Naar achteren gehoekte bob bij lang haar

Naar achter gehoekte bob voor lang haar
 
Dit is een haarstijl die zeer geschikt is voor diegenen met lang haar die op zoek zijn naar veelzijdigheid in hun kapsel. Door deze manier van knippen zal de persoon in kwestie in staat zijn om het haar met volume en krullen te stylen, maar het kapsel zal er net zo fraai uitzien wanneer het haar soepel en steil in model gebracht wordt. De foto´s tonen het haar zowel voor als na het knippen van het kapsel.
 
Omdat ik al vele malen met dit oefenhoofd gewerkt heb, was ik van mening dat dit hoofd best een metamorfose kon gebruiken. Zoals je op de eerste foto kunt zien, had het oefenhoofd haar van ongelijke lengte. De onderste 10 cm van het haar was broos en piekerig geworden en vertoonde vaak klitten ten gevolge van de gespleten haarpunten. Het was tijd om deze probleemgebieden aan te pakken zodat het haar er gezonder uit zou zien.
 
Het haar aan de voorzijde van het oefenhoofd was echter in betere conditie dan het haar aan de achterzijde en ik wilde zo min mogelijk lengte van het haar verwijderen en het tegelijkertijd zoveel mogelijk van het beschadigde haar aan de achterzijde ontdoen. Hierdoor werd dit oefenhoofd de perfecte kandidaat voor een kapsel dat ik “De Gehoekte Bob” noem.
 
Het kapsel komt tot stand door het hoofd naar achteren gebogen te houden terwijl het haar geknipt wordt. Door het hoofd in een bepaalde hoek naar achteren te buigen en het haar vervolgens horizontaal af te knippen krijgen we een mooi gehoekt kapsel waarvan het haar aan de voorzijde langer is en dat een mooie schuine rand aan de achterzijde heeft.
 
Zo maken we dit kapsel:
 
Zoals gebruikelijk begin je met zojuist gewassen haar dat van een conditioner voorzien is. Maak het haar handdoek droog en houdt een plantenspuit gevuld met water binnen handbereik om het haar tijdens het knippen vochtig te houden. Verdeel het haar met behulp van een scheiding in het midden in twee secties. Laat een sectie haar van ongeveer 2,5 cm midden achter vrij hangen.
 
Hoe een lange gehoekte bob knippen
 
Buig het hoofd achterover in de gewenste hoek en denk er hierbij goed aan dat een grotere hoek in de stand van het hoofd ook een diepere schuine rand in het uiteindelijke kapsel tot gevolg zal hebben. Kam de kleine sectie haar uit om het soepel te maken en overtuig je er van dat het zich precies in het midden bevindt. Knip vervolgens deze sectie haar op de gewenste lengte af, waarbij je gebruik maakt van een rechte horizontale kniplijn. Het beste kan bij het knippen vanaf de zijkant gewerkt worden om er zeker van te zijn dat de hoeken en lijnen zich in de juiste positie bevinden.
 
Ga verder met knippen door aan een zijkant van het hoofd steeds kleine secties haar van ongeveer 1,5 cm los te maken. Kam het haar naar midden achter en knip ze af waarbij je de eerder geknipte sectie als leidraad gebruikt. Je kunt naar wens per kant van het hoofd afwisselen naarmate je met het knippen vordert of aan één kant van het hoofd werken en vervolgens met de andere zijde van het hoofd verder gaan als de eerste zijde klaar is. Zodra je klaar bent met het knippen van beide zijden, gaan we verder met de afwerking van het kapsel.
 
Om het kapsel af te werken zetten we het hoofd weer recht op en kammen het haar rond het hoofd recht naar beneden vanuit een middenscheiding boven op het hoofd. We beginnen weer aan de achterzijde en kammen het haar soepel uit en zorgen er voor dat de onderrand van het haar gelijk is.
 
Knip de haren, indien nodig, om de rand gelijk te maken. Werk zo naar de voorzijde van het hoofd, eerst de ene kant en vervolgens de andere kant, zodat het resultaat een gelijkmatige gehoekte lijn zal zijn die vanaf midden achter naar de voorkant doorloopt.
 
Controleer de horizontaal geknipte schuine rand midden achter ook overdwars en werk mogelijke oneffen lijnen bij. Maak bij deze controle gebruik van zeer dunne secties om juist het maken van grotere oneffenheden te voorkomen.
 
Styling:
 
Het haar kan nu naar wens gestyled worden. Je kunt eventueel gebruik maken van een glad makend haarserum op het vochtige haar en vervolgens het haar droog föhnen in een soepele stijl met behulp van een ronde borstel om de haareinden (en de schuine rand) naar binnen te krullen. Dit zal resulteren in een sluike en professionele look die uitermate geschikt is voor op kantoor, of bij welke gelegenheid ook waar je een fraaie geklede look wilt.
 
Je zou het haar ook kunnen krullen door gebruik te maken van rollers of van een krultang met een brede schacht om meer volume en grove krullen aan het haar te geven, waardoor een meer alledaagse en romantisch kapsel verkregen wordt. Lees het artikel “Lange naar achteren gehoekte bob met volume en krullen” voor een hoog opgewerkt kapsel met grote krullen bij deze coupe.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Meer technieken voor het knippen van haar