Kapsels voor speciale gelegenheden

Je moet geen genie zijn om te weten dat elke vrouw wil dat haar haar er dag in dag uit goed uitziet. Vrouwelijke verbruikers alleen al spenderen elk jaar biljoenen dollars aan producten om te krullen, te straightenen, te kleuren, te highlightenen, body toe te voegen, kroeshaar te ontwarren, te verdikken, vocht in te brengen en de gewenste look te perfectioneren. Maar terwijl elke vrouw er tegenwoordig elke dag wil goed uitzien, wil je soms iets extra speciaals.
 
Dit zijn dan van die één keer in een jaar (of een keer in een leven) gelegenheden waarbij je de kans krijgt om alle stoppen uit te trekken en er even glamoureus en schitterend uit te zien als elke filmster (of sprookjesprinses). Het zou kunnen gaan om je diploma-uitreiking, een vakantiegala of gewoon een evenement met als dresscode black tie. De definitie van “speciale gelegenheid” is grotendeels de bepaling van de betrokken persoon, maar als je vindt dat een evenement bijwonen een nieuwe jurk vraagt en wat extra tijd voor je make-up, dan kan je er vrij zeker van zijn dat het een speciale gelegenheid is.
 
Ik weet dat sommige vrouwen het niet nodig vinden om een chic kapsel te hebben voor een speciale gelegenheid. Ze vinden dat hun haar er gewoonlijk goed uitziet en dat een gewoon opgestoken kapsel wel zal volstaan. Gezien de prijzen die door veel kappers in sommige salons gevraagd worden voor chique opgestoken kapsels, kan ik hen geen ongelijk geven. Ik stel me echter de volgende vraag: “Als je bereid bent om honderden (in sommige gevallen duizenden) dollars te spenderen aan een jurk voor een speciale gelegenheid, is het het dan niet waard om wat extra uit te geven om ervoor te zorgen dat je haar er even spectaculair uitziet als de rest van jezelf?”
 
Het vinden van de juiste kapper:
 
Ik zal nu het risico nemen om veel van mijn medekappers te beledigen wanneer ik stel dat niet alle kappers een opgestoken kapsel kunnen doen. De vaardigheden nodig voor een fenomenale snit zijn verschillend van diegene die vereist zijn voor een kunstig opgestoken kapsel. Zoals bij vele artiesten het geval is, hebben ook kappers hun specialiteiten. Claude Monet en Pierre-Auguste Renoir waren vermaarde schilders, maar je ziet geen beeldhouwwerken van de hand van deze kunstenaars.
 
glad opsteekkapsel opgestoken kort haar Griekse stijl kapsel
 
Een kapper heeft vaardigheid en een geoefend oog nodig om haar te knippen in een esthetisch behaaglijke mode en dit zijn zaken die kunnen aangeleerd worden. Elegante en mooie opgestoken kapsels creëren en perfect maken vraagt ook vaardigheid en een geoefend oog, maar nog iets méér: verbeelding. De kapper moet het talent hebben om naar je huidig kapsel te kijken – lengte, textuur, dichtheid en golfpatroon – en in staat zijn om zich een beeld te vormen van de haast oneindig mogelijke arrangementen ervoor.
 
Om een kapper te vinden die je het gewenste opsteekkapsel kan geven, start je best bij je huidige kapper. Het is niet omdat veel kappers die goede snitten en gewone kapsels kunnen geven, geen opsteekkapsels kunnen doen, dat alle kappers tot deze categorie behoren. Vraag je kapper of kapster of hij of zij opsteekkapsels doet en vraag naar een plakboek of portfolio met voorbeelden ervan. Als je van die kapsels houdt, dan is er veel kans dat je ook zal houden van het kapsel dat je kapper of kapster zal creëren voor jou.
 
Als hij of zij echter geen opsteekkapsels uitvoert of als je niet houdt van de getoonde voorbeelden, leg dan uit dat je wat anders wil en vraag of hij of zij je voor deze éne gelegenheid iemand anders kan aanraden. Een goede kapper zal contacten hebben en je kunnen verwijzen naar een collega die goed kan omspringen met fantasiekapsels. Als de kapper werkt in een salon met meerdere kappers, dan is de kans groot dat hij je doorverwijst naar iemand die een paar stoelen verder aan het werk is.
 
Als dit niet werkt, dan zal je zelf op zoek moeten naar een kapper. Kijk in de telefoongids en doe een paar telefoontjes om te vragen of het salon (of de kapper) opsteekkapsels doet. (Je zegt best dat je het hebt over “opsteekkapsels voor speciale gelegenheden” om duidelijk te maken dat je méér wil dan een gewone Franse wrong.) Vraag zeker of ze portfolio’s beschikbaar hebben, zodat je kan zien wat ze reeds uitgevoerd hebben en of er iets bij steekt naar je zin. Met wat geluk en doorzettingsvermogen zal je iemand vinden die je kan geven wat je wil.
 
Kapselideetjes voor speciale gelegenheden
 
Wat nu volgt is een verzameling kapsels geschikt voor meer speciale gelegenheden en instructies hoe je die kan creëren. De kapsels zijn gerangschikt op haarlengte en omvatten suggesties i.v.m. de gelegenheid waarbij en de persoon bij wie ze het best passen.
 
Grieks opsteekkapsel
 
Ineengestrengeld en elegant
 
Opsteekkapsel voor kort haar
 
©Kapsels.net