Lang haar beu

Meisje dat haar lang haar moe is
 
Vraag: Mijn lange haar verveelt me en ik wil het laten afknippen. Ik wil iets kort en trendy, maar ik ben bezorgd om hoe mijn vrienden en familie zullen reageren. Ik ben steeds het perfecte meisje geweest met het mooie lange en steile haar. Moet ik hen vertellen over mijn plannen voor een makeover of moet ik hen gewoon verrassen ermee? Hebt u tips voor mij?
 
Antwoord: Zit u echt verveeld met uw lange haar en wilt u een grote verandering, dan zou ik ervoor gaan als ik u was. Ik zou voorstellen om eens te gaan zitten en om te weten te komen of u nu rebels handelt of echt korter haar wilt omdat u klaar bent voor een verandering.
 
Als u uw lange haar enkel knipt omdat u wat rebels bent en u wilt afreageren (dit is natuurlijk erg normaal en maakt deel uit van ieders weg naar zelfidentificatie), dan zou u achteraf spijt kunnen hebben. Lang haar wordt onderdeel van iemands persoonlijkheid, zelfs als u uw lange haar niet leuk vindt. U speelt er onbewust mee wanneer u u verveelt, draagt het op een bepaalde manier wanneer u er mooi wilt uitzien enz… Het laten knippen zal dus waarschijnlijk uw dagelijkse leven méér beïnvloeden dan u aanvankelijk dacht.
 
Maar als u zich realiseert dat u echt wilt experimenteren met uw haar en de lengte kwijt wil, dan zou ik u aanmoedigen om dit te doen. Het zou waarschijnlijk best zijn om eerst van een lang naar een halflang kapsel te gaan vooraleer u bijvoorbeeld kiest voor een pixiesnit. Dat soort overgang is enorm en kan overweldigend zijn.
 
U zult nieuwe manieren ontdekken om uw haar te stylen en te dragen en uw gevoel voor mode zal waarschijnlijk ook beïnvloed zijn door dit soort verandering. Ik zou aanraden om uw haar te laten knippen in een trendy halflange snit (met veel laagjes, een lange omgekeerde bob enz…), in combinatie met contrasterende highlights en lowlights (ijsblond en een koel chocoladebruin) of kiekeboe highlights.
 
Als u dan merkt dat u niet echt van kort haar houdt, dan kunt u het makkelijk en relatief snel terug laten groeien. Houdt u van het kortere haar en wilt u gaan voor echt kort, dan weet u uit ervaring dat u hier klaar voor bent en het aankan. Experimenteren met kleur en highlights is ook een geweldige manier om uw persoonlijke stijl en voorkomen te individualiseren.
 
Als ik u was, dan zou ik niets verklappen aan vrienden en familie. Ze zouden u waarschijnlijk proberen te ontmoedigen om de sprong te wagen of minstens proberen om te vertellen wat ze denken dat het best bij u past, welk kapsel of welke kleur u zou moeten proberen. Het eerste moment zullen ze misschien geschokt en zelfs van hun stuk gebracht zijn, maar u zult versteld staan hoe snel mensen aan deze veranderingen wennen.
 
Als u geen favoriete kapper hebt waar u steeds naartoe gaat, vraag dan aan een vriendin of iemand van op school van wie u het haar echt mooi vindt naar welk kapsalon zij gaat. Zoek dan enkele foto’s van kapsels en haarkleuren die u echt leuk vindt en toon die aan de kapper. Leg uw situatie en uw achtergrond uit en na het bekijken van de foto’s zal de kapper in staat zijn om u goed advies te geven in verband met de verschillende opties waaruit u kunt kiezen.
 
Uw lange haar zal er niet eeuwig zo mooi uitzien en een korter kapsel is misschien wel een goed idee. Uw haar wordt bij het verouderen automatisch dunner. Elke haarlok heeft een vooraf bepaalde (grotendeels door genen) groeicyclus, gewoonlijk tussen de 2 en 6 jaar. Deze periode wordt ook korter met de jaren. Wanneer u dus 15 jaar bent, zal uw haar op uw hoofd bijvoorbeeld 6 jaar lang groeien. Maar nu zal het nog slechts 4 jaar groeien. Dit betekent dat er minder lang haar op uw hoofd is, wat het dunner doet ogen.
 
©kapsels.net     Foto: Depositphotos
 
Lees ook:
 
Gartis online kapsels passen
 
Checklist voor een nieuw kapsel
 
Redenen om uw haar kort te knippen