Een pony opzij doen vallen

Kapsel met een pony die opzij valt
Afbeelding: AI-illustratie
Vraag: Ik heb een vraagje in verband met mijn pony. Ik zou willen dat die opzij valt, maar weet niet welk product te gebruiken of hoe hem te stylen om dit effect te bekomen.
 
Gewoonlijk steken de kortste delen van mijn pony uit en krullen ze in verschillende richtingen. Welk product of stylingtips heb je in huis om mij te helpen zodat mijn pony mooi egaal opzij valt?

 
Antwoord: Het klinkt alsof een deel van het probleem misschien de noodzaak aan “wat méér gewicht” is. Misschien moet de pony wat méér doorwegen om hem losser te doen vallen. Je zal ook wat krul moeten wegnemen.
 
Ik raad aan om te starten met het wassen en conditionen van je haar met warm water en een vochtrijke, gladmakende shampoo en conditioner. Nadat je het haar met de handdoek gedroogd hebt, doe je wat gladmakend serum (antikroes) en een leave-in conditioner in sprayvorm op het natte haar vooraleer het te föhnen. Gebruik een brede, ronde borstel en föhn het haar van hoofdhuid naar uiteinden om het zo steil mogelijk te maken.
 
Eens het haar volledig droog is (op zijn minst de pony toch), spuit je lichtjes wat haarspray op de pony. Daarna gebruik je een steiltang om hem glad te maken. Trek je pony door de pennen van je tang, in de richting die jij wil.
 
Laat de pony volledig afkoelen vóór je hem opnieuw borstelt om de kleefkracht van de haarspray te breken. Het laten afkoelen van de pony zorgt ervoor dat het golfpatroon zich zal opnieuw vormen in het steile patroon dat je wenst.
 
Zo zou je het gewenste kapsel moeten kunnen bekomen. Als je wat bijkomende “steun” nodig hebt, gebruik dan nog wat haarlak of een beetje pommade om het haar glad te maken en in de gewenste richting te leiden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Een pony knippen volgens haartextuur en golfpatroon