Anatomie van het hoofd

Anatomie van het hoofd
 
Het kan ongewoon lijken om anatomie te bespreken in haarsnitten, maar wanneer je de referenties die gebruikt worden voor de hoofdzones kent en weet wat ze specifiek aanduiden, zal je beter begrijpen wat bedoeld wordt met een specifieke haarsnit.
 
Hieronder vind je de termen voor de basiskenmerken van het hoofd voor wat betreft het knippen van haar.
 
Bovenkant: De bovenkant van het hoofd is makkelijk te begrijpen. Het is de zone direct achter het voorhoofd het hoogste gedeelte van de schedel.
 
Wandbeen: Dit is de plaats waar de bovenkant van het hoofd naar beneden buigt om over te gaan in zijkant van het hoofd. Deze term verwijst naar het been langs de bovenste delen van het hoofd. Het wandbeen begint ongeveer op drie vingerbreedtes boven de top van het oor.
 
Slaap: De slapen zijn de smalle zones net boven en aan de voorkant van de oren aan elke kant van het hoofd. Het zijn slagplaatsen voor de bloedstroom en buigplaatsen voor de gelaatsspieren. Wanneer je klappert met je tanden, kan je spieren onder de huid van de slapen voelen bewegen.
 
Kruin: De kruin verwijst naar de zone aan de bovenste achterkant van de schedel. De kruin begint waar de bovenkant van het hoofd begint naar beneden te buigen naar de achterkant toe en eindigt net boven het achterhoofdsbeen. Het is een halfronde zone.
 
Achterhoofdsbeen: Het achterhoofdsbeen is het kleine knokige uitsteeksel aan de basis van de schedel waar de schedel de nek ontmoet. Je kan dit been makkelijk voelen door de schedelhuid bij de basis van de schedel.
 
Nek: De nekzone verwijst naar de hoofddelen vanaf het achterhoofdsbeen tot de onderste haarlijn en breidt zich uit tot de haarlijnen aan elke kant achter de oren.
 
De verschillende zones van het hoofd voor het knippen van haar
 
©Kapsels.net
 
Lees ook: Knipschema's voor kapsels