Hoe kapsel en bril combineren

Kapsel gecombineerd met de juiste bril
 
Hebt u oogproblemen en hebt u zich gevoegd bij de vele mensen die een bril moeten dragen? Maakt u zich zorgen over wat een bril zal doen met uw look? Verlies de moed niet! Een bril kan erg aantrekkelijk ogen en kan zelfs een sexy accessoire worden wanneer u er de juiste uitkiest! Een bril betekent niet dat u niet langer cool en elegant bent. Het is net het tegenovergestelde wanneer u de juiste keuzes maakt.
 
Veel vrouwen vragen zich af welke kapsels het best passen bij hun bril. Alhoewel er wel enkele vuistregeltjes zijn hiervoor, is de sleutel om het montuur te doen passen bij uw gezicht, net zoals het perfecte kapsel aangepast is aan de vorm van uw gezicht. Bovendien zijn de kleur van uw huid en uw haarkleur erg belangrijke factoren bij de keuze van de kleur van uw nieuwe bril.
 
Om de juiste brilvorm en brilkleur te vinden voor uw gezicht en eveneens passend bij uw haarsnit, volgt u gewoon enkele eenvoudige regeltjes en denk eraan: alles draait om evenwicht. U vindt alles over de beste haarsnitten voor uw gezichtsvorm in dit artikel .
 
Hieronder enkele tips om u te helpen om de beste montuur voor uw type te vinden.
 
Ronde gezichten
 
Is uw gezicht ongeveer even lang als breed met gebogen lijnen, dan hebt u een rond gezicht. In dit geval wilt u wat onderscheid en verlengende elementen. De bril moet zo scherp zijn als u maar kunt vinden! Hoekige vormen die rechthoekig zijn of een andere bepaalde geometrische vorm hebben, zijn ideaal om uw gezicht slanker te doen lijken. Zorg ervoor dat de vorm meer breed dan hoog is om dit effect te bekomen.
 
Absoluut te vermijden: ronde vormen, brillen à la John Lennon, vierkante monturen en pilootbrillen.
 
Vierkante gezichten
 
Uw gezicht is ongeveer even breed als hoog, maar heeft een sterke kaaklijn en hoekige vormen. Om dit te verzachten, hebt u de keuze uit heel wat mooie ronde, ovalen en zelfs druppelvormige monturen. Elke vorm met een zachte en gebogen focus zal flatterend werken.
 
Vermijd hoekige en rechthoekige vormen met sterke, duidelijke lijnen.
 
Ovalen gezichten
 
Als uw gezicht langer is dan het breed is en afgeronde contouren heeft, dan behoort u tot de gelukkigen die zowat alles kunnen dragen en er telkens prachtig uitzien. Alles is aan u en aan uw goede smaak.
 
Hartvormige of driehoekige gezichten
 
Met een breed voorhoofd, opvallende jukbeenderen en een smalle kaaklijn en kinzone, is uw gezicht hartvormig. Zorg ervoor dat uw montuur in dit geval niet te zwaar is bovenaan, met veel decoratie of dikheid bij het bovenste deel, want dit zou het voorhoofd nog méér accentueren. Probeer een bril te vinden die afgerond, vlindervormig of katvormig is of breder is onderaan dan bovenaan. Een laag zittende bril brengt het brede en smalle deel van deze gezichtsvorm in evenwicht.
 
De juiste kleur kiezen voor uw montuur
 
Er zijn verschillende benaderingen voor dit onderwerp en alles hangt af van uw persoonlijkheid, uw persoonlijke voorkeuren en uw houding tegenover mode. Aangezien een montuur niet goedkoop is, zou u er één moeten kiezen dat niet te excentriek is en neutraal genoeg is om te passen bij de meeste van uw outfits en uw persoonlijke stijl.
 
Volgende pagina