Hoe een korte opgeknipte bob knippen (2)

Hoe een opgeknipte bob knippen
 
Vorige pagina
 
Als er een pony is, begin dan in het midden en knip een segment van een goede centimeter op de gewenste lengte. Knip de overblijvende ponyzone zorgvuldig in stapjes van een centimeter, afwisselend van links naar rechts, om een gelijke snit te helpen verzekeren. Eens de pony gedefinieerd is, knip je de voorste randen van de zijkanten tot de gewenste lengte.
 
Als er geen pony is, moet je een segment van een goede centimeter vooraan/in het midden van het gezicht op de maximum lengte die gewenst is voor de snit knippen. Werk van links naar rechts en knip in stapjes van een centimeter tot je de zijkanten van het gezicht bereikt. Denk eraan om de initiŽle richtlijnen niet tť kort te knippen. Je kan altijd een beetje bijknippen, maar het haar laten teruggroeien vergt tijd.
 
De zijkanten:
 
Wanneer het tijd is om over te gaan tot de zijkanten van het hoofd, moet je enkel de onderste helft van de oorspronkelijke zijdelingse secties loslaten. Afhankelijk van de textuur van het haar, kan het zijn dat je ondersnit moet toepassen bij de onderste helft van de zijsecties om te vermijden dat de zijkanten te volumineus worden. Om dit te doen, knip je de onderste helft van de sectie gewoon heel kort, zo ongeveer zoals je zou doen bij het knippen van een traditionele herensnit.
 
Eens de ondersnit voltooid is, laat je de overblijvende delen van de zijkanten los in stapjes van een centimeter en knip je die met een gebogen kniplijn, waarbij je de lengtes lichtjes langer maakt bij elke opeenvolgende laag. Dit zal ervoor zorgen dat de haarpunten makkelijker naar binnen krullen wanneer je de snit later gaat stylen.
 
Let verder goed op de oriŽntatiepunten wanneer je het haar aan de zijkanten knipt. Je wil niet dat het haar aan de linkerkant tot het midden van het oor valt en aan de rechterkant slechts de oorlel raakt. Kortere kapsels hebben een kleinere foutmarge en dus is precisie belangrijk. Neem tot slot segmenten haar samen in het midden om te controleren of ze even lang zijn.
 
De kruin en nek:
 
Wanneer het tijd is om de kruin- en neksecties te knippen, knip je misschien best eerst een voorlopig stuk haar om de ďgewichtslijnĒ te creŽren die de look van het overblijvende deel van de snit zal dragen. Laat de kruinsecties los en bepaal het pad die je de ďlijnĒ wil zien volgen doorheen de kruinsectie. Knip de gewichtslijn startend in het midden van de kruin en werk met behulp van het linker- en daarna rechterpatroon dat gebruikt werd aan de voorkant van het hoofd. De bedoeling is een gebogen lijn die de zijkanten ontmoet in toegenomen lengte.
 
Eenmaal de gewichtslijn vastgesteld is, kan je beginnen met de lagere kruin- en neksecties in laagjes te knippen. Kam het haar in stroken, startend in het midden achteraan en knip het haar met behulp van een afnemende hoek om kortere lengtes te vormen naarmate je vordert van de kruin naar de nek. Ga van links naar rechts en ga dan segment per segment naar beneden om de opgeknipte laagjes te creŽren die je wenst.
 
Stylen:
 
Wanneer de snit voltooid is, blijft enkel nog de styling over. Je kan het haar fŲhnen met behulp van een ronde borstel om zachte, gebogen lijnen te creŽren en om aan te moedigen dat de haarpunten langs de zijkanten van het gezicht naar binnen buigen. Gebruik een gladmakend serum wanneer je opwippende lokken in bedwang moet houden of gebruik een stylinggel om te zorgen voor volume bij de kruin (samen met de luchtstroom van de droger in tegengestelde richting).
 
Wanneer het haar droog en naar wens gestyled is, kan je het lichtjes bespuiten met haarlak en zachtjes met de vingers of een kam door de haren gaan om een gladde finish toe te voegen aan de look.
 
©Kapsels.net
 
Lees ook:
 
Cursus haar knippen
 
Hoe zelf haar knippen