Nat haar borstelen

Nat haar borstelen
Foto: Africa Studio/Shutterstock
Vraag: Is het waar dat je nat haar niet mag borstelen?
 
Antwoord: Algemeen gesproken is het geen goed idee om vochtig haar te borstelen, tenminste toch niet met een traditionele borstel. De meer moderne borstels met “tanden”, die gebruikt worden voor het föhnen, zijn goed, op voorwaarde dat er veel ruimte is tussen de tanden.
 
Nat haar is namelijk veel brozer en vatbaarder voor beschadiging dan droog haar. Fijne kammen en borstels oefenen veel druk uit op het natte haar omdat ze a) proberen om het haar tussen de fijne tanden te forceren en/of b) proberen om het haar in verschillende richtingen tegelijkertijd te sturen. Nat haar zal uitrekken en tot slot afbreken wanneer het onder té veel spanning staat.
 
De beste manier om nat haar te ontwarren en op te maken is met een breedgetande kam. U kunt eerst die kam gebruiken en dan overschakelen op stylingtools met fijnere tanden.
 
Noot: Terwijl borstels met natuurlijke haren uitstekend zijn om natuurlijke oliën te verdelen en vuil uit het haar te halen wanneer ze gebruikt worden om droog haar te borstelen, is het té veel borstelen van het haar niet goed. Dit kan leiden tot gespleten haarpunten en afbreken. U moet het haar wel elke dag borstelen, maar doe dit enkel tot het haar glad en klittenvrij is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar ontwarren met de Tangle Teezer