Handdoek om het haar te drogen

In een handdoek gewikkeld haar
Foto: Storytime Studio/Shutterstock
Vraag: Mag ik gelijk welke handdoek gebruiken om mijn haar te drogen zonder het te beschadigen? Hebt u tips voor het drogen van het haar met een handdoek?
 
Antwoord: Zolang u maar weet hoe u het haar passend moet drogen, hebt u daar geen speciale handdoek voor nodig. U moet er wel aan blijven denken hoe het haar gevormd is: elke haarlok is bedekt met elkaar overlappende schubben (zoals dakpannen), wat men de cuticula (schubbenlaag) noemt. Wanneer u het haar droogt, moet u vermijden dat u deze cuticula doet rechtstaan.
 
Dit betekent dat u, nadat u uw haar gespoeld hebt (of gewoon uit de douche gestapt bent waar uw haar nat geworden is), met de vingers door het haar gaat van hoofdhuid tot haarpunten en het teveel aan water uitduwt.
 
Daarna gebruikt u een propere, droge handdoek en drukt u ermee op het haar bij de hoofdhuid om zoveel mogelijk vocht uit het haar te halen en het verder te drogen.
 
Ga verder met het duwen van het haar tussen de vouwen van de handdoek (hebt u erg lang of erg dik haar, dan hebt u misschien wel twee handdoeken nodig) om water te verwijderen in de haarlengte. Voor korter haar neemt en duwt u haarsegmenten in de handdoek om vocht op te zuigen.
 
Tot slot kunt u het hoofd in de handdoek wikkelen en de tulband zo’n 10 à 15 minuten op het hoofd laten, zodat zoveel mogelijk vocht geabsorbeerd wordt.
 
Natuurlijk zijn er producten op de markt die speciaal ontworpen zijn om het haar op een veilige manier te helpen drogen en die zijn ok als u er gebruik wilt van maken. Een speciaal ontworpen “haarhanddoek” kan voor bepaalde mensen nuttig zijn, maar het is niet noodzakelijk om een specialiteit te hebben om het haar veilig te kunnen drogen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe lang haar snel drogen