Je kapper filmen

Video maken bij de kapper
 
Vraag: Ik heb dit geweldige idee. Mijn haar ziet er steeds mooi en perfect glad uit wanneer de kapper het doet, maar ik kan thuis nooit dezelfde look creëren. Nu dacht ik eraan om het volledige stylingproces te filmen met mijn smartphone met een selfiestick. Zou dit werken? Zou dit de kapper beledigen?
 
Antwoord: Eerst en vooral, ja, voor de kapper zal dit wellicht aanvoelen als een belediging. Beeldt u zich in dat u aan uw schoonheidsspecialiste vraagt om een camera in de ruimte te plaatsen zodat u haar bewegingen kunt registreren, om dan haar werkwijze en persoonlijke toetsen thuis na te bootsen. Of dat u uw maquilleuse hetzelfde vraagt, zodat u zelf thuis uw opmaak kunt doen volgens haar techniek. Ik kan u verzekeren dat deze mensen zullen weigeren, omdat ze professionals zijn en omdat ze trots zijn op hun beroep.
 
Kappers doen het proces makkelijk/eenvoudig ogen omdat ze dit al lange tijd doen. Maar voor iemand die niet getraind is, is dit niet zo eenvoudig. Het kappersvak is een geavanceerd beroep, vol serieus getalenteerde mensen die een extreme passie voor haar hebben.
 
Ten tweede denk ik niet dat dit zal werken. Kappers gaan naar school net als gelijk welke student die een vak aanleert. Op school leert men de theorie in verband met haar, technieken, chemische processen enz… . Bovendien is er een logboek dat letterlijk honderden uren ervaring met deze technieken vereist in een commercieel kapsalon.
 
Bovendien spendeert een leerjongen acht uur per dag, minstens zes dagen per week, aan werken met haar. De reden waarom kappers zo goed zijn in wat ze doen, is omdat ze acht uur per dag, zeven dagen per week, elke week van het jaar ermee bezig zijn.
 
Opnemen wat de kapper doet, zal grof lijken, net als het ondermijnen van zijn kwalificaties en ervaring, terwijl eveneens binnengedrongen wordt in zijn persoonlijke ruimte. Wilt u uw haar zo goed kunnen stylen als de kapper, concentreer u dan eerder op het oefenen hoe u uw haar moet straightenen tot u het zo perfect steil krijgt als de kapper.
 
U kunt de kapper vragen om het proces van straightenen uit te leggen en vragen welke producten gebruikt worden. Dan kunt u dezelfde producten kopen voor thuis. En ja, professionele producten maken een enorm verschil uit, bekijk het dus als een investering. Dit zal de kapper blij maken, want die krijgt commissie op de verkoop van producten en uw haar zal gered zijn van onnodige beschadiging.
 
U zou best ook online video’s bekijken. Veel enthousiastelingen en doe-het-zelf-kappers maken lessen over hoe u uw haar perfect kunt straightenen, over de producten die ze verkiezen en de tools die ze daarbij gebruiken. Er is een enorme hoeveelheid gratis info beschikbaar, gemaakt door mensen die blij zijn om hun ervaring en advies te kunnen delen.
 
Ik zou ook aanraden om dagelijks te oefenen op het haar van vriendinnen en familieleden. Hoe meer tijd u spendeert op het stylen/straightenen van haar, hoe beter u erin zult worden. Gewoon kijken of opnemen wat iemand anders doet, zal u niet ver brengen. Maar als u enkel op uw eigen haar oefent, zal dit beschadigd geraken en zult u niet de bijkomende ervaring en kennis opdoen die u verzamelt door het werken met verschillende types en texturen van haar.
 
©kapsels.net
 
Lees ook: Méér over het stylen van haar