Shampoo voor droog haar

Shampoo voor droog haar
Foto: Depositphotos
Vraag: Wat is een goede shampoo en conditioner voor droog haar? Moet ik mijn droge haar vaker wassen dan mensen met normaal haar?
 
Antwoord: Droog haar wordt veroorzaakt door een gebrek aan vocht in de haarstructuur. Dit is vaak het geval bij krullend haar, want de structuur van krullend haar heeft de neiging om droger te zijn dan die van steil haar.
 
Het overdadig wassen van uw haar verwijdert de natuurlijke oliën die uw haarwortels produceren en die de haarstructuur bedekken om het haar gezond en glanzend te houden. Het té vaak wassen van droog haar zal het dus zeker zelfs nóg droger en onhandelbaarder maken.
 
U kunt naar de supermarkt of het kapsalon gaan om de juiste shampoo en conditioner voor uw haartype te kopen. Ik adviseer mensen steeds om eerst naar het kapsalon te gaan en het haar te laten analyseren door een gekwalificeerde kapper, om er zeker van te zijn dat relevante producten voor hun specifieke haartypes en noden gekocht worden. Maar dit is niet steeds mogelijk en ik begrijp dit.
 
Gaat u naar de supermarkt, hou dan in gedachten dat dit kan een proefondervindelijke methode worden. Ontdekt u dat de gekozen shampoo en conditioner niet werken, probeer dan iets anders. Denk er ook aan dat het enkele weken duurt vooraleer de shampoo en conditioner aanzienlijke verandering of verbetering tonen, gebruik dus minstens twee tot vier weken dezelfde shampoo vooraleer u overgaat tot een andere optie.
 
Droog haar heeft een product nodig dat méér vocht zal voorzien. Er zijn gewoonlijk twee types droog haar: van nature droog haar en chemisch bekomen droog haar. Voor van nature droog haar kiest u best een shampoo of conditioner die vermeldt “voor droog en onhandelbaar haar” of iets in die richting. Is uw haar droog omwille van té veel stylen en/of verven, probeer dan iets met de vermelding “voor droog, broos en beschadigd haar”. Ik verkies shampoos en conditoners voor droog haar van L’Oréal en Schwarzkopf, maar dit is een persoonlijke keuze.
 
Zorg er ook voor dat u één keer per week een behandeling of masker op uw haar aanbrengt, tot uw haar zachter en meer gevoed is. Als dit zo is, dan mag u de behandelingen verminderen tot één keer per maand. Dit kunt u in het salon of thuis doen. U kunt deze behandelingen en maskers ook kopen in de supermarkt. Het is vaak verstandig om het hele gamma te kopen (shampoo, conditioner en behandeling of masker) van hetzelfde merk, want die producten zijn specifiek ontworpen om elkaar aan te vullen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Basishaarverzorging
 
Is due shampoo beter voor je haar?