De evolutie van een kapsel (3)

Halle Berry kapsels - Kort krullend haar en een korte scheermessnit
Halle Berry - Foto’s: PR Photos
Vorige pagina
 
Deze foto’s zijn allemaal afkomstig uit eenzelfde periode en tonen Halle Berry eerst met een korte scheermessnit, gestyled om te schitteren in een brutale hedendaagse look. Dit kapsel staat mevrouw Berry geweldig goed, want het vestigt de aandacht op haar sterkste, meest aantrekkelijke gelaatstrekken, namelijk haar lieve, expressievolle ogen en de grote jukbeenderen.
 
Halle Berry haarstijlen - Verhelderd haar en opgestoken haar
Halle Berry - Foto’s: PR Photos
Het kapsel evolueert al snel wanneer het haar verhelderd wordt en lichtjes gegroeid is, alhoewel de snit en styling identiek blijven. Zelfs met de toegevoegde lengte is het kapsel nog steeds flatterend en valt de aandacht van de kijker op de mooiste gelaatstrekken van het gezicht van Halle Berry.
 
Het derde kapsel is duidelijk een feestelijk opgestoken kapsel gecreëerd via de techniek van het vlechten van het haar in bepaalde patronen naar de achterkant van de hoofdhuid om te eindigen in een zogenaamde val van dichte, opspringende krulletjes. Dit kapsel werd vermoedelijk uitgevoerd nadat Halle Berry haar haar wat liet groeien.
 
Deze foto toont ons mevrouw Berry met lang haar dat gestyled is in een erg natuurlijk uitziend krullend golfpatroon. De idee dat het haar uitgegroeid is, is enkel een veronderstelling, omdat de drie voorgaande foto’s zonder datum zijn en we niet de precieze tijdspanne kennen tussen die foto’s en huidige foto (die dateert van juli 2004).
 
Ik zeg dit enkel omdat de vorderingen in de schoonheidstechnologieën en –technieken ons de mogelijkheid geven om drastische en natuurlijk uitziende toevoegingen te maken aan de lengte van het haar.
 
Halle Berry kapsels - Lang krullend haar en spiraalkrullen
Halle Berry - Foto’s: PR Photos
De fusiemethode van haarverlengingen zou het voor Halle Berry mogelijk gemaakt hebben om in een paar uur van een kort jongenskopje naar een haarlengte tot halfweg de rug te gaan. Als het haar echter natuurlijk gegroeid is, dan zou dat op zijn minst twee jaar geduurd hebben, rekening houdend met het regelmatig bijknippen (en zo zouden we ongeveer weten wanneer de drie voorgaande foto’s genomen werden).
 
Een goede kapper, getraind in haarverlengingen met de bondingmethode kan natuurlijk uitziende haartinten en –kleuren creëren door het combineren van verschillende schakeringen van haarlokken en kan er zelfs voor zorgen dat verdere chemische behandeling of golfpatroonstyling overbodig wordt door het gebruik van haar dat een bijna oneindige verscheidenheid aan golfpatronen en krulformaten bezit.
 
Hier zien we het haar van Halle Berry in een lichtjes kortere lengte (net onder de schouder), maar nog steeds met de natuurlijk uitziende spiraalkrullen. Aangezien de foto slechts drie maanden later genomen is (oktober 2004), zou het verschil in lengte gewoon het gevolg kunnen zijn van het haar dat dichter en strakker gekruld is; misschien is het niet (alleen) korter geknipt. De harmonieuze gelaatstrekken van mevrouw Berry en haar ovalen gezicht maken het voor haar mogelijk om haast eender welk kapsel te dragen.
 
Lees verder ...   Pagina 1   Pagina 2