Je grijze haar aanvaarden

Jamie Lee Curtis met grijs haar
Jamie Lee Curtis - Foto: Tinseltown/Shutterstock
Vorige pagina
 
Ben je allergisch voor haarverf, dan moet je – ik herhaal, moet je – een kapper raadplegen zodat die je kan helpen om de veiligste optie voor kleuring te vinden wanneer je de overgang wil maken naar grijs haar. Maar eens je daar gekomen bent, ben je niet langer gebonden aan maandelijkse kleuringen en bijwerken van de wortels en afspraken met een kapper.
 
Nu heb je een heel nieuw hoofd vol haar om mee te werken en een nieuwe kleur die volledig de jouwe is. Je zal echter wel merken dat grijs/wit haar iets brozer kan zijn. Je zal dus je stylingroutine wat moeten aanpassen om zachtheid en glans te verzekeren. Zilvershampoo en conditioner zullen nu je beste kameraden worden, ongeveer twee keer per maand.
 
Zoals bij mensen met strandblond haar die paarse producten moeten gebruiken om een kopertint te vermijden, zal je moeten voorkomen dat geelachtige tinten in je kleur sluipen. Je kunt dit thuis doen of in het kapsalon laten doen en terwijl je daar toch bent, kan je een opwindend, chic nieuw kapsel uitkiezen dat past bij je nieuwe kleur. Imiteer Diane Keaton, Jamie Lee Curtis, Emmylou Harris of Glenn Close. En voor jullie heren … denk misschien aan George Clooney of aan Anderson Cooper.
 
Het zal voor een man veel makkelijker zijn om mooi grijs te worden, maar vrouwen kunnen dit met evenveel klasse en waardigheid en stijl doen. Zolang je een goede kapper hebt, zal je geen spijt hebben van je keuze voor grijs en eigenlijk zal je plezier beleven aan de manier waarop leeftijd je zo elegant en super chic heeft doen ogen. Nu is het het topmoment om te kiezen voor grijs. De jeugd is namelijk wanhopig op zoek naar de juiste manier om grijs haar te krijgen en beseft niet dat er gewoon een tiental jaren moet gewacht worden en dat je dan op een gracieuze manier grijs wordt.
 
Diane Keaton met grijs haar
Diane Keaton - Foto: Eugene Powers/Shutterstock
Emmylou Harris met grijs haar
Emmylou Harris - Foto: Debby Wong/Shutterstock
Je hebt misschien angst en spijt en dit is oké. Het is misschien iets wat je enkele keren moet uitproberen vooraleer je er echt klaar voor bent. Maar eens je er definitief voor kiest, ben je voorgoed vrij van chemicaliën, maandelijkse kleuringen, grijze haartjes die komen piepen en intensief onderhoud.
 
Natuurlijk grijs haar is sexy als het juist uitgevoerd wordt. En met deze tips is er geen twijfel dat je zal kunnen genieten van je grijze haar. Je haar zal je tonen dat je geleefd hebt en het is net zo gedurfd als iemand die van donker naar licht gaat en omgekeerd. Beleef plezier! Veel geluk!
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Grijs worden
 
Grijs haar simuleren
 
Hoe komt het dat haar grijs wordt?