Korte kopjes vermijden

Dame voor het knippen van een kort kopje
 
Vraag: Ik hou van pixiesnitten en ik dacht er al enkele maanden aan om een écht kort kapsel te kiezen. Dit zou een grote verandering zijn, want mijn haar komt nu tot onder de schouders. Past een kort kopje bij iedereen? Wie zou die moeten vermijden?
 
Antwoord: Hebt u vroeger ooit al kort haar gehad? Dit is steeds de eerste vraag die ik stel aan mijn klanten vooraleer te kiezen voor zo’n drastische verandering in lengte. Als u al echt kort haar gehad hebt, dan kent u waarschijnlijk de meeste fysieke en psychologische verschillen en aanpassingen die u zult moeten maken.
 
Hebt u vroeger nog nooit echt kort haar gehad, dan zou ik u waarschuwen en aanraden om deze grote verandering niet in één stap te doen. De kapper zal waarschijnlijk op zijn hoede zijn om al het haar in één keer te knippen, want de ergste nachtmerrie voor een kapper is een onvoorbereide klant die in het salon in tranen uitbarst na de knipbeurt.
 
Toen ik nog leerjongen was, zag ik dit enkele keren gebeuren in het salon. En toen nam ik me voor om nooit het haar van echt lang naar kort te knippen wanneer de klant vroeger nog nooit een kort kapsel gehad had. Het zou waarschijnlijk best zijn om te werken in stappen: lange bob, korte bob, lange pixie met pony en dan een korte pixiesnit.
 
De pixiesnit past het best bij dames met een hartvormig of ovalen gezicht, maar hij kan ook goed staan bij haast elke gezichtsvorm, op voorwaarde dat hij goed gestyled is. De pixie past ook goed bij grote dames die hun hele voorkomen stylen volgens een bepaalde “look”. De pixie past eveneens goed bij kleine, slanke dames en geeft hen een erg vrouwelijke en haast buitenaardse schoonheid, vandaar de feeërieke term “pixie”.
 
Maar een pixie past net zo goed bij een persoon met gemiddeld gewicht en gemiddelde taille. Alles hangt af van de manier waarop u het haar gaat stylen en verven. Uw kapper kan u helpen om het perfecte kapsel en de perfecte kleur en look voor u te bepalen, afhankelijk van uw gelaatstrekken, gezichtsvorm, huidskleur en natuurlijk uw persoonlijkheid.
 
De pixie is een erg expressief en trendy kapsel. Vraag dus aan uw kapper om u stap voor stap doorheen het stylingproces te loodsen, zodat u de techniek kunt kopiëren wanneer u uw haar thuis gaat stylen. De pixie is ontworpen en geknipt om gestyled te worden, dus moet u er ’s morgens wat tijd aan besteden. Het stylingproces kan al dan niet tijd vergen, afhankelijk van hoeveel tijd u hebt, uw bedrevenheid en uw beoogde look.
 
De warrige pixie is echt populair en vergt slechts 5 minuutjes om te stylen. Er zijn ook meer ingewikkelde pixiesnitten, zoals de kapsels die u ziet in magazines en advertenties, maar iedereen kan dit onder de knie krijgen als er maar genoeg enthousiasme en tijd en inspanning is.
 
Dames die onzeker, intens verlegen of erg gewoon aan lang haar zijn, moeten hier misschien niet voor kiezen. De pixie is een kunstzinnig en expressief kapsel en heeft de aantrekkingskracht van een magneet.
 
©kapsels.net     Foto: Shutterstock
 
Zie ook:
 
Sexy kort haar
 
Hoe kort haar vrouwelijk maken