U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Bob met of zonder laagjes

Vraag: Ik ben van plan om mijn haar te laten knippen in een korte bob op liplengte. Wat zou het onderhoudsvriendelijkst en makkelijkst thuis te stylen zijn: een bob mt of zonder laagjes?
 
Antwoord: Dit is erg afhankelijk van het type haar dat u hebt.
 
Hebt u erg krullend haar of haar met fijne of medium dichtheid en kunt u uw haar niet elke ochtend fhnen, dan is het waarschijnlijk beter om de kapper te vragen om enkel de punten uit te dunnen met een uitdunschaar. Kappers zijn het hier niet altijd mee eens, maar ik heb ervaren dat krullend haar t veel uitdunnen vaak voor kroeshaar zorgt, vooral wanneer u niet de tijd hebt om het elke ochtend te fhnen. Vraag de kapper gewoon naar een halflange bob op n lengte die uitgedund is bij de punten.
 
Maar hebt u erg krullend haar met hoge dichtheid, dan moet u het in laagjes laten knippen. Dik krullend haar heeft de neiging om te pofferig te staan langs de punten, wat resulteert in een driehoekig ogend kapsel. In dit geval zou ik adviseren om te kiezen voor een A-lijn bob. Deze bob is erg gelaagd, kort achteraan en langer vooraan. U zult een stijltang nodig hebben om de voorste delen te straightenen. Dit duurt slechts 5 minuutjes wanneer het haar proper en droog is.
 
Korte bob met laagjes

Hebt u fijn, steil en dun haar, dan kiest u best voor een halflange of korte gehoekte bob (langere voorkant, kortere achterkant) met lange pony die uitgedund werd met een uitdunschaar of scheermes. Vraag de kapper om zich te concentreren op maximale textuur zonder het haar nog dunner te doen ogen. Wanneer u fijn haar correct uitdunt, zal het er dikker en gezonder uitzien.
 
Hebt u dik, steil haar, dan kunt u eigenlijk om het even wat doen. Dik steil haar past met laagjes en ook met n lengte. Wat het onderhoud betreft, zal een snit op n lengte er gewoonlijk beter uitzien dan een gelaagde snit, want die groeit gewoon, wat betekent dat u lange periodes kunt overbruggen zonder het haar te laten knippen.
 
Gelaagde kapsels vergen minder shampoo, conditioner en kleuring om het haar goed te doen ogen, omdat er effectief minder haar is. Haar in laagjes knippen vermindert immens de massa haar. Gelaagd haar fhnt eveneens sneller. Gelaagde kapsels zijn dus economischer, want ze leveren product- en tijdwinst op.
 
Zie ook:
 
Het juiste bob kapsel
 
De voordelen van laagjes
 
Dun haar en laagjes
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact