Hoe knip je haar op één lengte?

Hoe haar op één lengte knippen in een stompe snit
 
De snit op één lengte of stompe snit
 
Eén van de basis haarsnitten in het repertoire van een kapper is de stompe snit. Dit is de snit die de meeste mensen bedoelen wanneer ze zeggen dat ze hun haar “allemaal op één lengte” willen. Hieronder vind je de makkelijkste manier om deze basissnit uit te voeren.
 
Verdeel het haar in secties:
 
Om te beginnen moet het haar uitgekamd en verdeeld worden in de standaard 7-vaks afdeling. Die verdeelt het voorste deel van het hoofd in de bovensectie en linker en rechter zijkanten. Het achterste deel van het hoofd wordt verdeeld in vier secties: linker en rechter kruin en linker en rechter nek.
 
Deze secties worden gedraaid en vastgezet met behulp van vlinderklemmen. De bedoeling hiervan is om het haar hanteerbaarder te maken (vooral langer haar) door te werken met kleinere delen tegelijkertijd.
 
Bespuit het haar met water om de secties gladder en duidelijker gedefinieerd te maken. Wanneer het verdelen in secties achter de rug is, hou je de waterspuit bij de hand om ervoor te zorgen dat het haar vochtig blijft. Vochtig haar is makkelijker te knippen en te controleren tijdens het knipproces.
 
Omtreksnit:
 
Neem een goede centimeter haar rond het hoofd (met inbegrip van de volle ponyzone bij het bedoelde kapsel) los van de secties die je gecreëerd hebt. Maak de rest van het haar opnieuw vast in de corresponderende sectie. Start achteraan en knip zo’n 2,5 cm als leidraad voor de lengte waarin je het haar wenst te doen vallen. Doe hetzelfde vooraan het hoofd. Je kan vooraan een segment haar naar beneden brengen (als je een kapsel zonder pony wenst) of je kan segmenten naar voor trekken van elke kant van een ponyzone en een tweede leidraad knippen.
 
Wanneer je dit gedaan hebt, knip je de pony zoals gewenst (als het de bedoeling is om een kapsel met pony te creëren) op zo’n manier dat je het haar niet in het gezicht van de persoon in kwestie laat hangen. In het andere geval ga je terug naar de achterkant van het hoofd en begin je met het samenbrengen van de leidraad achteraan met de richtlijn (of richtlijnen) vooraan. Werk van links naar rechts, waarbij je ongeveer 2,5 cm tegelijkertijd knipt aan één kant, dan aan de andere kant.
 
Controleer om er zeker van te zijn dat de zijkanten gelijk van lengte zijn door segmenten vanuit hetzelfde punt aan elke kant van het hoofd naar het midden van de voor- of achterkant te brengen. Wanneer de punten elkaar egaal ontmoeten, dan zijn ze correct geknipt. Is één kant korter, knip die dan bij tot hij gelijk is en gebruik de nieuwe lengte om de lengte aan te passen aan de kant die uit balans is. Eens de omtrek op de gewenste lengte is, ben je klaar om de snit af te werken.
 
Kinlange bob met stompe kniplijnen
Afbeelding: AI-illustratie
Binnenste snit:
 
Laat het haar uit de secties een goede centimeter tegelijk los. Kam het glad en zorg er zeker voor dat het vochtig blijft. Knip het haar tot op de gevestigde lengte met de omtrek als leidraad. Ben je klaar met het eerste segment, laat het haar dan nog een goede centimeter los en herhaal het hele proces van knippen om te matchen met de vastgestelde lengte.
 
Ga op dezelfde manier verder tot je al het haar losgemaakt hebt en het geknipt hebt in de gewenste stompe snit. Zorg er zeker voor dat het haar glad gekamd is en oefen geen spanning uit op het haar tijdens het knippen. Door toe te laten dat het haar recht naar beneden hangt zonder dat je het optilt in een hoek, verzeker je je ervan dat het glad en gelijkmatig geknipt blijft.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Cursus haar knippen
 
Hoe zelf haar knippen