11 redenen om uw haar kort te knippen

Leuk kort kapsel en een bloesje
Foto: Dean Drobot/Shutterstock
Geef het toe, flirt u – na jaren gebukt te gaan onder uw lange, weelderige haren – met de idee van een korte haarsnit, maar hebt u daar nog de moed niet voor? U bent er niet zeker van of een korte snit u zou goed staan en misschien bent u bang voor zo’n extreme stap en wilt u uw vrienden en beminden niet choqueren.
 
Er zijn veel zaken om te overwegen wanneer u een nieuwe haarsnit plant en vooral dan één die uw complete uiterlijk zal veranderen. Hoe langer uw haar nu is, hoe groter het “wow effect” zal zijn.
 
Voelt u uw zelfvertrouwen reeds groeien en merkt u dat u vaker en vaker naar foto’s van ondeugende korte haarsnitten kijkt en houdt u uw haar elke dag reeds omhoog voor de spiegel om te kijken hoe u er zou uitzien met kort haar? Dan bent u echt klaar om uw haar kort te laten knippen. Al wat u nodig hebt, is gewoon een beetje méér motivatie om echt die schaar onder ogen te zien!
 
Hieronder vindt u de 11 beste redenen om uw haar te laten knippen.
 
1. Het ziet er professioneler uit.
 
Er is geen twijfel mogelijk dat veel werkgevers of klanten vaak kandidaten verkiezen met een chique korte haarsnit. Een trendy look vertelt hen dat de persoon die de look draagt vol zelfvertrouwen steekt, zichzelf verzorgt, dynamisch, praktisch, efficiënt en modern is en openstaat voor nieuwe ideeën. Gebruik de impuls van de eerste indruk in uw voordeel.
 
2. Het is veelzijdiger.
 
Veel korte haarsnitten hebben heel wat verschillende stylingopties die allen makkelijk te realiseren zijn. U kunt uw haar knus en glad, rechtopstaand of ondeugend met een piekerige textuur dragen. Een klein beetje stylingproduct is meestal voldoende om elke dag een nieuwe look te creëren. De nieuwe groei is ook snel duidelijk en maakt het mogelijk om vaker voor een ander type snit te kiezen.
 
3. Het geneest een gebroken hart.
 
Hebt u moeten afscheid nemen van uw minnaar, vriend of partner of van alle drie in één? Dit is vaak het moment waarop vrouwen iets radicaals veranderen aan het uiterlijk, in de hoop om ook het innerlijke te verzachten. Het kan werken en helpen om u een nieuw zelfvertrouwen en nieuwe kijk te geven, maar misschien slaapt u daar best enkele nachtjes over en maakt u geen plotse, onstuimige beslissing. Denk u daarna nog steeds dat dit de juiste beslissing is, ga dan voor die schaar en geniet van elk moment! Knip hem uit uw leven en uit uw haar …
 
Vrouw met stijlvol kort haar
Foto: Dean Drobot/Shutterstock
4. Het toont de wereld dat u uw leven veranderd hebt.
 
Bent u net begonnen aan een nieuw hoofdstuk in uw leven? Bent u misschien verhuisd, hebt u een nieuwe job gevonden of bent u heel wat vermagerd? Dan wilt u dat iedereen dit weet en maakt u een visueel statement. Of misschien bent u grote veranderingen in uw leven en omgeving aan het plannen. Starten bij uw haar is dan een sterke bevestiging tegenover uzelf en een teken voor alle anderen dat méér opwindende verrassingen onderweg zijn. Nu is het uw tijd. Droom er niet van, wees het!
 
5. Het bespaart tijd.
 
Beeld u eens in dat u tweemaal zo snel in en uit de douche springt. De droogtijd van uw nieuwe kapsel is minder dan de helft. Bij sommige korte kapsels hoeft u enkel wat te wrijven met de handdoek. Ze zijn in geen tijd droog. Geen lastig uitkammen van de klitten meer en geen lange borstelsessies meer. Die zult u niet missen!
 
Lees verder ...