Een lang gezicht en steil haar

Lang kapsel voor een lang gezicht
 
Vraag: Ik heb een eerder lang gezicht. Ik zou u willen vragen welk kapsel ik moet dragen om er beter uit te zien. Nu heb ik een kapsel met lang en steil haar. Bedankt!
 
Antwoord: Het is voor mij onmogelijk om u een suggestie te doen voor een welbepaald kapsel zonder een foto van uw gezicht gezien te hebben. Maar over het algemeen is het zo dat iemand met een lang gezicht een kapsel nodig heeft dat aan de zijkanten volume heeft om de illusie te creëren van een breder, meer ovalen gezicht. Veel hangt af van de exacte breedte van uw gezicht.
 
Is uw gezicht extreem smal, dan kunt u kiezen voor een stomp kapsel tussen kin- en schouderlengte met permanent om krul – en zo ook volume – toe te voegen opzij. Een andere optie is een lang gelaagde snit van gelijkaardige lengte waarbij u het haar op rollers draait voor een kapsel vol volume. De bedoeling is het creëren van een ovalen gezicht door het silhouet van het hoofd breder te maken.
 
Is uw gezicht slechts een klein beetje smal, dan krijgt u misschien voldoende breedte via een A-lijn bob op kinlengte. Voor iemand die de term niet kent, kan ik zeggen dat een A-lijn bob een gehoekte lijn heeft. Het kapsel begint op kinlengte vooraan en gaat in een hoek omhoog langs de zijkanten. Deze gehoekte lijn richt de blik naar buiten en creëert zo de illusie van breedte. De hoek moet ondiep zijn, niet steil, want een steile lijn zal enkel de lengte van uw gezicht beklemtonen.
 
Het is mogelijk dat u uw kapsel gewoon op een eenvoudige manier wat moet aanpassen en niet moet kiezen voor iets totaal anders. Hebt u een lang gezicht voornamelijk door een hoog voorhoofd, dan zal een pony uw gezicht letterlijk inkorten door een belangrijk percentage ervan te verbergen. Of u kunt uw haar naar buiten föhnen en zo de blik naar buiten richten.
 
Bij geen enkele van deze technieken moet u uw haarlengte wijzigen. Hebt u echter erg lang haar, dan kort u het toch best een beetje in om te vermijden dat de pogingen om het kapsel breder te maken teniet worden gedaan.
 
©Kapsels.net
Foto: Irina Bg/Shutterstock
 
Zie ook: Kapsel voor een dun gezicht