Lange naar achteren gehoekte bob met volume en krullen
Dus je hebt besloten om te gaan voor de naar achteren gehoekte bob voor je lange haren en wilt nu weten wat je er mee kunt doen, niet waar? Welnu, al je favoriete kapsels zijn nog steeds mogelijk: opgestoken kapsels, paardenstaarten, vlechten, enz. En je kunt zelfs een beetje variatie toevoegen aan de alledaagse stijl door krullen aan het kapsel toe te voegen.
Hoeveel krullen kunnen worden toegevoegd is geheel afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Maar of je nu kiest voor kleine smalle spiraaltjes of voor lange vloeiende golven, een krul kan een wereld van verschil maken in de verschijning van dit kapsel. Bij onze demonstratie kozen we voor het aanbrengen van rollers op vochtig haar om grote volle en krachtige krullen te krijgen. Wanneer je ervaring hebt met het maken van een gekruld kapsel bij lang haar, dan weet je al dat verschillende technieken ook verschillende maten van sterkte aan je krullen zullen geven.
Tenslotte kunnen we nog krullen maken met behulp van warme waterrollers, waarmee ook snel krullen gemaakt kunnen worden. Nog sneller zelfs dan wanneer gebruik gemaakt zou worden van een krultang zul je kunnen beschikken over zachte verende krullen over het gehele hoofd, maar deze krullen zullen zelden lang houden. Wij kozen hoofdzakelijk voor het aanbrengen van gewone rollers op vochtig haar omdat we een krachtige en lang houdende krul wilden die nodig is bij de lengte en structuur van het haar van ons oefenhoofd.
Zo gingen we te werk:
Onze foto´s laten de verschillende stappen in het krulproces zien. We begonnen met het zojuist geknipte haar dat één keer met shampoo was gewassen om afgeknipte haardeeltjes te verwijderen en dat was voorzien van een conditioner om vocht in te brengen en om het haar te beschermen tegen mogelijke schade van de haardroger.
Nadat we het haar handdoek droog gemaakt hadden, pasten we een geruime hoeveelheid styling gel op het haar toe en werkten dit voorzichtig met onze vingers door het haar. Hierna gebruikten we een grove kam om mogelijke klitten te verwijderen. Vervolgens wikkelden we het haar op de grootste rollers die wij tot onze beschikking hadden, zoals duidelijk op de foto te zien is.
Het haar werd naar binnen toe op de rollers gewikkeld, maar niet tot aan de haarinplant, om zo een gemiddelde lift aan de krullen te geven. Omdat we wilden dat het gezicht werd omlijst door milde slagen, gebruikten we onze grootste rollers langs de gehele voorste haarlijn en plaatsten de rollers dwars op het hoofd, waardoor de uiteindelijke krullen langs het hoofd zouden vallen.
Achter deze voorste rij rollers kozen we voor rollers van een iets kleinere maat en wikkelden dit op dezelfde wijze in, maar nu plaatsten we een rij over het midden van het hoofd tot op het achterhoofd in een schuine lijn om een meer natuurlijk golfpatroon te maken. Ook de zijkanten werden in gebogen lijnen ingerold en tenslotte werd het resterende haar nog op rollers gewikkeld.
Op momenten dat het haar te droog werd om mee te werken, benevelden we het met water om het inrollen te vergemakkelijken. Het uiteindelijke ingerolde haar oogde bewust een beetje rommelig en ongeordend alsof het door een onervaren persoon uitgevoerd was, wat geheel niet het geval was.
En menig oudere vrouw die gewend is aan het zien van keurig net en gelijkmatig ingerold haar, zoals dit bij een permanent wordt gedaan, zou kunnen denken dat het inrollen niet juist is uitgevoerd.
Maar, in tegenstelling tot de precieze symmetrische stijlen uit grootmoeders tijd, is de haarmode vandaag de dag meer geënt op meer natuurlijke en toevallige golfpatronen. Een bijkomend pluspunt van deze methode is dat eventuele zichtbare afdrukken die de rollers in het haar gemaakt hebben zo gemakkelijker verbloemd kunnen worden. Dit zijn van die verraderlijke zichtbare randjes die verklappen waar het haar werd opgedeeld om op de roller gewikkeld te worden.
Toen al het haar eenmaal op de rollers was gewikkeld, benevelden we de rollers nog een keer met wat water om ze te bevochtigen en plaatsten het hoofd voor 45 minuten onder een droogkap bij hoge temperatuur. Omdat het haar van het oefenhoofd zo lang en vol is, moesten we de droogtijd uiteindelijke verlengen tot 1 uur, maar verlaagden we de warmteafgifte naar een milde temperatuur. Toen het haar eenmaal droog was, schakelden we de temperatuur over naar koel en lieten het oefenhoofd zo nog 10 minuten onder de droogkap staan.
Deze afkoelende stap in het droogproces (of het haar nu gedroogd wordt onder een droogkap of gekruld met behulp van warme waterrollers of een krultang) is heel erg belangrijk. Omdat zowel de warmte als het water in staat is de chemische verbindingen in het haar te verbreken, dien je er voor te zorgen dat het haar niet alleen geheel droog is, maar ook dat het haar volledig afgekoeld is voordat de rollers verwijderd worden.
Diegenen onder jullie die al eens met warme waterrollers hebben gewerkt, zal dit zeker bekend in de oren klinken, waarschijnlijk omdat ze per ongeluk de warm waterrollers een keer te vroeg verwijderden en de zojuist gemaakte krullen weer uit het haar zagen zakken.
Het afmaken van het kapsel:
Toen het haar eenmaal droog en afgekoeld was, verwijderden we de rollers en kamden de krullen eerst uit met onze vingers en vervolgens met een grove kam om de krullen soepel te maken. Na het versoepelen van de krullen, namen we een föhnborstel om de door het stylingproduct samenklevende haren verder van elkaar los te maken en om het kapsel een zachtere uitstraling te geven. Tenslotte namen we een styling borstel om een vloeiende en zacht uitziende finishing touch aan het kapsel te geven.
Een kleine toepassing van een antikroes serum (Frizz Ease) maakte het verder nog mogelijk enkele uitspringende lokjes te bedwingen en de gewenste hoeveelheid definitie aan de krullen te geven die we zojuist aan het kapsel hadden toegevoegd. Zoals je op de foto kunt zien, bestaat het uiteindelijke kapsel uit een hoofd vol met volumineuze golven en krullen met een gezonde glans en heel veel body.
©Kapsels.net
Zie ook: Meer technieken voor het stylen van haar