Vet haar (2)

Vrouw met lang vettig haar
 
Vorige pagina
 
Lichaamsbeweging! Wees nu en dan eens buiten adem en jaag dat hartritme de hoogte in. Regelmatige lichaamsbeweging verhoogt de bloedcirculatie en daardoor komt er méér zuurstof in de cellen van uw lichaam, wat uw algemene gezondheidstoestand en ook de gezondheid van uw hoofdhuid ten goede komt.
 
Haarverzorging en hygiëne
 
Bij het wassen van uw vet haar is het uiterst belangrijk om uw hoofdhuid niet uit te drogen en zelfs nog meer om die niet te bewegen. Uw vetklieren moeten kalmeren en de beste manier om hen te helpen is het gebruik van erg milde shampoos en zo weinig mogelijk stimulatie.
 
Er zijn veel gespecialiseerde shampoos op de markt, met wisselend succes. Verkiest u om er één te kopen, probeer dan eerst een kleine flacon of proefverpakking om te zien hoe uw hoofdhuid hierop reageert. Babyshampoo, misschien met één of twee druppeltjes tea tree olie per wasbeurt, is een goed en betaalbaar alternatief.
 
Het zal niet helpen om het haar elke dag te wassen. Dit kan de situatie eigenlijk zelfs slechter maken. Was het om de twee of drie dagen en focus méér op het haar zelf dan op de hoofdhuid. Wrijf niet over uw hoofdhuid of masseer die niet indien mogelijk. Kies een heldere shampoo met neutrale PH-waarde. Ondoorschijnende shampoos zoals balsems of speciale proteïneshampoos bevatten te veel ingrediënten die uw haar zelfs nog zwaarder en vettiger zullen maken.
 
Zorg ervoor dat u de shampoo volledig uitspoelt om elke vorm van irriterende productopbouw te vermijden. Gebruik voor het spoelen lauw water. Lichaamstemperatuur is het best.
 
Wanneer u een conditioner gebruikt, breng die dan niet aan op de hoofdhuid. Hou het bij de lagere helft van uw haar. Hebt u kort haar, ban de conditioner dan volledig.
 
Snelle oplossing
 
Tussen de wasbeurten in kunt u de vettige look minimaliseren via het aanbrengen van droogshampoo. U kunt die makkelijk zelf bereiden door een deeltje baking soda (zuiveringszout of natriumbicarbonaat) te vermengen met een deeltje maïzena. Bestrooi uw haar met dit mengsel en borstel het uit.
 
Wees op uw hoede voor de borstel. Beperk het borstelen tot een minimum om het vet niet overal te verdelen en ook om uw hoofdhuid niet méér dan nodig is te bewegen. Hou uw borstels en kammen steeds proper.
 
Natuurlijke remedies voor vettig haar
 
Zoals hierboven reeds vermeld is tea tree olie een gift van Moeder Natuur om u te helpen bij vettig haar. Ook bekend om hun fantastische resultaten zijn spoelingen met rozemarijn, salie of brandnetel. Gebruik ongeveer 2 eetlepels gedroogde planten op één liter kokend water. Laat dit mengsel 20 à 30 minuten trekken en gebruik de afgekoelde oplossing als spoeling na het wassen van uw haar.
 
Aloë Vera kan uitstekend werken wanneer u dit direct op uw hoofdhuid aanbrengt. U kunt ook enkele druppels essentiële olie van citroen, citroengras of munt toevoegen aan uw shampoo.
 
Bestrijd vettig haar met vet
 
Aangezien één van de belangrijkste oorzaken van vettig haar een droge hoofdhuid is, is een manier om ervan af te raken het vochtig houden van de hoofdhuid. Dit werkt het best met een warme olie behandeling op uw hoofdhuid, ongeveer twee keer per maand. U kunt de kant-en-klare tubes gebruiken of in uw provisiekamer op zoek gaan naar gezonde olijfolie of kokosolie.
 
Opgelet: warm die niet te veel op! “Warme olie” betekent niet kokend heet. Hou het net iets boven lichaamstemperatuur voor een goed en gezond effect.
 
Met de combinatie van een gezonde voeding en een bewust haarverzorgingsprogramma is de kans groot dat u uw vette haar kunt bestrijden en weldra een veerkrachtige, gezonde haardos hebt!
 
©Kapsels.net
Foto: Closer to Infinity/Shutterstock
 
Zie ook: De beste haarlengte voor vettig haar