De aandacht vestigen op de ogen

Kapsel om de aandacht op de ogen te vestigen
Foto: Stockfour/Shutterstock
Vraag: Ik heb een ovalen gezicht en ik wil weten hoe ik de aandacht kan vestigen op mijn ogen zonder mijn haar te verven.
 
Antwoord: Het is duidelijk dat u de kleur van uw ogen kunt doen uitkomen door uw haar te verven in een complementaire kleur, maar u kunt de aandacht ook op de ogen vestigen via andere methodes. De meest algemene methode is via de snit.
 
De meeste garçonne snitten maken van de ogen het centrum van het gezicht. Dit is hoofdzakelijk te danken aan het feit dat deze kapsels de aandacht gericht houden op de zone rond de slapen en dit is ook de zone waarin de ogen zich bevinden.
 
Als een drastisch kort kapsel niets voor u is, dan kunt u een gelijkaardig effect bekomen door te kiezen voor een pony. Door een kniplijn te gebruiken die zich ergens rond oogniveau bevindt, vestigt u de aandacht op de ogen en doet u die uitkomen. Een pony kunt u op verschillende manieren knippen en stylen: zacht en piekerig of krachtig en zwaar; geknipt in een rechte, horizontale lijn of gebogen om heel het gezicht te omkaderen.
 
Nog een methode die kan werken – maar dan in mindere mate – is het toevoegen van laagjes rond het gezicht. Het opnemen van laagjes die het gezicht omkaderen en de aandacht vestigen op focuspunten langs de lengte van het gezicht kan ook gebruikt worden om de aandacht te vestigen op de ogen.
 
Als tot slot verven noch knippen voor u aanvaardbaar zijn, dan kunt u stylingtechnieken proberen die elementen creëren om de aandacht te vestigen op de ogen. Lange kapsels die opzij vallen en vastgemaakt zijn om een pseudopony te creëren, zijn daarvoor geschikt, net als naar buiten wapperende secties bij de slapen. Gelijk welk stylingelement dat een horizontale focus creëert bij of rond het niveau van de slapen zal helpen om de aandacht te vestigen op de ogen.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Welke haarsnit zal mijn ogen groter maken?
 
Aandacht vestigen op de ogen, maar weg van een dikke neus en slappe kin