Hoe kapsel en bril combineren

Kapsel gecombineerd met de juiste bril
Foto: VK Studio/Shutterstock
Heeft u last van oogproblemen en bent u toegetreden tot de vele mensen die een bril moeten dragen? Maakt u zich zorgen over hoe een bril uw uitstraling zal be´nvloeden? Verlies de moed niet! Een bril kan er heel aantrekkelijk uitzien en kan zelfs een sexy accessoire worden als u de juiste keuze maakt! Het dragen van een bril betekent niet dat u niet meer cool en elegant kunt zijn. Het tegenovergestelde is zelfs waar als u de juiste keuzes maakt.
 
Veel vrouwen vragen zich af welke kapsels het beste bij hun bril passen. Hoewel er enkele algemene richtlijnen zijn, is de sleutel om het montuur te laten passen bij de vorm van uw gezicht, net zoals het perfecte kapsel aangepast is aan de vorm van uw gezicht. Bovendien zijn de kleur van uw huid en uw haarkleur erg belangrijke factoren bij het kiezen van de kleur van uw nieuwe bril.
 
Om de juiste vorm en kleur van het montuur te vinden die bij uw gezicht passen en ook passen bij uw kapsel, volgt u gewoon enkele eenvoudige richtlijnen en onthoud: alles draait om balans. U vindt alle informatie over de beste kapsels voor uw gezichtsvorm in dit artikel.
 
Hieronder vindt u enkele tips om u te helpen het beste montuur voor uw type te vinden.
 
Ronde gezichten
 
Als uw gezicht ongeveer even lang als breed is, met gebogen lijnen, dan heeft u een rond gezicht. In dit geval wilt u wat onderscheid en verlengende elementen creŰren. De bril moet zo scherp mogelijk zijn! Hoekige vormen die rechthoekig zijn of een andere specifieke geometrische vorm hebben, zijn ideaal om uw gezicht slanker te laten lijken. Zorg ervoor dat de vorm breder dan hoog is om dit effect te bereiken.
 
Absoluut te vermijden: ronde vormen, brillen in de stijl van John Lennon, vierkante monturen en pilotenbrillen.
 
Vierkante gezichten
 
Als uw gezicht ongeveer even breed als hoog is, maar een sterke kaaklijn en hoekige vormen heeft, wilt u dit verzachten. U heeft de keuze uit veel mooie ronde, ovale en zelfs druppelvormige monturen. Elke vorm met een zachte en gebogen focus zal flatterend zijn.
 
Vermijd hoekige en rechthoekige vormen met sterke, duidelijke lijnen.
 
De juiste bril om met een pixiesnit of kort dameskapsel te combineren
Foto: Duxx/Getty Images via Canva
Ovalen gezichten
 
Als uw gezicht langer is dan breed en afgeronde contouren heeft, behoort u tot de gelukkigen die bijna alles kunnen dragen en er altijd prachtig uitzien. Alles is mogelijk voor u en uw goede smaak is leidend.
 
Hartvormige of driehoekige gezichten
 
Met een breed voorhoofd, opvallende jukbeenderen en een smalle kaaklijn en kin, heeft u een hartvormig gezicht. Zorg ervoor dat uw montuur in dit geval niet te zwaar is aan de bovenkant, vermijd te veel decoratie of dikte in het bovenste deel, omdat dit het voorhoofd nog meer zou accentueren. Probeer een bril te vinden die afgerond, vlindervormig, katvormig is of breder is aan de onderkant dan aan de bovenkant. Een lager geplaatste bril brengt de brede en smalle delen van deze gezichtsvorm in evenwicht.
 
De juiste kleur kiezen voor uw montuur
 
Er zijn verschillende benaderingen voor dit onderwerp en het hangt allemaal af van uw persoonlijkheid, uw persoonlijke voorkeuren en uw houding ten opzichte van mode. Aangezien een montuur niet goedkoop is, is het raadzaam om een montuur te kiezen dat niet te excentriek is en neutraal genoeg is om bij de meeste van uw outfits en uw persoonlijke stijl te passen.
 
Lees verder ...
 
Door Bea | | ©Kapsels.net