Kort haar en zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen en haar kort knippen
 
Vraag: Is het waar dat kort haar (als meisje of vrouw) u méér zelfvertrouwen geeft? Of zou het beter zijn om mijn haar lang te houden in plaats van het te knippen?
 
Antwoord: Zelfvertrouwen komt van binnenuit, niet van een zekere haarsnit of haarlengte. Natuurlijk zijn er specifieke haarsnitten, haarkleuren en stylingmethodes die zullen bijdragen tot het bekomen van die bepaalde look die u wilt bereiken, maar ik zou willen suggereren dat u eerst moet realiseren dat zelfvertrouwen de belangrijkste tool is die een vrouw of meisje moet leren ontwikkelen en voeden vooraleer zich te concentreren op het uiterlijke.
 
Goed, genoeg moederpeptalk nu. Maar u vroeg mijn mening, dus hier is ze. Bent u onzeker over het knippen van uw haar van lang naar kort, in zoverre zelfs dat u daarvoor een kapselwebsite raadpleegt, dan zou ik denken dat u niet klaar bent voor de grote knip. Ik ga ervan uit dat u ofwel nog studeert ofwel nog erg jong bent en op zoek bent naar uzelf.
 
Het omgekeerde van uw vraag is waar: vrouwen/meisjes met heel wat zelfvertrouwen hebben de neiging om hun haar kort te knippen. Waarom? Omdat ze echt niet geven om wat anderen denken over hun kapsel, keuze of mode. Het typische aan kort haar bij vrouwen/meisjes is dat het ongewoon is bij de leeftijdscategorie 4 tot 35 jaar. Vindt u het dus niet erg om er niet uit te zien als de andere meisjes en vindt u het niet erg dat u niet kunt zwaaien met uw haar zoals de cheerleaders, dan betekent dit dat u genoeg zelfvertrouwen hebt om op te vallen in de massa.
 
Maar hier komt een koude dosis realiteit: de meeste mannen verkiezen langer haar bij vrouwen. De meeste vrouwen verkiezen langer haar bij vrouwen. En ik kan me niet één miss bedenken die echt kort haar had. En als u nu denkt “wat hebben enggeestige mannen en schoonheidskoninginnen nu te maken met hoe ik mijn haar wil knippen”, dan zou ik zeggen ja, u bent waarschijnlijk een goede kandidate om uw lokken te kortwieken. Maar krimpt u ineen bij de idee van er anders uit te zien dan uw gelijken en op te vallen in de menigte op een manier die niet iedereen zal goedkeuren, doe het dan niet.
 
U verzorgt uzelf duidelijk goed (haar, lichaam, make-up), anders zou u geen vragen stellen op een site over schoonheid en mode. Ik geloof dus dat u reeds een mooi meisje bent aan de buitenkant. Bewijs uzelf een gunst en begin uw prachtige persoonlijkheid en uw prachtig karakter te appreciëren, wat op zijn beurt uw zelfvertrouwen zal doen groeien.
 
©Kapsels.net     Afbeelding: Depositphotos
 
Zie ook:
 
Jouw haar en mannen
 
Redenen om uw haar kort te knippen