U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Haarstijl Advies  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Kapseltips voor brildragers

De beste kapsels om met een bril te combineren

Het is deels een medisch hulpmiddel, deels een mode accessoire, moderne brillen hebben een functie in het modebeeld. Voor veel mensen zijn brillen nodig om dagelijks te kunnen functioneren, voor anderen - die overdag liever contactlenzen dragen - vormen ze een parttime kwelling. Hoe ook met de bril omgegaan wordt, voor elke brildrager is het belangrijk er met bril op goed uit te zien.
 
Halflang zwart haar en bril De hedendaagse brillen met vedergewicht glazen en prachtig ontworpen monturen kunnen in het geheel niet meer vergeleken worden met de monturen van zo┤n twintig jaar geleden; brillen met zware, dikke glazen en vierkante onaantrekkelijke monturen die alleen maar functioneel waren. De nieuwe stijlen zijn ontworpen om bescheiden, aantrekkelijk en zelfs flatterend te zijn.
 
En net als elke mode trend staat ook de ontwikkeling in de brilmode niet stil. In de zeventiger jaren waren de damesmonturen groot en rond. In de tachtiger jaren bracht de mode minder hoge maar bredere monturen voort. En in de negentiger jaren ontstond de trend voor de kleinere monturen.
 
En nu, in het eerste decennium van het nieuwe millennium, keren in dit modebeeld de grotere en bredere monturen weer terug naast de kleinere monturen. Welk soort montuur voor iemand geschikt is, hangt af van zijn of haar persoonlijke smaak Ún wat het best zal staan bij zijn of haar gezichtsvorm.
 
Dit is de reden dat we zoveel verschillende vrouwen zien met even zoveel verschillende montuurstijlen. En geloof het of niet, het dragen van een bril kan de vorm van je gezicht en de balans van de trekken in je gezicht compleet veranderen. Dit maakt het maar al te belangrijker een haarstijl te kiezen die in balans is met de stijl van je montuur.
 
Het eerste waar we aan moeten denken is het kiezen van een kapsel dat altijd in harmonie en balans is met de trekken in je gezicht. Een bril voegt hier een extra dimensie aan toe. Maar dit hoeft nog niet te betekenen dat er als een gevolg hiervan ook een grote verandering in je haarstijl moet plaatsvinden. De bril die je draagt heb je waarschijnlijk al gekozen om te passen bij jouw trekken en vormt om die reden simpelweg al een onderdeel van je gezicht met eigenschappen waar je voorheen ook al rekening mee hield bij je keuze voor een haarstijl.
 
Laten we met dit in ons achterhoofd eens een kijkje nemen bij de drie basis categorieŰn voor montuurstijlen. Vervolgens vind je mogelijke redenen waarom voor het bewuste montuur werd gekozen en krijg je wat richtlijnen voor de haarstijlen die hier het best bij passen.
 
Brede monturen:
 
Kapsel voor een bril met brede montuur De glazen van deze stijl brillen zijn duidelijk breder dan dat ze hoog zijn, waardoor ze redelijk ver naast de buitenste ooghoeken uitkomen en een duidelijke horizontale lijn bij de slapen maken. Deze stijl wordt over het algemeen gekozen door mensen met brede gezichten of die een gezicht hebben dat breed is bij de slapen (ongekeerde driehoek, hartvormig en diamantvormig).
 
Waar men bij het kiezen van een haarstijl bij dit soort monturen op moet passen is dat de breedte van het gezicht niet wordt benadrukt. Een haarstijl die veel volume aan de zijkanten geeft, kan het gezicht nog breder maken, zeker wanneer deze haarstijl gecombineerd wordt met het effect van de bril.
 
Je kunt de illusie van een langer gezicht wekken door de volgende combinatie te maken in de haarstijl: enig volume aan de bovenkant, een pony van gestructureerde lokken, zijkanten die dicht bij het hoofd gestyled zijn en wat langer haar met minder volume aan de onderkant.
 
Op deze manier geef je tegenwicht aan de te veel benadrukte breedte van het gezicht. Zelfs korte haarstijlen met sterke verticale lijnen en smalle styling aan de zijkanten zullen goed bijdragen om balans in het geheel te brengen.
 
Volgende pagina
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact