Kapsels voor een vierkant gezicht

Vrouw met een vierkant gezicht
 
Vraag: Ik ben 51 jaar en zou willen weten welke kapsels voor halflang haar zouden bij mij passen. Ik ben een brunette, klein van gestalte, met steil, lichtjes grof haar en een vierkant gezicht met wijd uitstaande ogen. Bedankt.
 
Antwoord: Terwijl het extreem moeilijk is om specifieke kapselsuggesties te doen met enkel een beschrijving van iemands gelaatstrekken, geef jij genoeg informatie om je wat richtlijnen te geven die je kan volgen. Het kiezen van een kapsel houdt méér in dan het kijken naar de vorm van iemands gezicht.
 
Je moet ook kijken naar de fysieke bouw van iemand, het type haar, de dichtheid en het golfpatroon en eveneens naar de harmonie van de gelaatstrekken. Laten we de kenmerken die jij opsomt eens één voor één bekijken en voor elk van hen wat richtlijnen geven:
 
Vierkant gezicht: Met zo’n gezicht wil je een kapsel dat een zachter, afgerond silhouet heeft. Kies een kapel met laagjes die wat volume aan de zijkanten geven en mogelijk aan de uiteinden met een scheermesje bewerkt zijn om te zorgen voor een gladde gebogen lijn. Los van de algemene lengte van het kapsel, zouden er wat laagjes moeten zijn naar de voorkant toe die inwaarts buigen bij de kaaklijn. Ga het haar stylen met brede rollers (of met de krultang met brede pen) om te zorgen voor de volheid en rondheid die je nodig hebt.
 
Wijd uitstaande ogen: Voor wijd uitstaande ogen zal je een kader moeten creëren dat de aandacht van de kijker naar binnen toe trekt. Dit bekom je door te kiezen voor een kapsel met inwaarts springende zijkanten of een lange, gebogen pony. Als je kiest voor de pony, dan zou die een afgeronde lijn moeten volgen die start net boven de wenkbrauwen en spits buigt bij de buitenste ooghoeken tot ongeveer op oorlengte. Je kan de pony textuur geven om een zacht, piekerig effect te creëren.
 
Kleine lichaamsbouw: Een veel voorkomende fout bij het kiezen van een kapsel is dat niet gekeken wordt naar de harmonie van het kapsel ten opzichte van iemands lichaamsbouw. Als kleine vrouw moet je voorzichtig zijn met de hoeveelheid volume die je gebruikt. Je wil zeker geen “dikke kop haar”.
 
Een goede vuistregel is jezelf eens in de badkamerspiegel te bekijken. Gebruik een stuk zeep en teken de buitenste rand van je gezicht af op de spiegel. Maak vervolgens kleine merktekens om de breedte van je lichaam bij de schouders aan te duiden. Maak nu nieuwe merktekens aan elke kant om het midden tussen de zijkanten van je gezicht en je schouders af te tekenen. Om het even welk kapsel je kiest zou moeten tussen deze twee markeringen vallen om een goed evenwicht te vormen met je lichaam.
 
Leeftijd en haarkleur zijn minder belangrijk bij het kiezen van een kapsel. Haarkleur heeft een erg kleine impact bij het zeggen welke kapsels jou goed zouden staan en leeftijd is minder belangrijk dan levensstijl. Er zijn vrouwen die een actief en vitaal leven leiden als er reeds een 5 voor staat en hun kapsel zou dan ook die vitaliteit moeten weerspiegelen en eveneens aangepast zijn aan de beschikbare hoeveelheid tijd voor opmaak en onderhoud.
 
©Kapsels.net
Foto: Stockfour/Shutterstock
 
Zie ook: Foto's van halflange kapsels