Erg lang haar laten groeien

Meisje met erg lang haar
Foto: Depositphotos
Vraag: Ik ben 22 jaar en ik zou superlang haar willen hebben. Op niveau van mijn taille met een middenscheiding. Mijn haar is nu op schouderlengte en ik wil geen extensions gebruiken. Ben ik té oud om mijn haar zo lang te laten groeien? Stopt haar met groeien na een bepaalde lengte of leeftijd?
 
Antwoord: Erg lang haar bij vrouwen is al benijdenswaardig sinds het begin der tijden. De maximale lengte die uw haar kan bereiken, is vooraf bepaald door enkele factoren.
 
Haar groeit gemiddeld 15 cm per jaar en het meeste haar heeft een levensduur van 2 tot 7 jaar. Dit betekent dat wanneer de levensduur van uw haar twee jaar is, het enkel 30 cm kan groeien. Is de levensduur 7 jaar, dan kan het wel méér dan 100 cm groeien, wat extreem lang is.
 
De snelheid waarmee uw haar groeit, is hoofdzakelijk genetisch bepaald. U zult merken dat mensen uit Azië en India gewoonlijk erg lang haar hebben dat extreem sterk, steil en gezond is. Dit is een genetisch kenmerk. Het is ook interessant om weten dat de industrie van extensions met menselijk haar voornamelijk bevoorraad wordt door dames uit Indië. De meisjes en vrouwen daar laten vaak hun haar lang groeien en laten het dan knippen om het te verkopen aan bedrijven die extensions maken. Hele families kunnen leven van het geld hiervan.
 
Aan uw genen kunt u niets veranderen, maar er zijn bepaalde dingen die u kunt doen om uw haar sneller te doen groeien en de levensduur ervan te verbeteren. Een leeftijd van 22 jaar is zeker niet te oud om haar op taillelengte te kunnen hebben, maar het is een moeilijke leeftijd in iemands leven. Ofwel studeert u nog, ofwel werkt u reeds, maar sowieso zijn er veel nieuwe obstakels in uw leven als jongvolwassene, terwijl u jongleert met alle zaken die u in het leven overkomen.
 
Eén van de voornaamste redenen waarom iemands haar voortijdig uitvalt, is stress. En een jongvolwassene bevindt zich nu eenmaal in een erg verwarrende, stressvolle en snelle fase in zijn leven. Vaak zult u schoolmeisjes of collega’s twintigers horen klagen over de grote hoeveelheid haar die ze elke maand verliezen en over hoe hun haar dunner geworden is.
 
Dit komt hoofdzakelijk door de intense levensstijl die mensen in dit stadium hebben. Ofwel studeert u, feest u, slaapt u weinig en maakt u zich druk over uw toekomst. Ofwel staat u aan het begin van uw carrière, hebt u te maken met professionele uitdagingen en probeert u het voor uzelf te maken zonder daarbij op al te veel tenen te trappen.
 
Jonge vrouw met erg lang haar
Foto: Depositphotos
Gelijk hoe rusten veel twintigers te weinig, eten ze niet op de juiste manier, krijgen ze niet de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen binnen en zorgen ze niet voor zichzelf zoals ze zouden moeten. De eerste plaats waar zoiets zichtbaar wordt, is in het haar. Wilt u lang en gezond haar hebben, let dan op volgende zaken:
 
- Neem een dagelijks supplement met genoeg vitamine B en calcium.
 
- Zorg ervoor dat u voldoende slaapt en probeer stress minimaal te houden.
 
- Borstel uw haar met een borstel gemaakt uit haar van wild zwijn.
 
- Borstel uw haar nooit wanneer het nat en dus het meest fragiel is.
 
- Eet gezond en evenwichtig.
 
- Ga uw haar niet vaak föhnen, knippen of verven.
 
- Gebruik wekelijks een intens voedend masker op uw punten.
 
- Gebruik een product dat beschermt tegen de warmte.
 
©kapsels.net
 
Lees ook:
 
Hoe snel groeit haar?
 
Groeit haar het éne seizoen sneller dan het andere?