Grieks Opsteekkapsel

Grieks opsteekkapsel
 
Hier heb je een kapsel gebaseerd op één die ik gezien heb op de website van een magazine. Er werd gezegd dat dit “een cool nieuw opsteekkapsel voor diploma-uitreiking” was. Het originele kapsel kwam méér dan 30 cm uit de achterkant van het hoofd en was vol losse krullen. Het was visueel erg interessant en zou waarschijnlijk niet misstaan hebben op een modeshow thuis, maar ik kon me niet inbeelden dat een echt persoon dit in het publiek zou dragen (een model wel misschien, want die moet niet veel meer zijn dan een wandelende mannequin).
 
Ik besliste dus om wat aanpassingen te doen en een versie te creëren die naar mijn mening een breder publiek aanspreekt. Dit kapsel past het best bij vrouwen met lang haar (ten minste 5 cm onder de schouders indien het over steil haar gaat, schouderlengte of langer als het haar van nature krult).
 
Het creëren van het kapsel:
 
Stap één: Eerst moet je het haar voorbereiden op het kapsel. Dit kapsel vraagt krullend haar en als het haar van nature steil is, of enkel golvend, dan moet je krullen creëren. (Als je haar reeds krult, ga dan onmiddellijk naar stap twee.) Ga daarvoor eerst je haar wassen en conditionen en draai het op medium tot grote rollers (afhankelijk van de haarlengte) terwijl het nog nat is met behulp van een product dat jou sterke krullen geeft. Gebruik kleinere rollers langs de haaromtrek. (zie afbeelding)
 
Daarna moet het haar grondig gedroogd worden en moet je het laten afkoelen voor maximum vastheid van de krullen. Verwijder de rollers en kam met je vingers doorheen je krullen. Als je nog sporen van rollers ziet (de scheidingen van de haardelen die gemaakt zijn door het rollen van het haar), dan kan je je vingertoppen nat maken met leave-in conditioner en de sporen zachtjes inwrijven om de basis van de haarschacht bij de hoofdhuid te verzachten. Zo zouden de sporen moeten verminderen.
 
Ga verder met het vingerkammen van de krullen tot ze loshangen op het hoofd. Als je bijkomende glans wil, probeer dan een klein beetje glansserum op je handpalmen te doen en wrijf die samen om het product gelijkmatig over handen en vingers te verdelen terwijl je door je haar gaat. Dit zal de krullen helpen glad en goed gedefinieerd houden.
 
Opgestoken haar zoals de Grieken
 
Stap twee: Neem een cirkeltje haar apart bij de achterkant van de kruin, om te gebruiken bij het creëren van de basis waarop we het uiteindelijke kapsel zullen bouwen. Gebruik banaanvormige spelden om de rest van het haar uit de weg te houden. Verdeel deze sectie in twee en gebruik je borstel met gaatjes om het haar bij de hoofdhuid aan elke kant van de scheiding 10 à 12 keer naar achter te borstelen. Dit creëert een sterkere basis en zal ervoor zorgen dat je kapsel structureel gezonder is. Voeg de twee helften bij elkaar en strijk de buitenkant van deze sectie glad met je borstel met gaatjes.
 
Draai dit deel volgens de methode van de Franse wrong en maak de wrong vast met behulp van grote schuifspelden bij de hoofdhuid in een “X” en met kleinere schuifspelden om de buitenkant van de wrong vast te maken. Wanneer je klaar bent, zou je een wrong moeten hebben die 7 à 10 cm uit de hoofdhuid steekt. Dit zal de basis zijn voor de opbouw van je uiteindelijke kapsel.
 
Opsteekkapsel in Griekse stijl
 
Stap drie: Met behulp van je borstel met gaatjes of met een kam met wijde tanden breng je het overige haar naar achter om de Franse wrong te bedekken. Het is OK om het haar hier tamelijk glad te maken of toch wat ordentelijk. Zet het haar vast om het in positie te houden terwijl je de touwtjes aanbrengt. Of als je kan, laat iemand anders je haar vasthouden.
 
Wikkel de touwtjes (met touwtjes bedoel ik een lintje, zijden koord of lederen riempje) rond de buitenkant van het haar bij de basis van de wrong. Bind de uiteinden vast in een halve knoop bij de basis van de wrong en breng de uiteinden omhoog in een hoek langs elke kant van de top van de wrong vooraan en maak nogmaals een halve knoop. Breng nu de uiteinden rond de bovenkant van de wrong en maak een halve knoop, ga dan in een hoek naar beneden naar de voorste basis en maak opnieuw een halve knoop. Beëindig het knopen door de uiteinden rond de achterkant te brengen en die vast te knopen in een strik of platte knoop. Het knoopwerk zou moeten lijken op het getoonde diagram.
 
Beëindig het kapsel door het overblijvende haar in een kleine knot te draaien en door de uiteinden erin te stoppen voor een nettere look of schud de krullen op in een klein boeketje bovenaan de touwtjes. Bespuit lichtjes met een glansspray voor extra glans bij het afgewerkte kapsel. Je kan eveneens lokjes krullen eruit laten aan de zijkant en bij de slapen en langs de geknoopte zone indien gewenst. Dit kapsel past zowel bij haar met als bij haar zonder pony, maar als er een pony is, dan heb je misschien een krultang nodig om de krullen op het voorhoofd in de juiste positie te brengen.
 
Je kan extra accessoires toevoegen als je wat extra aandacht wil (kleine bloemen, haarspelden met steentjes enz…) en je kan de lintjes vervangen door snoeren met parels of die tussen de lintjes aanbrengen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér kapsels voor speciale gelegenheden