Hoe je beste haarlengte vinden

Vrouwen met verschillende haarlengtes
 
Ben je klaar om een afspraak te maken in het kapsalon om je haar te laten knippen? Hoe weet je met welke lengte je het mooist staat? Neem een kijkje in deze gebruiksvriendelijke gids die je kan helpen om een idee te krijgen over waar je moet starten vooraleer je het kapsalon binnengaat voor je snit.
 
Ontdek onderstaande rubrieken die je haartextuur of dikte omschrijven en lees enkele tips voor het vinden van de perfecte haarlengte voor jou.
 
Krullend haar
 
Langere lengtes zijn vaak het best voor dames met krullend haar. Wanneer de lengtes een stuk onder de schouders vallen, zorgt dit ervoor dat het haar doorweegt en mooi gaat vallen. Enkele langere lagen om wat volume weg te helpen nemen is goed, maar vermijd té veel laagjes zodat je niet eindigt met een piramidevorm. Halve lengtes en bobsnitten zijn wellicht de slechtste keuze voor iemand met krullen, maar een extreme pixie is een leuk alternatief voor langere krullende kapsels.
 
Steil haar
 
Heb je kleverig steil haar, dan is het sterk aanbevolen om je lokken strak en glad te houden. Kinlengte en langer is goed, zolang je maar vermijdt dat je een overvloed aan laagjes laat knippen. Steil haar wil gewoon … steil zijn.
 
Hou het glad en glanzend door de gladde textuur te omarmen en door geen laagjes of snitten binnenin toe te voegen. Heb je echt dik, steil haar, dan kan je eventueel de onderkant van enkele laagjes voorzien, gewoon om wat volume weg te nemen. Vermijd pixie kapsels.
 
Golvend haar
 
Je hebt noch gekke krullen, noch steile lokken. Je haar is een gulden middenweg en wordt “golvend” genoemd. Een golvende textuur is een fantastische textuur om te hebben omdat je vaak makkelijk je lokken kan straightenen of krullen om het beste van beide werelden te combineren. Golvend haar is ook geweldig omdat zowat elke snit erbij past: van een pixie over een bob tot superlange lokken. Je kan kiezen voor gelijk welke haarlengte en er prachtig mee staan. Geweldig!
 
Dik haar
 
Lokken die een lengte hebben die tot onder of tot net op de schouders reikt, zijn goede keuzes voor mensen met dik haar. Pixie haarsnitten zijn eveneens een goede optie. Vermijd volumineuze bobs wanneer je extreem dik haar hebt.
 
Dun haar
 
Als je dun haar hebt, dan zijn kortere lengtes absoluut aanbevolen. Denk aan schouderlang en erboven om het volst mogelijk ogende kapsel te bekomen. Wanneer dun haar lang is, dan kan het er piekerig en draderig beginnen uit te zien.
 
Ga voor een stompe snit voor maximum volheid en vermijd laagjes. Moet je toch laagjes hebben, voeg die dan toe bij de kruin om volume en vorm toe te voegen. A-lijn kapsels en klassieke bobsnitten zijn een prachtige keuze voor mensen met fijn haar.
 
Rijp haar
 
Er doet een grote haarmythe de ronde dat wanneer je boven de veertig of vijftig bent, je je haar moet beginnen in te korten. Maar met zoveel geweldige verjongende haarproducten en kleurtechnieken die tegenwoordig op de markt zijn, houdt die oude mythe gewoon niet langer stand.
 
De hoofdreden waarom vrouwen hun haar begonnen te knippen was te wijten aan de hoeveelheid grijs haar die ze hadden. Vrouwen lieten hun haar knippen eerder dan het te onderhouden via regelmatige afspraken voor kleuringen. Het verven van je haar is een geweldige hulp om het haar jong en fris ogend te houden. De nieuwe universele gedachte voor haar voor rijpere dames is om het te verven en het op gelijk welke lengte te dragen waarvan je denkt dat die het best werkt voor jou. Attitude is alles, dus ga ervoor!
 
Superlang
 
Hou in gedachten dat er zoiets bestaat als je haar dat TE LANG is. Lang, gespleten haar is nooit aantrekkelijk. Laat je haar regelmatig bijknippen om je lokken gezond en mooi te houden. Herinner jezelf er steeds aan dat je gezond ogend haar wil in plaats van eruit te zien als een rafelig Raponsje.
 
Er is ook een punt dat het haar bereikt waarop het té lang kan worden om nog een soort stijl te behouden. Gewicht trekt superlang haar naar beneden en doodt volledig elke krul, golving of volume die je hebt. Overweeg om enkele centimeters af te knippen en je zult merken hoe je haar meer veerkracht en souplesse krijgt.
 
Gezichtsvormen
 
Je zou een volledig artikel kunnen wijden aan het concept van gezichtsvormen, maar hier vind je een eenvoudige opsomming van gezichtsvormen en hun ideale lengte. Ronde en hartvormige gezichten zien er prachtig uit met pixie haarsnitten en bobs. Ovalen gezichtsvormen ogen geweldig met bobsnitten en schouderlange kapsels. Vierkante gezichtsvormen worden geflatteerd door haar dat tot onder de schouders komt.
 
Bij al deze suggesties zijn er steeds uitzonderingen op de regel. Soms is het belangrijker om eerder na te denken over laagjes en technieken die gebruikt worden voor de vorm van de haarsnit dan over de totale lengte. Dit zijn gewoon enkele goede tips om in gedachten te houden bij het kiezen van een goede lengte voor jou.
 
Hopelijk heb je doorheen de jaren reeds geëxperimenteerd met verschillende haarlengtes en kan je reflecteren op welke het best voor jou werken. Bekijk vroegere foto’s van jezelf en ontdek foto’s waarvan je het gevoel hebt dat je een flatterend kapsel had en je goed voelde.
 
Spreek steeds met je kapper en win professioneel advies in vooraleer je kiest voor je haarsnit. Wees eerlijk en deel je haardromen met je kapper, maar wees voorbereid om realistische feiten onder ogen te zien. Sommige zaken werken misschien niet met jouw type haar. Ben je zenuwachtig over een drastische verandering, overweeg dan misschien om de lengte in stapjes in te korten. Ga voor één afspraak tegelijk en geniet van de rit.
 
Wel, waarop wacht je? Kies voor een nieuwe haarlengte! Maak je afspraak en beleef plezier aan het uitproberen van iets nieuws.
 
©Kapsels.net    Foto: Shutterstock
 
Zie ook: Checklist voor een nieuw kapsel