Haar op heuplengte

Erg lang Afrikaans haar
Foto: William Moss/Shutterstock
Vraag: Is het mogelijk voor een Afrikaanse vrouw om haar op heuplengte te hebben zonder te kiezen voor extensions? Ik heb geprobeerd om het mijne te laten groeien en het blijft steken op schouderlengte, elke zwarte vrouw die ik ken heeft hetzelfde probleem. Indien dit mogelijk is, wat moet ik dan doen om natuurlijk haar op heuplengte te krijgen?
 
Antwoord: Ik begrijp dat je verlangt naar lang haar, maar ik ben bang dat de lengte tot waar haar zal groeien genetisch bepaald is. Het haar van sommige mensen groeit tot een bepaalde lengte en stopt dan met groeien. Dit heeft te maken met de lengte van de haargroeifase en die is verschillend voor elke individuele haarfollikel.
 
De gemiddelde groeicyclus van een haarfollikel duurt drie tot vijf jaar, maar kan net zo goed maar 2 jaar duren als 10 jaar in zeldzame gevallen. Na de groeifase komt het haar terecht in een rustfase, gevolgd door een afstootfase en dan begint de hele cyclus opnieuw.
 
De duur van de groeifase bepaalt hoe lang haar potentieel kan worden. Aangezien haar gemiddeld slechts een goeie cm per maand groeit, zou haar op heuplengte ten minste 6 jaar groei vragen (rekening gehouden met een halve cm toppen om de 6 weken). Hierbij worden factoren zoals beschadiging door milieu en door styling en brushing buiten beschouwing gelaten. Daarom zal je nooit haar op heuplengte krijgen als je haargroeicyclus slechts 2 jaar bedraagt.
 
Er zijn een paar zaken die je kan doen om je haargroei te optimaliseren. Regelmatige conditioning om het vocht in je haar te bewaren en het te beschermen tegen beschadiging door styling is essentieel. Je zou tweemaandelijks diepteconditioning behandelingen moeten hebben. Daarbovenop, zal slapen met een satijnen of zijden slaapmuts of kussensloop haarirritatie en potentieel afbreken helpen voorkomen tijdens je slaap.
 
Hou voornamelijk in gedachten dat je haar tamelijk gevoelig is voor omgevingsschade. Langere lengtes kunnen beschadigd worden door wind, lange blootstelling aan zon, chloor in zwembaden en veel andere factoren.
 
Je zou ook moeten overwegen om te starten met een voedingssupplement dat vitamine E, vitamine A en vitamine C bevat en zorgen voor een overvloed aan prote´nen in je voeding.
 
Al deze zaken zullen helpen verzekeren dat het haar dat groeit bij jou gezonder en sterker zal zijn. Je moet je haar ook van tijd tot tijd laten punten om gesplitte uiteinden te verwijderen, want als je die niet behandelt, zullen ze blijven splitten en kan dit resulteren in veelbetekenend lengteverlies.
 
Ik wens je het allerbeste met je inspanningen om je haar lang te laten groeien. Met wat geluk zal je groeicyclus voldoende zijn om dat haar op heuplengte waar je zˇ van droomt te bekomen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Stopt haar met groeien na een bepaalde lengte?