De evolutie van een kapsel (2)

Sigourney Weaver haar - Romantisch kapsel en golvend haar
Sigourney Weaver - Foto’s: PR Photos
Vorige pagina
 
Nog een maand later zien we dat het haar van Sigourney Weaver opnieuw steil geföhnd werd met een scheiding lichtjes uit het midden. Vermoedelijk werden brede warmterollers of misschien velcro rollers gebruikt om volume toe te voegen aan de haarpunten. Deze look is tegelijk elegant, zacht en romantisch en is uitermate geschikt om de hoekige gelaatstrekken van het gezicht te verzachten.
 
Het is nu januari 2005, vijf maanden later, en we zien dat het kapsel van mevrouw Weaver opnieuw veranderd is. Het haar is nu geknipt in een bob op gelijke lengte en gestyled met behulp van de natuurlijke golving van het haar van mevrouw Weaver. Als het steil zou zijn, zou het tot onder de schouders vallen, maar met de natuurlijke krul intact is het duidelijk korter. De krullen zijn glad gemaakt met antikroesserum en het kapsel is tegelijk onbezorgd en casual.
 
We gaan snel vooruit naar januari 2006; opnieuw is het haar van mevrouw Weaver glad gestyled en de snit is opnieuw een bob met scheermestextuur – een snit waar ze blijkbaar het meest van houdt. Deze keer is er een korte scheiding in het midden, valt het haar tot onder de schouders en werd het vermoedelijk gestyled met een steiltang om de lichte krullen die je ziet te bekomen.
 
Sigourney Weaver kapsels - Bob met scheermestextuur en snit op neklengte
Sigourney Weaver - Foto’s: PR Photos
Nu zien we de meest recente versie van het kenmerkend kapsel van Sigourney Weaver – nogmaals op gelijke lengte geknipt tot de nek en met een duidelijk kortere pony. Het kapsel zelf is nauwelijks veranderd. Er is misschien wat minder textuur, maar het is nog steeds glad en steil en toch is de look opgefrist en nieuw door enkel wat lengte te verliezen, maar het is nog steeds onbetwistbaar een traditionele “Sigourney Weaver” look.
 
Je kunt dus vaststellen dat de subtiele veranderingen in de loop der maanden en jaren zorgen voor een eindeloze variatie aan “looks”, die allen dienen om het voorkomen van mevrouw Weaver te flatteren en te verfijnen. Als je de verschillende beschikbare stylingmethodes in gedachten houdt – diegene wel te verstaan die niet op basis van chemicaliën en permanent zijn – dan kan je een nieuwe look bekomen zonder een kapsel dat je écht leuk vindt op te offeren.
 
Kapsels die geleidelijk ontstaan – Halle Berry
 
Halle Berry kapsels - Kort krullend haar en een korte scheermessnit
Halle Berry - Foto’s: PR Photos
Als contrast kunnen we kijken naar Halle Berry, een Academy Award winnende actrice, die ook één van de beroemde gezichten is van de Revlon Corporation. Ze is een verbluffende vrouw, haast algemeen erkend als één van de mooiste vrouwen ter wereld. Ze staat eveneens bekend voor haar sterk variërende kapsels. Van haar kortgeknipt kopje dat zorgde voor sensatie op de Academy Awards in 2002 tot haar kapsel van lange krullende lokken, heeft mevrouw Berry verschillende looks gehad die allen even aantrekkelijk en flatterend waren.
 
Deze foto, genomen in 1992 op de MTV Video Music Awards, toont één van de vroegere looks van mevrouw Berry. Kort geknipt opzij en in de nek, is het haar gestyled tot volheid en grotere lengte daar waar het hoofd begint te buigen en bovenaan met zachte krullen.
 
Lees verder ...   Pagina 1   Pagina 4