Haarsnitten voor brildragers (2)

Kapsels voor een grote bri
 
Vorige pagina
 
Grote monturen:
 
De glazen van dit type brillen bedekken het hele gebied rond de ogen, meestal vanaf de bovenkant van de jukbeenderen tot boven de wenkbrauwen, hoewel dit kan variŽren. Wanneer deze glazen worden gecombineerd met een robuuste montuurstijl, zal de bril sterk aanwezig zijn in je gezicht. De glazen kunnen rond of vierkant zijn, maar ze zijn altijd groot genoeg om het volledige gebied rond de ogen te bedekken.
 
Deze stijl wordt vaak gekozen door mensen met wijd uit elkaar geplaatste ogen of mensen wiens ogen een sterke uitstraling hebben, om balans te creŽren of om de ogen niet te donker te laten lijken.
 
Bij het kiezen van een haarstijl die past bij een groot montuur, is het belangrijk om rekening te houden met de verhoudingen. Een lang kapsel met weinig volume of steil haar zal de aandacht te veel op de bril vestigen, waardoor de persoon achter de bril minder opvalt. Korte, sportieve kapsels zullen dit effect nog versterken. De beste keuze is een haarstijl met karakter, zoals een lang gelaagd kapsel met extra volume aan de zijkanten. Dit brengt de proporties van grote monturen terug naar een normaal niveau.
 
Als je op een gegeven moment besluit over te stappen op contactlenzen, kan deze haarstijl eenvoudig worden aangepast door bij het stylen wat minder volume aan de zijkanten toe te voegen. Het zal nog steeds balans geven aan een gezicht met wijd uit elkaar geplaatste ogen en tegelijkertijd voorkomen dat het haar alle aandacht opeist.
 
Kleine monturen:
 
Dit is momenteel de meest populaire stijl in de brillenmode. De glazen zijn over het algemeen precies groot genoeg om alleen de ogen te bedekken, en de monturen zijn vaak subtiel en bescheiden. Deze monturen staan meestal het beste bij kleine vrouwen met smalle of kleine gezichten. Bovendien zijn ze een populaire keuze voor mensen die alleen onder bepaalde omstandigheden een bril nodig hebben, zoals autorijden of lezen, omdat ze door hun formaat gemakkelijker mee te nemen zijn dan de robuustere brillen.
 
Bij het kiezen van een kapsel voor dit soort monturen moet er rekening mee worden gehouden dat de kenmerkende gelaatstrekken niet te veel naar de achtergrond verdwijnen, waardoor het gezicht nog kleiner lijkt. Dit kan ook leiden tot een te formeel of stijf uiterlijk. Het is beter om eerst een stijl te kiezen die bij de vorm van het hoofd en het gezicht past, waarbij de mooie en sterke kenmerken voldoende worden benadrukt, en pas daarna rekening te houden met het model van dit montuur.
 
Kapsels voor een kleine bril
 
Bijvoorbeeld: een kort sportief kapsel zal een open en expressief gezicht geven, terwijl een klassieke bob die op kinlengte is geknipt een omlijsting rond het gezicht creŽert waardoor de bril wordt benadrukt en het gezicht kleiner lijkt.
 
Ook wanneer niet-kleine vrouwen voor dit montuur kiezen, gelden nagenoeg dezelfde regels. Een bob die het gezicht omkadert, blijft geen goede keuze, hoewel langer haar dat recht is afgeknipt en al dan niet volume heeft (afhankelijk van de breedte van het gezicht) erg mooi kan staan.
 
De overgang van een smal montuur naar contactlenzen zal waarschijnlijk niet veel invloed hebben op de uitstraling van je kapsel, behalve dat je misschien iets minder volume kunt toevoegen als dat gewenst is.
 
Houd tot slot in gedachten dat deze regels ook van toepassing zijn wanneer je een zonnebil draagt. In feite geven vrouwen vaak evenveel, zo niet meer, geld uit aan de keuze van hun designerzonnebril dan aan een reguliere bril. Als je beide hebt en ze hebben elk een ander model, probeer dan manieren te bedenken om je huidige haarstijl aan te passen aan de stijl van je zonnebril zonder permanente wijzigingen aan je kapsel aan te brengen.
 
Feestjes in de buitenlucht, bezoekjes aan het strand of aan een pretpark en dergelijke zijn allemaal momenten waarop je je zonnebril langdurig zult dragen, en het is dus belangrijk om je kapsel zo aan te passen dat je er op je best uitziet.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe de juiste bril kiezen
 
Hoe kapsel en bril combineren