De evolutie van een kapsel

Vaak vragen mensen me advies en suggesties voor kapsels die hen flatteren en als professioneel schoonheidsspecialist doe ik mijn best om hen te vertellen op welke zones ze zich moeten focussen en welke stylingelementen ze best vermijden, gebaseerd op hun gelaatstrekken, gezicht en lichaamsbouw. Wat mij echter het méést verbaast zijn de vrouwen die voor een snit kiezen waar ze écht van houden en dan na een paar weken of maanden plots een nieuwe snit hebben, gewoon omdat ze “iets anders” willen.
 
Het lijkt misschien niet productief en een kapper heeft misschien minder klanten als hij suggereert dat een nieuwe look niet perse zoveel mogelijk stylingmethodes vereist (snit, kleuring, permanent enz…) en tóch is het zo dat je alleen maar je huidig kapsel een klein beetje hoeft te veranderen om er helemaal anders uit te zien.
 
Geleidelijke veranderingen in je look zijn steeds een goede zaak en zijn gewoonlijk makkelijker voor je haar. Een reeks van stapsgewijze veranderingen is zeker te verkiezen boven een aantal stylingmethodes die allemaal ineens uitgevoerd worden. Bovendien maken ál te veel vrouwen overhaaste beslissingen in verband met een nieuwe look en denken ze dat een nieuw kleurtje, een permanent of een veel kortere snit nodig zijn en een paar dagen later hebben ze daar dan reeds spijt van.
 
Aangezien veel van onze kapseltrends en –modes aan populariteit winnen omdat ze gedragen worden door beroemdheden, is het misschien eens interessant om te kijken naar Sigourney Weaver en Halle Berry en de evolutie van hun kapsels. Zo zal je kunnen zien dat geleidelijke of subtiele veranderingen een enorm verschil kunnen maken wat de algemene look betreft.
 
Kapsels die geleidelijk ontstaan – Sigourney Weaver
 
We beginnen bij actrice Sigourney Weaver, nog steeds één van de mooiste hedendaagse actrices, ook al is ze méér dan 50. De meesten onder ons denken bij het horen van haar naam onmiddellijk aan haar rol als Lt. Ellen Ripley in de Alien films. In deze films had deze actrice natuurlijke krullen in verschillende lengtes (behalve in Alien 3, waarin ze een geschoren hoofd had.) Naast het scherm heeft Sigourney Weaver talloze kapsels gehad.
 
Sigourney Weaver kapsels - Scheermessnit en zijdelingse scheiding
Sigourney Weaver - Foto’s: PR Photos
Eén van de breder bekende looks is deze scheermessnit op neklengte, steil gestyled om een mooi glad ovalen silhouet te creëren. Het haar heeft een zijdelingse scheiding en een lange pony die opzij valt. Het ziet ernaar uit dat het haar hier met een steiltang steil gemaakt werd en dan naar binnen gekruld langs de zijkanten en in de nek.
 
Een paar maanden vroeger zien we hier dezelfde snit, alleen wat korter. Opnieuw heeft het haar hier een zijdelingse scheiding, met een pony die opzij valt, maar de lengte van het haar zorgt voor een brutalere, jongere look. Het enige verschil zit ‘m in de lengte, de stylingtechnieken zijn dezelfde.
 
Sigourney Weaver haarstijlen - Gelijke lengte kapsel en glad haar
Sigourney Weaver - Foto’s: PR Photos
Als we vervolgens gaan kijken naar de zomer van 2004, dan zien we dat het haar van Sigourney Weaver gegroeid is en geknipt werd in een snit op gelijke lengte, zonder daarbij de scheermestextuur aan de uiteinden te verliezen. Opnieuw werd het haar steil gestyled, maar met toegevoegde volheid; de pony is in overeenstemming met het haar gestyled naar de zijkanten van het hoofd in een naar boven waaiende look. De naar buiten zwaaiende haren bij de slapen en de zijkanten van het gezicht helpen om de aandacht te richten op de ogen en doen het gezicht lichtjes breder en minder hoekig lijken.
 
Deze foto van een week later toont ons dezelfde snit, maar deze keer gestyled op een manier die meer lijkt op de vroegere looks van Sigourney Weaver. Deze keer valt de scheiding aan de tegenovergestelde kant, maar dichter bij het midden bovenaan het hoofd. Nu kan je zien dat de ponydelen uitgegroeid zijn tot bijna op kinlengte. Waarschijnlijk is het haar steil geföhnd met een ronde borstel om het een voller, maar nog steeds glad silhouet te geven.
 
Lees verder ...   Pagina 3   Pagina 4