Lange naar achteren gehoekte bob met volume en krullen

Lange bob met volume en krullen
 
Dus je hebt besloten om te gaan voor de naar achteren gehoekte bob voor je lange haren en wilt nu weten wat je er mee kunt doen, niet waar? Welnu, al je favoriete kapsels zijn nog steeds mogelijk: opgestoken kapsels, paardenstaarten, vlechten, enz. En je kunt zelfs een beetje variatie toevoegen aan de alledaagse stijl door krullen aan het kapsel toe te voegen.
 
Hoeveel krullen kunnen worden toegevoegd is geheel afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Maar of je nu kiest voor kleine smalle spiraaltjes of voor lange vloeiende golven, een krul kan een wereld van verschil maken in de verschijning van dit kapsel. Bij onze demonstratie kozen we voor het aanbrengen van rollers op vochtig haar om grote volle en krachtige krullen te krijgen. Wanneer je ervaring hebt met het maken van een gekruld kapsel bij lang haar, dan weet je al dat verschillende technieken ook verschillende maten van sterkte aan je krullen zullen geven.
 
Dit is in hoofdzaak afhankelijk van het type product dat je gebruikt, maar ook van de toegepaste techniek. Sterke, lang houdende krullen verkrijg je over het algemeen het best op vochtig haar dat met behulp van styling gel of versteviger is ingerold op rollers en vervolgens met behulp van een warmtebron zoals een droogkap is gedroogd. De volgende op rij voor de beste resultaten is de krultang die, wanneer hij samen met een toepassing van haarspray wordt gebruikt, snel in staat is op gerichte plaatsen op het hoofd krullen te maken die de hele avond zullen houden.
 
Tenslotte kunnen we nog krullen maken met behulp van warme waterrollers, waarmee ook snel krullen gemaakt kunnen worden. Nog sneller zelfs dan wanneer gebruik gemaakt zou worden van een krultang zul je kunnen beschikken over zachte verende krullen over het gehele hoofd, maar deze krullen zullen zelden lang houden. Wij kozen hoofdzakelijk voor het aanbrengen van gewone rollers op vochtig haar omdat we een krachtige en lang houdende krul wilden die nodig is bij de lengte en structuur van het haar van ons oefenhoofd.
 
Zo gingen we te werk:
 
Onze foto´s laten de verschillende stappen in het krulproces zien. We begonnen met het zojuist geknipte haar dat één keer met shampoo was gewassen om afgeknipte haardeeltjes te verwijderen en dat was voorzien van een conditioner om vocht in te brengen en om het haar te beschermen tegen mogelijke schade van de haardroger.
 
Hoe een lange bob in krullen stylen
 
Nadat we het haar handdoek droog gemaakt hadden, pasten we een geruime hoeveelheid styling gel op het haar toe en werkten dit voorzichtig met onze vingers door het haar. Hierna gebruikten we een grove kam om mogelijke klitten te verwijderen. Vervolgens wikkelden we het haar op de grootste rollers die wij tot onze beschikking hadden, zoals duidelijk op de foto te zien is.
 
Klik maar eens op de verschillende foto´s om het geheel beter te bekijken. Het haar werd naar binnen toe op de rollers gewikkeld, maar niet tot aan de haarinplant, om zo een gemiddelde lift aan de krullen te geven. Omdat we wilden dat het gezicht werd omlijst door milde slagen, gebruikten we onze grootste rollers langs de gehele voorste haarlijn en plaatsten de rollers dwars op het hoofd, waardoor de uiteindelijke krullen langs het hoofd zouden vallen.
 
Achter deze voorste rij rollers kozen we voor rollers van een iets kleinere maat en wikkelden dit op dezelfde wijze in, maar nu plaatsten we een rij over het midden van het hoofd tot op het achterhoofd in een schuine lijn om een meer natuurlijk golfpatroon te maken. Ook de zijkanten werden in gebogen lijnen ingerold en tenslotte werd het resterende haar nog op rollers gewikkeld.
 
Op momenten dat het haar te droog werd om mee te werken, benevelden we het met water om het inrollen te vergemakkelijken. Het uiteindelijke ingerolde haar oogde bewust een beetje rommelig en ongeordend alsof het door een onervaren persoon uitgevoerd was, wat geheel niet het geval was.
 
Volgende pagina