De evolutie van een kapsel (4)

Halle Berry kapsels - Steil haar en naar achter getrokken haar
Halle Berry - Foto’s: PR Photos
Vorige pagina   Eerste pagina
 
Negen maanden later (juli 2005) wordt Halle Berry gezien met dit glad, net kapsel. De foto’s tonen aan dat het haar eigenlijk niet gestraightened werd, maar dat de krullen in de plaats gladgemaakt werden tegen de hoofdhuid en dat het haar dan in de nek vastgemaakt werd in een strakke, geknoopte vlecht.
 
De foto illustreert bovendien hoe de totale look kan veranderd worden zonder de snit te wijzigen of andere permanente veranderingen aan te brengen aan textuur, golving of kleur. Voor die vrouwen met gelijkaardig haar wordt het kapsel makkelijk bekomen door het toepassen van stylingproduct (gel of gladmakende balsem) en door het gebruik van een borstel om het haar plat te doen liggen tegen de hoofdhuid.
 
Doe de uiteinden van het haar in de nek in een paardenstaart en draai het haar tot je het in een knot begint te winden aan de basis van de schedel. Doe de uiteinden van de vlecht onder de knot en maak alles vast met een paar schuifspelden.
 
Op deze foto van oktober 2005 zijn de gewoonlijk krullende lokken van mevrouw Berry steil geblazen en gladgemaakt met de steiltang en dat geeft haar een professioneel uitziend en toch zijdezacht kapsel. Scheermestextuur bij de haarpunten verzacht het kapsel verder en zorgt voor een lichtjes buigend kapsel dat het gezicht langer maakt zonder de zachte ovalen vorm op te offeren. Het resultaat is een sexy kapsel dat het gezicht omkadert en de aandacht van de ogen vestigt op het decolleté.
 
Deze foto, genomen in mei 2006, toont een terugkeer naar de natuurlijke krullende toestand van het haar. Alhoewel het opnieuw naar achter getrokken is en aan de basis van de schedel samengenomen werd, ligt het haar niet zo strak tegen de hoofdhuid en is het kapsel op die manier zachter. Het haar waait losjes en valt vrij. Het resultaat is een gecontroleerd, maar romantisch kapsel dat niets speciaals doet om te interfereren met het gezicht, maar er toch betoverend uitziet.
 
Hopelijk hebben bovenstaande illustraties en uitleg je geholpen om in te zien dat haar heel wat verschillende looks kan hebben zonder de basisbeginselen van het kapsel te wijzigen. De volgende keer dat je het bij jezelf voelt kriebelen om drastisch te veranderen van look, kan je er maar best aan denken dat je geen permanente wijziging hoeft aan te brengen om een nieuwe look te krijgen. En door de permanente manieren om van look te veranderen te vermijden, zal je ook voorkomen dat je een verandering ondergaat waar je later spijt van krijgt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Checklist voor een nieuw kapsel