm voor deze look is een rond tot ovalen gezicht. Lange, scherpe en smalle gezichtsvormen halen geen voordeel uit deze opwindende look, maar wanhoop niet, er zijn nog vele pony’s om uit te kiezen.
 
XXL stompe pony
 
De extra large versie van iets zo onschuldigs als een pony kan elke look veranderen in glamour en elke vrouw in een sexy diva. Een extra lange stompe pony bedekt de wenkbrauwen volledig, is dik en mysterieus en vestigt alle aandacht op de diepte van haar ogen. Deze zwoele en verleidelijke pony vormt het equivalent voor zwarte stiletto’s met lederen bandjes. Dit is niet de look voor een muurbloempje of het goede meisje in de film.
 
Bob met een lange pony
Afbeelding: AI-illustratie
De dame met de super pony is het mysterieuze meisje, de internationale liefdesspionne, de undercoveragente. Ze onthult zichzelf nooit volledig en verlaat uw leven misschien niet zo snel als ze gekomen is. Haar leven is een thriller en niet noodzakelijk een show kinderen toegelaten.
 
Lees verder ...